Viral: Hantaran 15k

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

About 2 days ago, penuh update Fb, twitter, tumblr and instagram with #hantaran15k and worst ... found on mudah.com advert about "gadis untuk dijual" astagfirullahalazim. Tergamaknya. 

Saya tak terlepas membaca entry-entry dan posting video. Sehingga wajah pengantin perempuan dan lelaki turut di revealed. herm... dunia tanpa sempadan... apa pun boleh jadi. Sekejap sahaja berita tersebar. Dengan izin atau tanpa izin. 

Salah siapa? Wallahualam. My 2 sent..... Permudahkanlah urusan perkahwinan... whats important is life after marriage. Itulah cabaran besar pasangan sudah berkahwin. Bukan sebelum itu. Ukur kemampuan diri. Jangan terikut arus kemodenan. 

Usah peduli pandangan manusia, yang kita perlu ukur kemampuan diri. 


Ada pelamin cantik, pakai dari material mahal, hantaran yang mahal-mahal, mahar yang tinggi dan dapat buat majlis dengan sangat cantik dan menjemput ramai tetamu semua itu adalah bonus. 

Sebagai Kaklong yang ramai adik-beradik, saya nasihatkan adik-adik yang belum berkahwin dan bakal berkahwin supaya merancang sebaiknya. Buat kira-kira dan rancang bukan sahaja untuk majlis tapi untuk kehidupan selepas majlis. 

D_Y_H
Apa yang kita kejar di dunia ini? Tanya diri............. (Dayah pun selalu silap langkah..sigh)

Comments

Popular Posts