Tontonan kala ini

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hi reader(s) semua.
Apa khabar?
Baik baik la hendaknya ya. 

Sejak dua menjak ini memang Dayah terjebak dengan dua movie di saluran Astro dan Media Prima. Both from novel tak silap. One is confirmed, cuma yang satu lagi tu. Mungkin la kot. 

Tapi Dayah tak ada sampai berkejar balik ke rumah to wait for the movie. Nak hadap depan TV wasn't me anymore. Those day, masa child time memang tak boleh berenggang dengan TV. Kalau boleh nak masuk dalam TV tu. Hahahaha. There are time, tak pergi school (sekolah agama sebelah petang la) sebab nak tengok chinese drama at 2pm. Dulu-dulu semua chinese movie memang sangat terbaiklah. So teknik terbaik, lepas school tidur mati. Hahahaha. Padahal tak. toing toing toing. Nakal kan. Hanya mama sahaja yang tahu perangai buruk saya ni. Ops, bocor sudah. He he he. Nvm. I'm not that person anymore. InsyaAllah. 

Now, memang tak la nak menghadap TV. Although, Dayah purpose beli TV and installed second decoder dalam bilik for own view. See, semangat sangat. Ambil almost full category, sekali on cuma once in blue moon. Dan most of time, bila buka it just for teman me tidur. Ya Ampun. Bazirkan. Luckily my adik Datin and baby know how to utilize it. Thanks both. When I'm not around memang dua-dua akan berebut untuk watching here or down stair. Kalau abah or mama dah conquer down stair memang TV atas la depa kena layan. But most of the time, they want to watch korean je pun. 

As for me now, saya suka tengok Adam dan Hawa. Memang sangat-sangat di nantikan before its been announced officially on TV pun dah taw.  Really tak sabar nak tengok hasilnya di TV and not bad. I'm watching not because of the actor or actress. Although ada kata apa punya cerita la, suami Dayus. Well in real life its happen. Try search around you. From this movie, I start to adore lakonan Nadiya Nisa (spelling her name just like one of my client Director. At first time sending her an email with wrong spelling. Although bunyi sama. So be careful. But she's really good. One word came out from her mouth terus jalan. No excuse) Back the actress, she really good expressing her action. thumb up nad!

2nd movie drama di saluran Media Prima. Tajuknya Terlanjur Cinta. Memang Terlanjur sungguh Nia ter"cinta" Fareth. Today punya story, really make me angry! Is this really happen? Dah nak suruh Nia buat report polis sahaja di buatnya. Penderaan fizikal, ada tak akta tersebut? Kalau ada perkara macam ini dalam dunia realiti, please don't wait. Not worth wait for that type of man. Tapi ada sesetengah wanita memang sabar dan terus sabar (wanita sebegini, satu dalam sejuta sekarang). 

Adam Hawa very soon nak wrap up, while Terlanjur Cinta soon to wrap up also. So jadi hantu catching up movie at late night la saya sambil sebelah lagi writing sop. Lol. Janji dua-dua jalan. He he he. 

Till meet again
-D_Y_H-

0 comments: