Bad haze... extra careful peeps!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Its a really bad daylahh... tekak dah rasa sakitnya.. breathing dah berapa nak rasa as usual. You guys feel the same right? Pemandangan mata cuma setakat 100-150meter je rasanya ni (tak accurate, observation sendiri). 

Yesterday in the afternoon, 



This morning somewhere near my office, 


Badkan... Apa pun take care of your health people. All picture taken from my instagram. Waktu pagi yang sepatutnya cerah with sun now like after subuh lagi and smell asap everywhere. 

Surprisingly, kedai pun habis jual face mask. Production face mask menguntungkan untuk kala ini. Hehehe. Dan saya terbaca satu status seorang sahabat di Facebook, 

"Jerebu adalah 10 tanda besar kiamat....... " Allahuakakbar..... manusia rakus tolonglah sayang alam semesta yang Allah pinjam ini. Dan kejadian ini berlaku kerana nak senang. Bakar old trees for new planting! and this is done by our nation company who has plantation in our neighbor country. UNETHICAL! Please be more alert towards the nature. Now to blame who? 

To all, please be careful and drink more water. 

D_Y_H
Allah beri kita akal bukan untuk di sempitkan, jadi gunalah ia sebelum nikmat akal itu di tarik. 

0 comments: