Wedding Tiah punyalah padat orang..

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Haaa... tajuknya padat. Kita tengok gambarnya padat ke idok yer. He he he. Dah 3 minggu pun adik kami, Fitriah aka Chef Tiah aka Tiah Domok jadi isteri orang. Dia langkah punya besaq. 3 sekali, ohmakau. Memang besaq langkahnya kan. Hi hi hi, kami kakak-kakak beri laluan. Pada kami, tak ada istilah langgar-langgar and tak perlulah nak minta apa-apa sebab melanggar adat. Dah ada baik cepat langsung, elak dari maksiatkan. Tahu-tahu sahaja bila ber2 pasti ada yang ke3. Takut! 

Adat vs Agama. Mana dahulu? Tentulah AGAMA. Tapi adat itu perlu dalam kehidupan, cuma di sesetengah situasi, dahulukan yang penting. Itu pandangan saya, pandangan kalian mungkin berbeza.

Anywhere, we all lega sangat. Habis majlis maka habislah debar kami. MANY MANY MANY MANY THANKS TO ALL RELATIVES yang datang dari kejauhan. Banyak sumbangn mereka semua. Adik-adik sedara kecik saya bantu saya buat pelamin. Even a little help, I would really appreciate all of you. We are still waiting for official photographer to give the official picture. Memang lama eh, orang edit gambo?

Benaran punya lama. Seriously I don't know why it takes nearly a month to edit? Well, i'm not in your line. Siapa-siapa photographer can share. Open for comments.

Buat tetamu yang hadir kami sekeluarga menghargai kehadiran anda, maaf andai terdapat kekurangan. Majlis kali ini segalanya kami adik-beradik buat sendiri. Cuak ke bebeh jugalah, I don't even have time to think before the wedding. Fully packed with my own scheduled work. Balik malam-malam hari, bila nak cari barang? Kedai pun dah closed. Cuma ada Khamis dan Jumaat, selesaikan:

1) The wedding Dais - Semua kelengkapan kecuali Kerusi (this one is brand new and 1st time being use). Dari pentas (buat sendiri), lighting (beli), technician (Pak Ndak and Pakcik Mail, pheww... lega), all other items all ours. Dan ini hasilnya,

The mini pelamin

The mini pelamin with full lighting - From instagram Seri ^^ pinjam yer Seri

 The Main Dais.
 The Main Table for the new led couple.

 One of the buffet table setting.

 The guest table.

 Bang'la with pengapit Datin and pengepit Baby


 CLOSE UP! They are growing!!

 My lovely cousin and sister. 


 Tak hujan Cik Kiah oiii.. hahahaha

 Si Seri tu tengok apa ntah..??

 Now better... already

 Hamboi hamboi ......

 The gossip girls!

 The perfect gurdiks! ;p


 BANG'LA yang terhad ;p

 With old skol friend! Thanks for coming. The only tetamu yang saya sempat ambil gambar. hahaha

 Datin and Baby

Who is she?

 Yeahh, dia lah si pemilik riben merah itu. Si pendek! hahaha

 

Inilah Chef Tiah to be. 

Sekian dulu............ ponat den.. he he he he... oh ya... Ada sesiapa nak tanya pelamin ke baju pengantin ke mekap ke catering ke... boleh la inbox saya and saya mengambil TEMPAHAN UNTUK BUNGA HIDUP sahaja, he he he. Tak ada storage la kawan-kawan. We have limited space. So we decided to do fresh flower only. 

D_Y_H
I.................................................................................... (sila isi tempat kosong)

0 comments: