A new project: teaser

Assalmmualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good day ready!^^

I'm so excited to announce that I'm starting a new project (*BRAVO DAYAH* poor you dayah at same time.. hahaha. okey that my problem)

Are you excited to know? 
Jeng Jeng Jeng.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

EXCITED? he he he (over taw!;p)


To those knowing me and friend with me in Facebook or Twitter or instagram may know about this oledi kan. But but but, this is actually not new to me as I will do if there's a request (normally from my sister friend la.. siapa lagi kalau bukan budak yang mata dia tak habis2 fikir property, saham, tiket kapal terbang, kain2, tudung, ishh adik siapalah ni ;p)

Dayah nak share some of "project" yang saya buat. Some finished product and some is still WIP *work in progress* I'm actually love to do this work as this work is really close to me. Why? Its teach me, how to be patient enough! Budget! Do work within cost bebeh. Pastu terkorban waktu tidur. Yeap! Bila mai job tiba-tiba. Balik kerja rushing beli barang terus pergi tempat even memang terbaik! Penatnya tok sah cakap. Itu belum kena chasing by Abah on his account and my boss on his report and etc. Aigoo *tepuk dahi, CONSISTENCY lagi..parah*

Here we go, sorry because I'm not carry with me DSLR. So quality picture *huduh* hehehe. Tunggu!!!! nanti saya perbaiki lens yang rosak tu, baru boleh ambil gambar yang baik. InsyaAllah. Again budget is my enemy da.... 

 Helping Abah as usual - flower arrangement for buffet, main table, VVIP table


Same helping Abah. Pulut kuning, but this is not first time. Ada kalanya very ... very... short notice from Abah or mama. I enjoy that moment but janganlah selalu *faint*. Mula perang dgn diri sendiri tu, mana gunting, mana daun, mana bunga nak cekau, mana sarung tangan. Macam-macam.

This pulut kuning very2 recently work. Blog katering Abah pun tak update lagi dengan gambaq ni. hahaha. saya dulu. kekeke.

and yes again, budak degil or ketegag ni memang hantu bunga. habis semua benda nak di bungakan.. ekekeke. Kalau bunga2 tu saya taw nak masak apa, mahu saya cipta resipi bunga. Hahahaha. over kan


Hantaran, this is memang baru sangat dan belum siap dan masih perlu di perbaiki.


 This one also, same thing. Still need to touch up here and there. Tak sabar nak siapkan. Hope our client like it.

To do all this thing is not an easy job while you're working and also partime do other work. Stay late night preparing all the arrangement. Nak nak lagi, I'm the one who told my Abah yang no fake flower, I will just arrange for fresh one. Ambik kau. Sekarang rasakan. Kepadatan, kepenatan dan stress yang tahap entah apa nak kata. That why i'm learning to be more patient dan "setia" sangatlah kan. Sampai masa, saya ucap selamat tinggallah. Ada limit juga kemampuan fizikal dan mental saya ini.

Dan kepada sesiapa, pembaca blog ini mahupun yang singah-singah mai, kalau berminat boleh la menempah. Harga boleh di runding ikut kemampuan. Kalau nak katering, Abah saya ada. Mama saya tukang masaknya dan di jamin sedap! Sungguh aih. Tapi kalau nak Cik Dayah ni masak. Memang mahal sikit ;p, sebab dia pemalas masuk dapur. hahahaha. Hubungi saya di alamat email n_hidayahthm@yahoo.com or contact Abah saya (lihat di no. nya di blog catering ini ya) why Abah? he he he. Let me tell you, because while working it is not nice to pick up phone talking about other business. So I have told Abah about this also lah, he will try to helping us. Kalau ada. InsyaAllah.

D_Y_H
Anywhere is that a signal? No idea. Counting. Don't get bored, i'm trying to pushing myself but still it's hard.

1 comments:

mamaijat said...

....my dear..so beautiful.....
catik lah!!!!

keep up your good job....
may Allah bless you in all your udertakings...
isyaallah,amin.