Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Ada 3 perkara objektif yang perlu saya achieve by 2013! Ho ho ho. 

Yang pertama 1? Herm.... kena ambil kelas ni. 

Yang kedua? Herm.. baca online x boleh ke? Selamat sikit fulus.. fuhhh. Never ask any additional support but I have limited sources. Sorry. 

Yang ketiga? InsyaAllah. Will do as best as I can. 

Yang pertama - ACCA
Yang Ke-2 - Subscribe STAR.. hahaha its sound funny tp itulah yang boss saya suruh. 
Yang Ke-3 - Time Management. Hohoho... Deadline... Deadline.. Sapa pun tak mau dengar alasan, cuma depa taw kerja siap! Yeh. Selamat Maju Jaya buat diri sendiri.

************************************************************

Kamu .. Kamu.. Kamu... rasa mampu tidak saya? Kadang2 rasa tak mampu nak handle dah semua benda ni. Rasa nak give up. Angkat tanggan bye bye. Tapi ia cuma di bibir. Tidak pernah sekali saya serious menunaikannya. Because? I LOVE MY JOB! So jangan mengeluh! PEACE no WAR..

D_Y_H
Bubai.... nak mimpi Adam dan Hawa^^ hahhaahaha...
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Tak taw pasai apa hari ini, rasa mood saya sangat tak kesah hahaaha. Semuanya ke laut!


D_Y_H
lalalalala... esok kena ketuk.. ahahaha.. lalalalala.. lapaq la pulak dah. Makan yok!
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

I want to eat this,


Main jauh-jauh please. 

D_Y_H
Ni tahap sapa mai teguq rasa nak lempang sampai terabuq gigi. 
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Picture: Google

Beach mood. #wishing

D_Y_H
Penat + Need STOP or BREAK? No idea.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Cerita ini sungguh macam novel. Tapi ia adalah realiti which happen somewhere in New York. Berkahwin kerana bilik pusat penjagaan. Lelaki yang berusia 99 tahun ni, tak pernah langsung berkahwin sepanjang usianya sehinggalah satu hari mereka mahu berkongsi sebuah bilik, di sebabkan polisi tempat tersebut tidak membenarkan pasangan tidak berkahwin tinggal sebilik, wanita yang di kahwininya itu menawar diri untuk berkahwin dan lelaki tersebut bersetuju. Baca berita penuh di sini. Salute dengan polisi sebegini di negeri orang putih pulak tu.

Sumber: GOOGLE
Haaa... ingat cerita ini cuma untuk muda mudi? He he he. Dalam novel adalah cerita-cerita sebegini. Kawin sebab itu sebab ini. Dah nama pun novel. News ini agak menarik sebab ia melibatkan warga emas yang belum pernah berkahwin. 

Moral of the story, hidup kita ini tak ubah macam novel. Sebabnya? Yang menulis adalah manusia yang melalui jalan cerita tersebut atau mereka sekadar berkongsi pengalaman hidup orang lain. PERCAYALAH. Imaginasi mungkin ada tetapi bukan di sepanjang perjalanan sebuah novel, selingan-selingan sahaja. Di ubah-ubah dari kisah sebenar agar lebih menarik. Dan tidak kurang juga ada yang 100% berdasarkan kisah benar. 

and now I wonder... hows his live after married? Nyibuk je Dayah ni kan. Ada siapa-siapa yang nak sambung cerita ini sebagai novel? Why not kan... asyik cerita cinta orang muda-muda sahaja. Jarang.. jarang ada novel tentang warga emas bercinta. Wahhhhh. Ada tak?

D_Y_H
Waiting for someone to say "Grow old with me"
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

To all my brother and sister, wishing you Eid Mubarak. May Allah grant HIS love and patient to continue our day to life in this world.

Please drive carefully whenever you go^^

Till we meet again Ramadhan and Welcome Shawal.

Source: Picture taken from FB Maher Zain
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Dayah just reading posted status by media news & it's was funny! And deeply true. It's happen. Sometimes I just wondering, depa ni tak kesian ke dekat mak ayah, especially mom mesti dia sangat-sangat kecewa.

Lahirnya cukup sifat tapi mahu di cacatkan sifat yang di kurniakan. MasyaAllah. Andai ada yang terasa, ini kerisauan saya dengan arus global kini.

Dah baik2 handsome nak pula di gear cantik. Aduhai, bersyukurlah dijadikan sebagai seorang lelaki. Lelaki mahu pun wanita masing2 Ada kelebihannya, siapa kalian mahu mengubah sebaik2 kejadian? Itu namanya melawan Kuasa Allah. Sepandai mana pun ia di tukar kan TETAP PALSU.
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Moga Adriana cepat sembuh dan tabah yer Kak Ma dengan dugaanNya ini. Kak Ma adalah sahabat saya semasa menuntut di UMS beberapa tahun dahulu dan sehingga kini kami masih sentiasa berhubung. Terutama sekali berkongsi pengalamannya tentang Cyst dan Adriana.

Lahirnya Adriana ibarat satu anugerah yang tidak terhingga buat Kak Ma. Pernah satu ketika dahulu, Kak Ma sendiri loose hope. Tapi kuasa Allah melebihi segalanya. Cyst hilang dan lahirlah Adriana. Alhamdulillah. Dayah baru kelmarin tahu mengenai Adriana yang di masukkan ke wad hospital di KK. Kalau tak melawat timeline Kak Ma, memanglah lambat berita ini Dayah ketahui. Hebatnya kuasa Allah, Dia gerakkan hati saya untuk melihat cerita terbaru Kak Ma, rupanya ada berita yang mahu di sampaikan.

Kawan-kawan yang pernah merujuk blog ini tentang Cyst tentu tidak asing lagi dengan Kak Ma atau lebih di kenali dengan Noorma Razali. Marilah kita sama-sama doakan agar Adriana cepat sembuh, 

Sumber: Facebook Kak Sue (Sahabat Baik Kak Ma)
Comelkan. Kesian dia. Moga sekecil ini dapat mengharungi dugaan ini dengan berani. Buat Kak Ma, moga Kak Ma tabah dengan ujian dariNya. Kawan-kawan sekali lagi, mari kita sama-sama doakan untuk si kecil Adriana ini cepat sembuh seperti sediakala. Kini Kak Ma sudah berada di Hos. USM, mengikut update yang Dayah baca kemungkinan besar akan di bedah. Kandungan bengkak di lahir itu terkandung nanah. Ya Allah, tabahlah si kecil. Dia masih belum ketahui apa-apa. Moga Allah permudahkan segalanya. Kalau kita yang besar ini rasa sakit apatah lagi si kecil ini.

D_Y_H
=.="
Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Just to share with you guys, my favorite drink since the 1st time I taste it! Till now I'm falling in love with this drink?!?!?!! Seriously.

Whenever I got chance to Jakarta, this will b no. 1 on top of my wish list... Hahahaha ... Perkenalkan,
Assalammualikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day,

Today is my mom birthday.
Dengan gigih saya dengan pertama kalinya tanak Pulut kuning & masak rendang ayam hijau. Pheww!

Main belasah sahajalah labu. Ada warna Dan ada bau itu kira jadilah kan? Hahahaha.

Kbai.. If rajin nanti saya share resepi rendang ayam hijau saya nanti ek.