Perkara apa yang paling memberi tekanan pada anda?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

Hi peeps^^
I'm here again. Alhamdulillah, trying my very best to update this blog frequently. InsyaAllah. 

Back to above topic, ya.. just wanna know apa yang paling memberi tekanan pada kalian? 
Bagi diri Dayah sendiri when time is to produce my END PRODUCT! Yups its related to work. Honestly, memang kancong pun ada masa tu. Any work that I do la kan. Bila draft report keluar tu, ya Ampun risaunya. Nak present to AC members tu, makaihh macam-macam rasa pun ada. 


Itu kisah bila bekerja, dan dan paling dub dab dub dab adalah wedding work! 
Haaa.... seriusly berdebar selalu. Managing expectation of client as same as managing AC expectation, its just the same yang bedanya hasil kerja itu. Jenisnya yang berbeza. 

I love my both work!
Oh hoo tamak taw. Hahahaha. 

Dan paling tak suka, bila Dayah dok gubah-guba bunga ada pulak mai si tukang komen. Ish la, nak juga kena hempuk dengan span bunga tu karang. Hahahaha, ganas kan! Agagaga, Nak buat lagu mana geram punya pasai. Tak pernah buat lagi la buat masa ini. He he he. Jangan ada yang cuba mencabar keimanan sudahlah.

Bawah ini antara, gubahan yang pernah Dayah buat untuk client Abah. Saya kuli je ek. Selalu kena buli dengan Abah. Hahahaha. Why? Dia suka cekik budget saya. Pastu mula tekanan itu muncul. Sebab? Again managing client expectation. They want five star but only paid for 2 star. Fuh, berpeluh to deal with it.


Flower table for meja makan beradap. I love to use LILY! Wangi sangat.


Buffet table and minimal flower. 

Kerja Kahwin ini kan memang rumit kerna banyak perkara perlu di titik beratkan. Selain adat2 yang kadang-kadang tak masuk dek akal. Mana rasa-rasa tak boleh di terima akal fikiran waras, kita habaq dan bagi recommendation la kan. Depa terima alhamdulillah, depa tak mahu? Buatlah ikut pilihan mereka. 

D_Y_H
And why suddenly, I am talking about tekanan? Yezzaa, I'm fening pikiaq next event da. High Expectation with limit of resources. Again PLANNING! Ya ya ya, I need to think of something.

2 comments:

Noris said...

aslm dayah. saya ada baca tentang post2 awak mengenai ovarian cyst. saya nak tanya awak dengan lebih lanjut tapi tak jumpa email awak. kalau awak tak keberatan saya harap awak boleh email saya norisjohn86@gmail.com :)

Dayah said...

Salam Noris.

^^ saya dah reply awak^^