Carian: Ciri-ciri lelaki bujang?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Wohaaa peeps!
Tajuk entry panas.. panas.. panas..

Ini antara top searching on my blog. Pelik tak pelik, tapi inilah kenyataannya. Dayah nak komen lebih tak berani beb! Sebab myself also don't know. Adakah dia,

1) Selim melim dan perut tak buncit?

 

Oho... gambar sekadar hiasan. Tiada kena mengena dengan yang hidup mahu yang sudah pergi. Yang pasti, kurus atau gemuk bukan jaminan kepada BUJANG! Ramainya yang kurus *jaga badan beb* sebenarnya sudah berkahwinan anak 4-5 orang hatta lebih. Tapi, most of lelaki yang sudah berkahwin adalah BUNCIT. Opss. Pemerhatian. Yang tak setuju silalah tinggalkan pesanan penaja. hehehe. Orang kata buncit senang hati that mean a good sign cuma not good for health. Then you should happy, jangan komplen perut boroi/buncit/kembang or what everlah. Find you own way to reduce it. 

2) Banyak pengetahuan tentang wanita?

Oho! Bahaya lelaki macam ini. Iyerlah segalanya-galanya dia tahu. Termasuklah pengiraan tarikh period anda. WOT! Wewww sibuk je. 


   
Eh si teruna pulak lebih tahu bila sekian dan sekian. Dan jangan terkejut calendar dia pun siap bertanda. OMA! Sibuk! penyibuk! *kalau belum sah milik kalian la* tapi benda-benda begini pengetahuan yang perlu di ambil tahu. Cuma jangan menyibuklah, teman anda mungkin tidak selesa. Kalau sudah berkahwin tak apalah, it show you care about her. Kalau belum saya rasa lebih malu. Yes, you should know, cuma pandai-pandai kawal-kawal diri. 

3) Rumah ada Kereta ada, duit di bank banyak

Wohaaaaa, bestnya! Banyak wang. Tapi ini bukan indication he is single. Orang kalau dah rajin berusaha, insyaAllah rezeki murah. Segalanya dengan mudah senang di capai. Walaupun kata orang dah berkahwin banyak komitment kewangan yang perlu di laburkan. Tapi kalau dia memang bijak menyusun kewangan dari awal, ini mungkin masalah buat dia. So? Berapa banyak wang bukan indicator ya semua...... that individual. Rajin dia berusaha, insyaAllah rezekinya ada. Malas kita berusaha, maka malas juga rezeki nak singgah. 

4) Lepas waktu kerja tidak melepak bersama teman-teman

Ha? Bukan juga indicator yang tepat. Ada je lelaki yang berkahwin melepak lepas work sampai subuh, amboiiiii! Tak ingat anak isteri di rumah? Rasa diri tu bujang ek? macam-macam. Kadang-kadang kita ni PELUPA. Jadi sebagai sahabat, kalau dah tahu kawan kita tu punya tanggungjawab ingat-ingatkan lah dia. Manusia ini sikapnya pelupa dan harus sering di ingatkan. Kerana itu kita perlu rakan sekeliling untuk menjadi sahabat, mendengar, bercerita dan mengingatkan. 

5) Pemalu?

Lagi tak kena. Tapikan kalau dia terdidik dengan sikap pemalu, tak mustahil. Tapi golongan seperti ini macam dah hampir pupus sahaja kan. Tak jumpa dah. Malu pada hemat saya di sini, malu untuk berurusan dengan wanita. Tapi bila sudah berkahwin dia tidak kekok lagi. Caya tak? hehehe. cuba buat pemerhatian. 

Herm... apa lagi ya? Dayah sendiri tak berapa pasti. Cuma yang saya boleh katakan. Ia telahan saya di atas tidak menjamin yang lelaki itu SI BUJANG. 

D_Y_H
Till meet again..... jalan pulang sudah luas terbentang. Bye bye... save journey... 

2 comments:

Selaseh said...

Good observation. Tapi kenapa ada perempuan sanggup pilih lelaki org ye? Boleh buat new topik tu.

Dayah said...

Salam Selaseh,

InsyaAllah nnt saya fikirkan...