2 funny Movies: This Means War & Adnan Sempit 2

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera & Good Day, 

I love watching movie. That such of statement semua orang pun akan buat kan? Ya, everybody love to watch movie. Yang membezakan genre yang berbeza-beza. Dan setiap orang punya pandangan masing-masing. Yesterday and tomorrow, I watch difference movies. 

Picture: Google
Yesterday with colleagues, Qilah and Lynn watching This means war. Terbaik! Comedy romantic. Love the story line. Cerita persahabatan antara dua orang lelaki yang menyukai wanita yang sama and dari situ "war" bermula. I like FDR! Hahaha. But Qilah and Lynn prefered Tuck. Fine. You know why? Kata dia orang "bibir" dia seksi. Aigoo. Itu yang di tengoknya. Eceh. Ada la lagi. Macholah mamat Tuck. For me? Ok je kot. hehehe.

Like FDR, at the end dia mengalah dengan Tuck and atas nilai persahabatan yang tinggi dia sanggup membantu sahabat dia walau sahabat dia tak percaya. This story really funny! Macam-macam cara dia orang nak dapatkan seorang wanita. Tak rugi untuk menonton. That girl is intelligent! That 2 guys is funny is the own way. 1 thing, I don't really like to watch english movie, but this movie is really awesome. Banyak part dalam movie ini yang saya suka antaranya part "let's best man win" terkejut kedua-duanya. Same girl.  dan ada lagi, nasihat kawan si girl yang tak yang "mak" dia sendiri. Even she is kangcong tapi ada nasihat dia dalam cerita ini yang I LIKE! Bunyi dia mcm inilah ... "Jangan pilih lelaki yang baik sangat. ...." Ahaa.. lepas tu? Tengoklah sendiri ek. Sure you will like it also. Watch trailer and you may like it. Hopefully. 


and Today watching Adnan Sempit 2

Picture: Google
Funny too!
Broken english by Adnan yang banyak jadi bahan lawak dalam cerita ni. Compare dengan Adnan Sempit 1, lebih best lagilah yang pertama. Tapi still semua watak dalam cerita ini terlalu over yang membuatkan lakonan dia orang BERHASIL. Yana tu memang best. Sebab over dia tu menjadi. Tiba-tiba ada si Fendi yang tu tak berapa nak menjadi sangat but still acceptable. Overall like it. Siapa tak tengok lagi boleh watching trailer ini dulu then boleh decide nak tengok ke tidak ya.


Both movies is awesome. 
Selamat menonton buat yang belum menonton. 

D_Y_H
Oh I know, that I'm not good in review movie. He he he. Tapi tangan ini gatai gak nak mereview ;P

0 comments: