Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Happy Birthday my baby!
I luv you more and more!

Sushi ek...
Amboi request dia....
Not today okay...
Aten nak belanja.. waakakakaka.. so sila request dengan kancong. Hehehe.

Be gud Muslimah, daughter, baby, student and May Allah bless you baby! Here are some picture of my baby! and Baby you are always my fav!


As usual during weekend.. rajin tolong mama and Abah (rajin ada makna ni.. hehehe)


With her soul-mate and enemy at same time... 


With her BFF, Najad (erkk... so golap sini.. hahahaha ;p)


Dengan Kakak kesayangan dia.. (kekekeke)


Layan Datin driving.... 


Us..... pertanding hidung kembang.. kekekeke


Suka benar.. ambil pic mcm ni.. 


Tgk... 


This is during site visit... 


Notty! 


Hahahaha... ade jelahhh baby ni... 


Relaks nampak cik kiah... hehehe

Be good BABY! I luv you! Hadiah postponed .. kak hang sendat sikit. Nanti longgaq kita jalan2 naaaaa....

D_Y_H
Hazy day and it is worst from day to day.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Its a really bad daylahh... tekak dah rasa sakitnya.. breathing dah berapa nak rasa as usual. You guys feel the same right? Pemandangan mata cuma setakat 100-150meter je rasanya ni (tak accurate, observation sendiri). 

Yesterday in the afternoon, 



This morning somewhere near my office, 


Badkan... Apa pun take care of your health people. All picture taken from my instagram. Waktu pagi yang sepatutnya cerah with sun now like after subuh lagi and smell asap everywhere. 

Surprisingly, kedai pun habis jual face mask. Production face mask menguntungkan untuk kala ini. Hehehe. Dan saya terbaca satu status seorang sahabat di Facebook, 

"Jerebu adalah 10 tanda besar kiamat....... " Allahuakakbar..... manusia rakus tolonglah sayang alam semesta yang Allah pinjam ini. Dan kejadian ini berlaku kerana nak senang. Bakar old trees for new planting! and this is done by our nation company who has plantation in our neighbor country. UNETHICAL! Please be more alert towards the nature. Now to blame who? 

To all, please be careful and drink more water. 

D_Y_H
Allah beri kita akal bukan untuk di sempitkan, jadi gunalah ia sebelum nikmat akal itu di tarik. 
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

It's been sometimes. Fuh lama rasanya mendiamkan diri. Tak ada sebab kenapa lama sangat. Cuma tak ada benda yang nak saya share. Baru kembali online dan baca komen-komen sahabat. Sepanjang peninggalan, blog review has increase to another 10k readers. Alhamdulillah. 

Dan ada beberapa reader yang share their story about ovarian cyst. 

1) Cerita dari Pn. Anon. Dah berumahtangga dan masih berusaha untuk mendapatkan zuriat. Komen beliau di entry ini.



Anonymous said...
Salam..sy pun mengalami cyst skrg nie berukuran 6cm lebih pd right ovary..sedih jugak setelah 11 bln bkahwin still blum dikurniakan chya mata.rupa2nya ada cyst pada ovary..doc suruh try makan pil hormon dulu..harap2 cyst mengecil..Doakan sy cepat sihat =(


Buat Pn. Anon, moga lekas sembuh dan cepat-cepat di kurniakan cahaya mata. Banyakkan berdoa kepadaNya. Apa pun rezeki dari yang Maha Esa. Setiap yang berlaku pasti ada sebabnya. 

2) Cerita dari Pn. Z, Dayah pun tak pasti Z dah berkahwin

Mrs Z said...
Sy juga di sahkan ada ovarian cyst sblah kanan 5cm... Skrg ni rs sakit nyucuk2 kat ari-arini...Sy nk cuba amalkan air rebusan periala... Mcmmana skrg dayah? After amalkan smua tu? Cyst dah ok ke?

Jenis apa yer ovarian cyst Z? Sebab Cyst ini ada dalam beberapa kategori. Setakat hari ini, cyst yang ada pada saya belum meninggalkan sebarang sakit. Cuma sizenya perlu di monitor dari semasa ke semasa. Saya cuma buang daging merah. Yang lain-lain saya masih makan mcam biasa. 

Update on my last check up. Setelah 2nd check-up, betullah memang cyst masih wujud dalam diri saya. Gigig tak saya pergi draw. Hehehe. tapi as usual saya tak punya sebarang rasa sakit. 


D_Y_H
Next check up lebih awal. Monitor size. Motif letak ibu jari, ovari waktu normal adalah sebesar ibu jari. 
Asalammualaikum wbt & Good Day & Salam Sejahtera,

Hye... A quick update...
From my phone..... life lately.... 



 

 

   


  

 

 

From top to bottom..... all about June....
This month... i'm bit crazy.. why? Sebab selamba yaya.... pergi 2 kali short vacay. Hahahaha... itulah penangan stress. Hambik. Sekali dua kali bawa diri. But i'm happy. Cuma 1 vacay boring. Sorang-sorang. Second best sgt! Sebab dengan BFF. We enjoy every moment. Sembang-sembang. Makan-makan. Mandi-mandi. Jalan-jalan. Overall half month of June, awesome! 

And the best part is........ i'm really crazy! take 2 papers but only satisfy with 1 paper. Aiiiigoooooo.

Pssst.... 2 gambar atas adalah gubahan bunga hasil tangan saya. Kalau ada yang berminat, sila tinggalkan contact email. Saya akan hubungi kalian. Untuk any event. *eh sempat promote.. hehehehe*

D_Y_H
July coming very soon and........ me? hahahaha.. makin tua. 
Assalammualaikum wbt & Good Day & Salam Sejahtera, 

How are you pretty? *no man.. huahuahuahua*
Eh.. how are you handsome?
Hehehe... hope everybody is doing well. 
Me too, insyaAllah.

Nothing much change lately but I do have something in mind. 
As for now, just walk and observed and Allah know better, if it for me insyaAllah. 

I love FRIDAY!
How about u? 
Hope you have the same feeling. 
A good end day of work.. and tomorrow gonna start a short break and start again with Monday.. 

Oh ya.. yesterday spoken to my cousin... and know what? His closed friend read my BLOG! OMA!.. erkkk.... Hi Wafi .... do leave your mesej.. you wanna know more about ACCA right?. Enjoy your reading here. Do let me know your comment, K.  

Erk.. What else to talk? 
Life ain't difficult at all, don't make thing more complicated then it will become worst. 

D_Y_H
InsyaAllah will do my frequent update here....... its my blog.... 
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Pelangi?
Sinonimnya dengan kehidupan?
Warnanya cantik kan.
Hidup kita pun penuh dengan warna warni.
Indahkan ciptaan Allah.
Bersyukur masih di beri waktu untuk bernafas dan terus berjalan di muka bumi Nya.


From my instagram....
Di suatu petang yang nyaman.
Saya mahu terus berjalan dan meneroka.

D_Y_H
Jika hari ini ribut, esok pasti Allah beri pelangi.


Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Good Friday everyone.
Alhamdulillah kita masih di beri kesempatan untuk menikmati sekali lagi hari Jumaat, penghulu segala hari dan hari ini jua (iaitu hari JUMAAT) akan berlakunya HARI KHIAMAT. 

Perbanyakkan zikrullah, jom kawan-kawan. 
Biar bibir kita sentiasa basah dengan zikrullah. 
Sentiasa kita muhasabah diri, kita manusia yang selalu khilaf dan perlu di ingatkan. 
Am glad sebab di kelilingi sahabat-sahabat yang sering mengingatkan. Alhamdulillah. 
Thanks awak. 

Kalau dahulu awak kata kehadiran saya anugerah, kini saya bersyukur di kurniakan sahabat seperti awak. Kerana awak tak pernah lupa ingatkan saya setiap 5 waktu. Setiap tingkah dan setiap perbincangan kita, semuanya pasti di selit sedikit ilmu. Keterujaan saya terhadap Islam bertambah. Syukur. Moga kita dapat bertemu di hari Jumaat yang seterusnya. InsyaAllah. 

Ya Zaljala liwalikram, hari ini meniti di bibir saya. 
Maknannya, Makbulkan segala hajatku, dan redhakanlah aku

Sebagai hambaNya, kita wajib terus memohon kepadaNya dan mudah-mudahan segalaNya di perkenan. Amin. 

D_Y_H
Kedamaian hakiki adalah kembali kepada sang pencipta.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Hukum alam, kalau terik nantinya pasti hujan.
Kalau ribut nanti pastinya tenang kembali, tapi kemusnahan kesannya.

Begitu jugalah kehidupan.
I'm in the middle of the road which I don't know which way should I choose.

Sebab itu sukarnya jadi seorang yang membuat keputusan.
Penenangnya cuma Zikrullah yang mendamaikan hati.
Sukar membuat keputusan walau berbulan lamanya memikirkan.
Nampak tenang tapi gusar.
Nampak gembira tapi gundah.
Nampak mudah tapi sukar.

Cuma kita kenal inner self kita. Orang lain menilai luaran.
Moga esok masih di beri pelangi.............................insyaAllah.



D_Y_H
Allah sayang hambaNya kerana itu ujian di beri.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Wohaaa peeps!
Tajuk entry panas.. panas.. panas..

Ini antara top searching on my blog. Pelik tak pelik, tapi inilah kenyataannya. Dayah nak komen lebih tak berani beb! Sebab myself also don't know. Adakah dia,

1) Selim melim dan perut tak buncit?

 

Oho... gambar sekadar hiasan. Tiada kena mengena dengan yang hidup mahu yang sudah pergi. Yang pasti, kurus atau gemuk bukan jaminan kepada BUJANG! Ramainya yang kurus *jaga badan beb* sebenarnya sudah berkahwinan anak 4-5 orang hatta lebih. Tapi, most of lelaki yang sudah berkahwin adalah BUNCIT. Opss. Pemerhatian. Yang tak setuju silalah tinggalkan pesanan penaja. hehehe. Orang kata buncit senang hati that mean a good sign cuma not good for health. Then you should happy, jangan komplen perut boroi/buncit/kembang or what everlah. Find you own way to reduce it. 

2) Banyak pengetahuan tentang wanita?

Oho! Bahaya lelaki macam ini. Iyerlah segalanya-galanya dia tahu. Termasuklah pengiraan tarikh period anda. WOT! Wewww sibuk je. 


   
Eh si teruna pulak lebih tahu bila sekian dan sekian. Dan jangan terkejut calendar dia pun siap bertanda. OMA! Sibuk! penyibuk! *kalau belum sah milik kalian la* tapi benda-benda begini pengetahuan yang perlu di ambil tahu. Cuma jangan menyibuklah, teman anda mungkin tidak selesa. Kalau sudah berkahwin tak apalah, it show you care about her. Kalau belum saya rasa lebih malu. Yes, you should know, cuma pandai-pandai kawal-kawal diri. 

3) Rumah ada Kereta ada, duit di bank banyak

Wohaaaaa, bestnya! Banyak wang. Tapi ini bukan indication he is single. Orang kalau dah rajin berusaha, insyaAllah rezeki murah. Segalanya dengan mudah senang di capai. Walaupun kata orang dah berkahwin banyak komitment kewangan yang perlu di laburkan. Tapi kalau dia memang bijak menyusun kewangan dari awal, ini mungkin masalah buat dia. So? Berapa banyak wang bukan indicator ya semua...... that individual. Rajin dia berusaha, insyaAllah rezekinya ada. Malas kita berusaha, maka malas juga rezeki nak singgah. 

4) Lepas waktu kerja tidak melepak bersama teman-teman

Ha? Bukan juga indicator yang tepat. Ada je lelaki yang berkahwin melepak lepas work sampai subuh, amboiiiii! Tak ingat anak isteri di rumah? Rasa diri tu bujang ek? macam-macam. Kadang-kadang kita ni PELUPA. Jadi sebagai sahabat, kalau dah tahu kawan kita tu punya tanggungjawab ingat-ingatkan lah dia. Manusia ini sikapnya pelupa dan harus sering di ingatkan. Kerana itu kita perlu rakan sekeliling untuk menjadi sahabat, mendengar, bercerita dan mengingatkan. 

5) Pemalu?

Lagi tak kena. Tapikan kalau dia terdidik dengan sikap pemalu, tak mustahil. Tapi golongan seperti ini macam dah hampir pupus sahaja kan. Tak jumpa dah. Malu pada hemat saya di sini, malu untuk berurusan dengan wanita. Tapi bila sudah berkahwin dia tidak kekok lagi. Caya tak? hehehe. cuba buat pemerhatian. 

Herm... apa lagi ya? Dayah sendiri tak berapa pasti. Cuma yang saya boleh katakan. Ia telahan saya di atas tidak menjamin yang lelaki itu SI BUJANG. 

D_Y_H
Till meet again..... jalan pulang sudah luas terbentang. Bye bye... save journey... 
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Hello readers and sahabat-sahabat sekalian, hopefully anda-anda sekali baik-baik sahaja. Amin. Dayah baru habis one paper yesterday and another one to go. Susah tak? Tak tahu nak kata lagu mana, but I can answer all question within the time given. Walaupun............. hah! Tak mentelaah sehabisnya. Saya gunakan experience menjawab bukan theory. Hahahaha. Nayalahhh Dayah sorang ni kan. Well prepared with result dah ni. Belum apa-apa dah well prepared kan. Ish ish ish. But of course saya nak lulus! Dan mengikut kata "saing2" saya, ini paper bunuh diri!!! Giler betul pergi choose that paper. Hahaha. Mana saya taw. Sebab dia memang related sangat to me, I choose it and for past year passing rate pun 30% je...... haaaaa bayangkan macam paper add math masa school time kan. Oh tak mahu bayangkan. ENOUGH on P7!

Next is P2! Another killer paper, wot! Yes, killer paper for those person yang memang langsung x pernah sentuh accouting work for past 6 years. Consol jangann tanya.. makcik lupa kot. hahahaha ini mmmg kes saya.... 

So nak jadi cerita... alkisahnya saya yang hobinya makan ni kan... pergilah jalan-jalan cari makan.. ke mana? Alah dekat je. Bangi je. Dengan dua sahabat karib saya. Cik Elly and Cik Lya. Haaa.. CIK lagi okay! Psst... borang permohonan ada dengan saya. Mari mari mari... hahahaha naya kena sekeh dengan dua orang CIK ni karang.. pssst.. korang diam2 k. Tak mo bocor rahsia kita ni taw. RAHSIA... pSSSttttt..... 


Meletop kau jah! Sedap makanan kali ni. That Yin Yang... nice mcm sarang burung. me and ili have it. While Kak Lya have the Kueh Tiew Kungfu (waaachaaaaaaa).... 

Tengok reaction masing2... hahahahaha..... apa pun Yin Yang dia sedap!! Boleh mai lagi dan lagi. Dan di mana lokasi ni? Dekat Bangi, Village View (Jalan Reko). Bukan yang dekat tol. Not that one. Walaupun nama sama, tapi in term of taste, I prefer Jalan Reko. 


D_Y_H
Sometimes we may need time for ourself to look back what have we done, what we have achieve? and bla bla bla... itu kita panggil muhasabah diri. Do that before sleep, everyday pun tak apa. Tak rugi pun. 
Assalammualaikum wbt & Good Day & Salam Sejahtera,

Duhai pemilik hati...
Terima Kasih pemilik hati...
Atas kurniaanMU yang tak terhingga-hingga.

Dunia ini tak mungkin akan aman...
Aku tak mungkin meminta damai itu lagi.. kerna dunia ini memang tak mungkin aman..
Kerana inilah dunia. Dalam damai ada resah... dalam resah ada derita...

Duhai pemilih hati, pemilik roh...
Terima kasih atas kurniaan perjalanan hidup yang berwarna-warni.
Izinkan aku terus berjalan dengan warna-warni ini ya Rabb.

Bayu sakinah.... aku akan terus merinduimu....



D_Y_H
I can't stop thinking till I got the answer so please don't ask me to stop which hard to do.
Assalammualailkum wbt & Good Day & Salam Sejahtera,

Hollllaaa semua..
Sihat?
Tengah buat apa tu?
Dayah tgh waiting for food. 
Ohhhh I'm hungry!! Silap silap boleh Makan orang. 

Sesiapa Minat Makan western, you guys may try D'One at Bangi. Nice food for nice people.... Hahhhahahha x Kena mengena.. 

I'm with Kak Lya.. Cik Elly x dapat join kami... Sob sob sob... 


Ini lah Kak lya ... Marah Nyer Mak Ngah... N every time we here.. Dia Akan Pakai Baju ni... See ? Air pun sama color kan.. Kekekeke. 

Ok caw.. Saya lapar.......
Live update.....

Done our 1st photo both for 2013..


Moga berbahagia sehingga ke Jannah to both of you. Thank you for choosing us. 

Berminat? Boleh hubungi Baizura or Seri, di talian 012-6212011 or email to dbs.florist@yahoo.com