Ovarian Cyst: Soursop si anti-kanser

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera sahabat sekalian, 

Lama dah Dayah menyepi dari update cerita tentang ovarian cyst kan. Sambil menonton Australian Master Chef kita update blog. Hehehe. Lama rasanya tak menonton TV. Sesuatu yang pelik tapi benar. Rarely saya tengok TV. Best juga tengok TV ni kan. 

Baru-baru ni bila Doktor Ras kata Dayah bila kita nak buat surgery. Dayah terus kata kita postponed dulu tanpa berfikir panjang. To be frank, trauma masih ada dalam diri saya. Bila dah berada dalam Operation thereat bukan kita boleh predict apa yang berlaku. Saya wonder kenapa dia masih wujud lagi. Puas saya fikir. Jawapannya mudah, KUN FA YAKUN. Last 2 check up lagi Doc dah discover cuma uncertain sebab due to after period. Might be kantung darah katanya. So we continuously follow up and last check ternyata memang benar Cyst.  Doc worried apa yang berlaku lepas akan berulang lagi. Twisted ovary. I have same worried also. 

After considering and considering. Ada beberapa perubahan dalam pemakanan saya lakukan. Say no to chicken and coffee. Two thing yang sangat saya suka. Dan sahabat baik saya cadangkan took health drink. Saya masih mencuba, bila sudah berjaya saya kongsikan. Minuman ini mengandungi soursop atau dalam bahasa kita panggil durian belanda, 


Seperti biasa saya mulakan research. Soursop adalah anti tumor/cancer. Bukan itu sahaja ia juga banyak khasiat lain antaranya;
  • Attack cancer safely and effectively with an all-natural therapy that does not cause extreme nausea, weight loss and hair loss;
  • Protect your immune system and avoid deadly infections;
  • Feel stronger and healthier throughout the course of the treatment;
  • Boost your energy and improve your outlook on life;
  • Mengurangkan stress;
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi;
Cyst can turn to be cancer. I still remember this word. Worried to much kan. Ada asas untuk saya risau tapi alhamdulillah it is under control. Now, tak mahu worried to much will try my level very best to reduce your size cyst. 

Kepada sahabat-sahabat yang sedang mencari penawar, marilah kita cuba amalkan soursop. Amazingly kuasa Allah. Minum jus durian belanda, adalah lebih baik yang di buat sendiri. Caranya:

1) Isi durian belanda (nak sedap bekukan isinya)
2) Air yang di masak
3) Gula (secukup rasa)
4) Lemon (di perah secukup rasa) 

Blend semua di atas, siap dan minum. Enjoy! Saya suka minum durian belanda yang sejuk. Selamat mencuba sahabat semua. 

D_Y_H
Berjalan dan terus berjalan, May Allah grant us with strong hard and Iman. Moga masih ada pelangi di hari esok. 

0 comments: