Sharing: ACCA class

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hi semua. 
Sihat tak?

Dayah Alhamdulillah, makin sihat hehehe. 
Yang ambil ACCA tu, macam mana preparation? Ada 63 hari lagi sebelum 1st day of exam. Hohoho. Takutnya. My exam this sitting false on 1st of December 2014. 

GAMBATE buat semua calon ACCA-Dec14's sitting! Kita buat sehabis baik yer. (Walaupun........ Dayah tak prepare sepenuh hati lagi ini....kawan-kawan dalam kelas assume saya sangat bersedia.. alahai salah tu.. my confident level not that very good for one particular subject...which is P2... rasa nak menjerit kalau teringat how I answered my test... rasanya kalau Mr. Ng tanda boleh luruh rambut dia satu-satu.... macam tak pernah masuk kelas langsung gayanya. Saya kena sungguh-sungguh ulangkaji, silibus dah almost completed akan tetapi...... silibus dalam memory saya ini seakan lost [cry])

Oh usah cakap tentang preparation for exam yang masih lagi lintang pukang. Yang Dayah nak share kali ini tentang Class or Kelas (same pronounce). Dayah sendiri ambil kelas. Untuk yang bekerja dan mempunyai masa yang kurang, anda di nasihatkan mengambil kelas. SANGAT-SANGAT DI GALAKKAN. Bukan murah cek oii bayar ACCA Exam ni. Untuk pastikan preparation kalian cukup, keluarlah duit sedikit and go for class. 

How to go to class? Which college is better? 

In Malaysia itself, there's a lot. Please click here
My current school now is Help College. Why I choose help? 
  • Near to my office location
  • There is test that forced me prepare earlier. 
  • Lecture notes was given earlier. 
  • Very closed to lecture and also the administration staff, they always keep in touch with us. As part time student, you have to struggle a lot. With this people around who always keep remind you, it is really help a lot. 
  • Convenience to park also (outside la... kalau basement hujung bulan gigit jari. MAHAL!)
Untuk part timer macam Dayah ini, importantly when you choose your study place is the above point. 

and class normally after work and weekend. So jangan berangan nak enjoy sangatlah hahahaha. Waktu cuti umum pun ada kelas okay! Hahahaha. Best. Tapi tak apa bukan forever, some satu masa you graduate. You will feel, Ya Allah bosannya tak ada kelas! hahahaha tipu! Feel freedom dan berbaloi dah tentunya. 

So apa tunggu lagi. Jom register class. Eh Eh for December sitting dah lambat ni. Tapi boleh lagilah nak register exam and go for revision class. Revision will start very soon. Grab the place while its available. Kalau lecture yang high demand, baiklah segerakan pendaftaran anda. Last minutes memang class full and you will loose the chances. So..... be prepared earlier. 

D_Y_H
Percaya tak, dengan perancangan yang rapi dapat membantu urusan harian kalian? 

0 comments: