Test Food

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hari ini hari minggu dan tak ada catering .... yahoooooooooo! 

Image result for smile

Mestilah happy! Sebab takkan terkejar-kejar. hehehe. Minggu ini, penuh dengan appointment test food dan order baru. 

oh sebelum tu. Dayah bukan own catering. Just tolong abah. 

Jadi pemerhati dan pendengar. 

Cuma hari ini, since mama dan abah terpaksa balik KG sebab tokwan Akh masuk ICU semalam, kenalah tolong handlekan appointment hari ini. Nasib mama masak lebih. Frozen, panas dan hidang. 

Tapi ini tak mungkin berlaku masa hari katering sbb mama memang pantang masak awal-awal. Mama memang jaga sangat kualiti masakan dia. Mulut dia bebel2 tu boleh dari pagi sampai pagi esoknya kalau salah kita masak apa2... hua hua hua.... 

Nasib baikkkkk Dayah pemalas masuk dapur.. kekekekeke... I'm save!

So today what has happen? 

1) Client expecting too high and demand for very low price. 
2) Handling and managing people nowadays not that easy as too much of fantasy story out there and there we aspect the same will happen.

Patutlah muka depa semua selalu kelat2 lepas jumpa customer ... hehehe... jangan stress depa bawa rezeki. Tapi kadang-kadang ada juga jenis yang tak realistik dan angan-angan sampai ke langit. 

Ukurlah ikut kemampuan. 
Dayah selalu jumpa - one sided personality. Susah nak handle. Dia sahaja yang betul. Kena ikut kata dia je. 

Tapi yer la.... hat mai semua bakal nak buat majlis macam-macam... haruslah nervoous sampai lupa ada limitasi dalam setiap satu perkara. Itu perkara biasa. Kena orang lama-lama bercakap baru mendengar sikit kalau yang muda mudi. ....

Sampai sini dulu bebelan saya..... penat dah. Nak lena sebentar. 

0 comments: