Sunday sneak out: Goshh! Best sangat

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Yesterday is Sunday. 
So ramai yang bercuti dan berehat-rehat and same goes to me. Saturday and Sunday, is my official day off from office work (yang tetaplah) dan kalau perlu barulah kerja-kerja lapangan mengisi kekosongan hari. Selalunya ada sahaja. 

Dan semalam, mamanabah kata nak chilling. What! Yabedabedooooo, yahoooo. Abah bawa his staffs sekali. Katanya, nak hilangkan stress budak-budak. Iyerlah bah. Janji kami ikut sama. Hehehe. Dengan 4 biji kereta kami semua sampailah ke tempat tujuan. 

I love this place, sebab tak serabut. Sebabnya tidak begitu ramai orang. Harapnya tak ramai yang mahu kesini. Tapi tidak mungkinlah kan. Pasti suatu hari tempat ini juga bakal di keremuni ramai orang. Saya suka konsept challet di sana. Semuanya, konsep rumah melaka. Kemas dan sedap sahaja mata memandang. Belum di komersilkan sepenuhnya. Dan berharap SANGAT tidak ada syarikat yang merosakkan suasana di sana. Biarlah ia kekal kampung begitu. Not that easy to find place like here. Seriously, hampir tidak jumpa. 


What do you think? Kelihatan masih aslikan. Saya suka tempat ini. Angin lautnya masih segar. Airnya masih boleh di katakan "ok" walau tidak sejernih kristal. PD sudah tidak sama macam dahulu, airlautnya sudah terlalu kotor dan ada bau. Sejak 1tahun++ rasanya tidak jejak air laut di PD, kerana pencemaran itu. Sayangkan. 


Petang harinya cukup mendamaikan mata memandang. Oh ya, Abah saya bawa bot. Sekian lama tersimpan sahaja. Hari ini kita naik bot ya. Dayah cuba-cuba membawanya, tapi lagaknya macam orang mabuk. Ahahaha. Alahai sungguh tak pandai mengawalnya. Nak naik bot pun, masyaAllah beratnya! Tak terangkat badan sendiri. Terpaksa tolak ke tepi dulu dan naik. Regretted betul. Itu alasan saya untuk turunkan berat badan se"wajib"nya. 

All equipment memang Abah sediakan. Kami boleh ber"boating", ber"kayak" and main pelampung! Best! KHSB's team pun join sekali. Depalah mengangkat boat and buat kayak from kayu katil and pelampung. AND of course my Abah teach them. Oh ya, my Abah memang banyak skill and talent. As lots of ppl saying, he very low profile. Bagi apa pun jadilah. Sebab itu dia Abah saya hehehe. Oh ya, today is Abah birthday! HAPPY BIRTHDAY ABAH! (hehe. abah manalah baca blog dayah ni! Ingat nak buat sesuatu. Apa ek?)


Here some of our picture. See, we're enjoying ourself. Burning ourself and really burn lepas tu hahahaha. I do enjoy reading few pages novel too.. theeheee... enjoy beb! Macam puteri rasanya, tengok picture. Siap dengan payung okay! Hahahahaha. gedik and mengada-ngada. Well, I don't care lol, ahahaha. Janji saya sangat enjoy saat berkayak bagai puteri. Ekekekeke. Cuma tak ada buah-buahan dan air2 sahaja atas kayak tu. Kalau tak memang puteri betullah. Datinlah paling geram. Hehehe. and she not even capture in picture. Pity her. Why? Sebab dia yang ambil gambar. Heee.. till we meet again ya air laut yang mendamaikan. 

D_Y_H
I'm still having lots of work. Aisehh. Kerja juga dalam kepala. 

1 comments:

mamaijat said...

....wow..look so happy..
sure enjoying yourselves....
Happy birthday to abah dayah....
may GOD bless you....