Have a bless Friday everyone! ^^_______^^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

It a Friday!
Woohooooooooo..... syok tak?
Hermm.. tak juga. Work wise, banyak lagi yang outstanding on me. Haishh, semangat sikit! Semangat! Someone tell me, kerja ini sampai bila pun tak habis. Yah you are right! But, kalau kita tak siapkan memang tak siap-siaplah. 

I need a big planner kot. Ceh ceh ceh, besaq mana pun planner kalau mind not working well, satu hapak pun tak jalan. Especially when my mind stucked with so many things. Kalau boleh buat semua blocked ini saya keluarkan sekejap and concentrate with work. But tak bolehlah kan. Selesaikan one by one. Prioritize it. 

Word of the day. 
Dah banyak work saya allocate, hopefully can help me. InsyaAllah. 

Talking about Friday, inilah PENGHULU hari. Dan sering saya ingat bahawa, hari ini jugalah akan berlaku hari KHIAMAT. Kadang-kadang, duduk sahaja pasti saya memerhati kitaran bumi. Kalaulah hari ini hari KHIAMAT maka tiada lagilah peluang kita untuk memperbaiki diri. Apakah SYURGA buat kita? Sekadar renungan buat sahabat sekalian dan peringatan buat saya juga. Moga kita tambahkan ibadah kita dan perbaiki lompang yang kita sendiri telah lakukan. Selamat perbaiki diri sahabat sekalian ^^________^^

Kita manusia yang tak sempurna. 

Oh ya... ada satu picture yang saya nak share dengan sahabat sekalian. 


THIS IS UNFAIR! 
Cehhh... design untuk orang sebelah je. Ini tak adilkan. Lepas tu yang duduk sebelah wanita. Ceh! Tahulah yang banyak membebel adalah wanita. Hahahahaha. Kesian kawan tu nak nafas pun tak boleh. Dengan hidung sekali kena tutup. 

Moral of the story, sahabat wanitaku sekalian kurang-kurangkan lah bercakap benda yang tak sepatutnya. Kadang-kadang orang rimas. Semalam while waiting for my turn, saya sempat tengok Apprentice Asia. One of the candidates, nama dia SAM tak silap. Sebab dia banyak bercakap, dia menggangu orang lain. True enough sometimes berdiam dan muhasabah diri itu lebih baik dari bercakap yang bukan-bukan. Ingat hadis nabi ini, 

Daripada Abu Hurairah diriwayatkan Nabi Muhammad SAW bersabda yang maksudnya: “Siapa beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau ia diam.” (Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim)

Jadi sahabat sekalian.... let's less talking. Ramadhan lagi beberapa hari sahaja lagi, jadi marilah kita start dengan jaga pertuturan dahulu. 

D_Y_H
Untuk berbuat baik adalah sesuatu yang sukar, tetapi untuk melakukan kejahatan adalah benda paling mudah. Berperanglah untuk jadi baik, kerana itu juga adalah jihad. 

0 comments: