Lawak di pagi hari.... jenuh laaa : Iron punya pasal

Salam,

Pagi-pagi lagi Dayah dah wake up..
Call receptionist as usual mintalah Iron.



Dia boleh la talk english. Phew lega.
Mula-mula dia kata I don't understand. Okay.
So saya kata can you ask your housekeeping to come.
10 minit muncul si housekeeping ni.
Taw dia bawa apa?
Toiletries..... lol... minta pun tak oooo..
Tanya la dia ada tak Iron.. siap buat aksi-aksi gosok baju bagai...
Alih-alih dia geleng kepala........................................... haaa? Jatuh rahang. Hotel tak ada iron? Tipu ni.. Saya pun dok balik atas katil. Fikir macam mana nak bagi dia faham yer. Cakap tak faham, Buat aksi gosok baju tak faham. Eda wake up, dia kata Kak Dayah cuba google translate. MasyaAllah, kenapa saya tak terfikir. hahahaha. aigoooo.. saya Jumpa perkataan ni "ủi" .. call laaa minta .. datang lagi housekeeping ni.. kali ni mujur tak bawa apa. Cakaplah nak "ủi" ah sudah salah la Google ni. Alamak... Eda rescue lagi... dia pun google2... jumpaalahhhh "bàn là" ohhhh... fahamlah dia.. phewwwww... dari pukul 4 pagi sampai 6 pagi baru dia faham... ehh kita yang tak faham bahasa dia.. heheheehe.. moral of the story.. please la Dayah learn the basic word. NOTED. aigooooo... manalah Iron ni.. Risau juga sat lagi dia p bawa besi-besi bawa mai.. hahahaha.. nayalah....

Ok babai... Dah lambat nak siap.. Have a great weekend all.

0 comments: