Slider

Tuesday, October 23, 2012

Touch down and another long day

Salam,

Good Morning semua. Have a good Tuesday. Another long day and weekday before Eid Adha.

Sunday, October 21, 2012

Arrived & mood away

Salam quick one also ... Hihihi asyik quick saje kan. But it's good tak de la penat membaca kan hehehe

We arrived and not many choices as last year ... Hambar je nampak kain. Ke saya penat? Mungkin...

Have a Sunday semua^^

Hello Jakarta

Salam

Quick one ... I'm on my way to Jakarta yeaaaa





Yeaaaa la sgt ..........



Segala feels terbang melayang, hope I meet something. Hopefully. Bye bye KL for today n see u on Tuesday

Friday, October 19, 2012

Em.. Em.. Em.. Em..

Assalammualaikum Wbt & Salam Sejahtera,

Em. Em. Em. Em.


Can I have this NOW!

Meet my pretty mom n handsome dad

Salam

Very short one. They just came back today n saw my sis IG's photo... Terus... Olololooo chooomelllnya!!

Tuesday, October 16, 2012

Asal kaya kena show?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Aha! Topik yang mungkin tak sedap telinga dan lidah mendengar dan membacanya. MUNGKIN. Saya tak tahu. Anda yang tahu. Ho ho ho, apa dah jadi Dayah? Siapa buat show? Jutawan ke dia? Billionaire kah dia? Trillion? oh tidak. 

Saya sendiri tidak pasti berapa jumlah wang yang dia ada. Tapi siapakah dia? Anda. Anda. Anda dan mungkin saya. MUNKIN. 

Kenapa? Apa sudah jadi? Demi melihat sebuah gambar atau iklan, saya rasa sesuatu yang tidak kena. Asal dah berada sikit, mula pamerkan saya ada sekian, sekian dan sekian. NORMAL. Tayanglah kereta harga hampir RM500K dia. Wah, BIASA dah tengok.

CEMBURU eh? He he he mahu tak, awak dah berjaya. Saya? Dok takuk lama. Betul ke? Itulah rezeki namanya. Tak semua orang dapat rezeki kedebuk sekali. Tapi kalau Allah nak tarik, sekali ZAS sahaja hilang semua. Segalanya dengan izinNYa. Jadi banyaklah berdoa dan BERUSAHA.

Entah kenapalah saya merepek malam ni? Entah kan. Mungkin lama tak buat bebelan di sini. Cuma ingatan buat diri, sekaya mana pun kita jangan di lupa orang yang tak berada. Kadang-kadang kita alpa. Ingatkan diri, ingatkan kawan lain jua.

Kita rasa, dulu kita susah tapi kita berusaha sampai kita berjaya. Tapi dia? Berusaha tak mahu, nak tadah tangan sahaja. JANGAN kata begitu. Gunakan pendekatan Psikologi. Caranya: Andai dia tahu menulis dan karyanya bagus. Hadiahkan dia sebuah laptop, ajar dia bagaimana mahu mengggunakannya. Ajar bagaimana mahu manafaatkan dan menjadikan ia sebagai sumber pendapatan. (ini gaya moden). 

Kalau zaman Rasul dulu, apa yang Rasul buat? Ada satu cerita saya tidak pasti dari mana asalnya, di ceritakan oleh adik saya pada suatu malam, 

Datang seorang lelaki meminta bantuan dari Rasulullah. Dan Rasulullah bertanya kepadanya, apa yang engkau ada? 

Kata lelaki tersebut 2 tikar usang. Lalu di suruhnya lelaki tersebut menjual tikar tersebut. Hasilnya, dapatlah dia membeli sedikit makan dan 1 bilah parang. Dan Rasulullah suruh sahabat ini masuk ke dalam hutan dan mencari hasil balik. Dia pulang dengan menjual balak sehingga menjadi kaya raya. 

Nampak tak? Itu cara Rasulullah ajar umatnya. Kita? Perlukah kita tadah sahaja tanpa berusaha? Tepuk dada dan fikir-fikirkan.

Bukankah indah, merasa hasil dari usaha kita sendiri? 

D_Y_H
Dunia hanya pinjaman, sekeras mana kita berusaha hasilnya jika tidak di kongsikan akhirnya? Bukan milik kita yang abadi. DIA cuma pinjamkan dan kita memegang AMANAH itu untuk di belanja dengan sebaiknya. Jangan lupa ZAKAT sahabat.

Friday, October 5, 2012

Wedding Tiah punyalah padat orang..

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Haaa... tajuknya padat. Kita tengok gambarnya padat ke idok yer. He he he. Dah 3 minggu pun adik kami, Fitriah aka Chef Tiah aka Tiah Domok jadi isteri orang. Dia langkah punya besaq. 3 sekali, ohmakau. Memang besaq langkahnya kan. Hi hi hi, kami kakak-kakak beri laluan. Pada kami, tak ada istilah langgar-langgar and tak perlulah nak minta apa-apa sebab melanggar adat. Dah ada baik cepat langsung, elak dari maksiatkan. Tahu-tahu sahaja bila ber2 pasti ada yang ke3. Takut! 

Adat vs Agama. Mana dahulu? Tentulah AGAMA. Tapi adat itu perlu dalam kehidupan, cuma di sesetengah situasi, dahulukan yang penting. Itu pandangan saya, pandangan kalian mungkin berbeza.

Anywhere, we all lega sangat. Habis majlis maka habislah debar kami. MANY MANY MANY MANY THANKS TO ALL RELATIVES yang datang dari kejauhan. Banyak sumbangn mereka semua. Adik-adik sedara kecik saya bantu saya buat pelamin. Even a little help, I would really appreciate all of you. We are still waiting for official photographer to give the official picture. Memang lama eh, orang edit gambo?

Benaran punya lama. Seriously I don't know why it takes nearly a month to edit? Well, i'm not in your line. Siapa-siapa photographer can share. Open for comments.

Buat tetamu yang hadir kami sekeluarga menghargai kehadiran anda, maaf andai terdapat kekurangan. Majlis kali ini segalanya kami adik-beradik buat sendiri. Cuak ke bebeh jugalah, I don't even have time to think before the wedding. Fully packed with my own scheduled work. Balik malam-malam hari, bila nak cari barang? Kedai pun dah closed. Cuma ada Khamis dan Jumaat, selesaikan:

1) The wedding Dais - Semua kelengkapan kecuali Kerusi (this one is brand new and 1st time being use). Dari pentas (buat sendiri), lighting (beli), technician (Pak Ndak and Pakcik Mail, pheww... lega), all other items all ours. Dan ini hasilnya,

The mini pelamin

The mini pelamin with full lighting - From instagram Seri ^^ pinjam yer Seri

 The Main Dais.
 The Main Table for the new led couple.

 One of the buffet table setting.

 The guest table.

 Bang'la with pengapit Datin and pengepit Baby


 CLOSE UP! They are growing!!

 My lovely cousin and sister. 


 Tak hujan Cik Kiah oiii.. hahahaha

 Si Seri tu tengok apa ntah..??

 Now better... already

 Hamboi hamboi ......

 The gossip girls!

 The perfect gurdiks! ;p


 BANG'LA yang terhad ;p

 With old skol friend! Thanks for coming. The only tetamu yang saya sempat ambil gambar. hahaha

 Datin and Baby

Who is she?

 Yeahh, dia lah si pemilik riben merah itu. Si pendek! hahaha

 

Inilah Chef Tiah to be. 

Sekian dulu............ ponat den.. he he he he... oh ya... Ada sesiapa nak tanya pelamin ke baju pengantin ke mekap ke catering ke... boleh la inbox saya and saya mengambil TEMPAHAN UNTUK BUNGA HIDUP sahaja, he he he. Tak ada storage la kawan-kawan. We have limited space. So we decided to do fresh flower only. 

D_Y_H
I.................................................................................... (sila isi tempat kosong)

Thursday, October 4, 2012

Selamat Pagi semua

Selamat melaksanakan tugasan semua, moga hari ini semuanya manis-manis.

Wednesday, October 3, 2012

When everything are out of control

Assalmmualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

My answer

Frustration....... Semua ..... Should know the limit. Tp siapa nak dengar alasan ... Dalam dunia Serba canggih ini yang Ada cuma penyelesaian.

Every problem must have a solution.

So now?
Wake up!
Penatlah. Dr seorang ke seorang, passing battle n end up? .................................................... I'm so tired.

Still owe him n him a lots of things. Should not have another him or her! Or else I'm dying.

Penat! Penat! Sorry saya janji tak mau tulis macam ni tapi dah penuh semua tempat saya conteng tapi saya tetap tak lega. Hati saya masih limbang limbung.... bersusur galur gajah bagai... loads yang saya rasa macam gunung berapi..tunggu tempoh matang. 

................... Mahu ke pantai Sekian lama Masih menanti Dan menanti................


Dua-dua punya karakter yang sama. JIMAT! Haishhhh. Dua-dua nak jadi lilin. Tapi kenapa saya yang rasa terbakar?  Seriously hutang a lot to both. Dah la, Dayah bebel bebel bebel habuk pun tarak. Baik saya siapkan kerja yang hari-hari ada. Tak pernah surut malah bertambah. Buat saya pertimbangkan semula wajarkan saya memula benda baru yang saya sedang usahakan? 

I end up with no profit AT ALL. All I have gone all energy. Dapat? Cacian. Dunia dunia dunia. Air dalam gelas pun kalau minum pandai habis. 

D_Y_H
Tapi saya tak nak la jadi air dalam gelas .... hilang dahaga seronoknya.. dahaga lagi cari yang lain...