Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Apa khabar semua?
Harapnya berada dalam sihat sejahtera. 
Saya alhamdulillah dan kadang-kadang di timpa juga sakit-sakit kecil. Alhamdulillah masih boleh bertahan dan meneruskan kehidupan yang sementara ini. 

Another story shared by reader,

Anonymous said...
sya..bru 8 hari buang cyst...tapi alhmdulillah ovari kiri masih dpt diselamatkan...sekarang dalam cuti dan pemulihan...cyst di ovari kiri dah saiz 5x6...doc kta xleh simpan...bila dh saiz 6..so...terus sya setuju utk buang...apa yg membimbangkan jika ianya berulang lg...serik dngn pengalaman ni....


Pengalaman di bedah dan Cyst berulang semula, saya sendiri melaluinya. Even sekarang saya berulang jumpa Dr. Ras every 2 months. To monitor the size of cyst. Tidak ada jaminan apabila Cyst di buang tidak wujud semula. Kebarangkalian ia wujud ada. 

Bila ia wujud semula, terus terang hati sentiasa tak tenang. Sakit tak pernah ada. Tahu-tahu check up ada.  Membesar bagai juara. Selama berbulan lamanya saya tahu, saya diamkan diri. Saya malas fikirkan apa sahaja consequences yang bakal berlaku. Sampai one day, Dr. Ras kata bila kita nak operate?. Macam rasa ada bom yang nak terhempas. 2 minggu juga saya diam dan berfikir lagi. Akhirnya, saya beritahu mama. When mama tahu, tahulah ibu punya reaction macam mana. Till the next day, Abah talk to me. No more Coffee and Chicken!

HAH! Bukan senang nak buang dua food ini dalam hidup saya. Sangat susah. It takes me about 2 weeks dari betul-betul berhenti take coffee and chicken because this 2 is my daily consumption. Jenuh pujuk hati. Psyco diri sendiri pun yer. Hehehe. Nampak senang sangat tapi susahnya and alhamdulillah I did it! YEAY! Adik beradik saya sangatlah PSYCO! Secara tak langsung menyumbang kepada kejayaan meninggalkan dua makan dan minuman penting dalam hidup saya. Fuh. Tak senang taw! 

Support from family is very important! Do support your family dalam keadaan macam ini. Berdiri sendiri apa pun tak jadi. That why when you do work in a team it is more powerful and efficient. 

Dan....... saya sendiri telah telah hampir dua bulan menggunakan BLINQ. Miracle does happen. The sizes of cyst reduce to 1cm. 


Alhamdulillah. Saya masih terus amalkan blinq (walaupun tak consistent) Hehehe. Masih ingat tak saya bercerita tentang Anti-Cancer? Inilah product yang terdapat soursop itu (a.k.a durian belanda). Minuman ini best taw rasanya. Cubalah, mana tahu ia membantu kalian. Minuman Blinq ini bukan saya untuk masalah cyst, ia banyak lagi kebaikkannya. Antaranya:

1) Membantu sekatakan kulit muka.
2) Bantu mengecilkan cyst. 
3) Bantu mendapatkan berat yang ideal. 

Dan banyak lagilah. Saya user baru, masih banyak yang saya belum encountered. Kelebihan utama product ini cyst saya mengecil. Dan paling baik adalah sambil minum sambil mengikut sunnah Nabi. Antara amalan pemakanan rasulullah ada di dalam BLINQ. So why not. Give a try. Harganya berpatutan. RM150/box. 

Selamat Mencuba sahabat semua. Moga kalian turut mendapat manafaatnya. Thanks to my beloved Kakak Lya. She's the one yang introduce this drink to me. 

D_Y_H
2014 resolution in progress. 
Salam,

A quick update. Just sharing you guy notes from ACCA.


That the reason why I choose ACCA.

We need balance of live. Be well rounded Accountant! Wishing everyone happy holiday and X-Mas Holiday.

and today, I managed to arranged 3 bouquet flower .... took about 1 and half hours.


Anyone interested to order bouquet flower can order from dbs.florist@gmail.com. (Iklan)
Salam,

An quick update.


I want this.

Work. Work. Work. and possible mahu ini juga....


Ini letak next to my TV .. side by side. Bestkan. Can do all editing work dengan lebih rajin. Can do all the updating work dengan lebih rajin juga.

Okay Dayah, please work hard!

Tata.
Saya nak bekerja untuk mendapatkan itu semua. Hehehe. Eh. Jumaat la. Salam Jumaat. Jom zikir. Tenang hati. Tenang jiwa.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

HOH! Hutang lama yang saya peram dalam draft post! MasyaAllah, maafkan saya I2U. Suppose to revert to you year ago. Seeee....... adoilah. Apa nak jadi. Maaf. Maaf. Maaf. Ini jawapan saya kepada persoalan beliau.
Dayah baru sahaja received comment from i2U dari entry saya yang sebelum ini bertajuk: KELEBIHAN MEMBAYARA ZAKAT SEBELUM 31/12/XX. Asking about income tax and zakat.

i2u said...
Does it mean we have to contribute to two channels; income tax and zakat every month? then will get the rebate next year after zakat receipts submission to LHDN? right?
August 12, 2012 6:26 AM 

The answer is yes.  
Perlu ke tidak submit receipt pada LHDN? Jawapannya tidak. Yang saya lakukan.... lah. Submit yearly declaration to LHDN through e-hasil. Senang dan mudah. Tak perlu leceh-leceh nak do manual dan beratur panjang. Declare all your income and expenses (yang allowable to claim) and submit. Senangkan. Teknologi di hujung jari. Jadi gunakanlah.

Zakat rebatenya 100%. Dan zakat inilah kewajipan seorang Islam yang berkemampuan. Berzakatlah sahabat. Hah, macam mana nak kira zakat?

Pendapatan X 2.5% = Jumlah perlu di zakatkan. 

Nak lebih mudah, layari website zakat negeri masing. I'm sure calculator zakat sedia ada untuk membantu.

Receipt2 zakat saya selalunya simpan dalam satu file ikut tahun. Senang kalau-kalau di perlukankan nanti. Tapi harus ingat, bayar zakar tahun tersebut sebelum berakhirnya 31/12/XX. Jangan tahun 2013 di bayar pada tahun 2014, memang tak layaklah anda untuk dapat rebate zakat tersebut.

Oh ya, satu lagi. Berzakat kini pun sangat mudah, semuanya di hujung jari. Bayar melalui online dan pusat zakat akan kirimkan anda resitnya. Mudahkan. Jadi tak ada alasan untuk terlewat atau tidak terbayar zakar kalian. Herm, berat hisabnya kelak. Beringatlah sebelum ajal menjemput kita. Wang ringgit serta harta yang kalian ada bukan hak MUTLAK anda. Ia pinjaman dari Allah untuk kita bantu yang lain. Jangan lupa diri, kelak wang ringgit dan harta itu yang makan diri.

D_Y_H
Beringat2lah dan berpesan2lah kepada sahabat2 kita. Kerana manusia sering lupa. Harus di ingatkan berkali2. Kita juga dapat pahala, tak rugi pun :D. Selamat berzakat sahabat semua.