Respect: Mamat Cina Puasa Sehari



Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Dah tengok video from Brother Jo ni? Kalau belum bolehlah tengok, good to hear that he tried to puasa and he succeed. Good Good Good. Respect. I agree with you, as Malaysian we should understand each other. Tak salah nak cuba dan faham MALAYSIAN. Selagi tak melanggar kepercayaan (agama yang kita anuti). Respect each other, insyaAllah our life will be peaceful and wonderful. 

Perasaan Brother Jo, mesti sangat happy after one day fasting. I hope you can try puasa again and try to iftar (berbuka) with your muslim friend and believe me, it will be more wonderful. 

P/s: Kalau ada yang cuba-cuba nak ponteng puasa, just look at this video. Puasa tu WAJIB bagi seorang Islam if you couldn't make it, patut rasa malu dengan diri sendiri. 

D_Y_H
Simple thing sometimes make our day. 

0 comments: