Mr. Bek ni sgt! OMG! hungry for oat krunch!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Its being my habit!
Asal ada masa siang di rumah pergi jengah Mr. Bek. Dari 3 dah selamat di sembelih 1 dan di tambah lagi 4 dan bakal di sembelih untuk tempahan lagi. Orang Malaysia kuat makan kambingkan. Seekor memang tak pernah cukup. Most of client akan tempah more than 2 for makan 100++ orang. Bila kambing sampai sahaja semua orang dah melting. Serious.

Dan saya, haruslah tak. Dari dulu dan kalau di offer sekarang pun saya tak mungkin mengambilnya kerana ia kategori daging merah. Bye bye kambing. Saya jadi tukang feeding awak sahaja, saya rela. hehehe. 

It is time for lunch kiddos! 
Before having all dedak tu, Dayah yang baru siapkan keje and bosan waiting for angah, teringat oat! Terus ambil beberapa packets and give it to all the kiddos. Nampak sahaja me with packets of oat krunch, apa lagi terus... mmmbekkk.. mmmmbekkk... mmmbeeeeeekkk.. bising betul. Saya agaklah, dia kata saya nak ... saya nak... saya nak...

Mr. Bek ini semua sangat bandar kan. Apa taknya kiddo lain makan dedak dan rumput, depa? Oat Krunch okay! Sanggup tu lompat atas kawan dia semata-mata nak telan oat! hayooo.. Pastu mengunyah dengan lahapnya.. Eh eh eh, siapa ajar ni??

It is lunch time bebeh!

See see see... berebut and si kiddo sekor ini bukan dedak yang di carinya Oat Krunch okay! Bau dulu yer.
Then capai ia.....
Now time to kunyah-kunyah and telan.. gulp.. gulp.. gulp.. heee

 Dan haruslah dia kata,

Emmm sedapnya! 
Sedap... sedap.. sedap...

hahaha cuba bayangkan kalau kita boleh dengar depa ini berkata-kata? Mahu huru-hara dunia ini kan.


Time to berebut-rebut sampai kenyang. Lepas itu time for lepak and rest.
Masa senggang inilah yang boleh di lakukan, feeding Mr. Bek. Mulut dia orang ini pulak tak reti duduk diam. Cubalah diam sikit ini orang tengah cakap telefon pun, boleh taw. 

Weii, kau duduk kat kandang ke wei?
aHahahaha.. Sabar je la korang ni kan Mr. Bek. Moral of the story, don't answer you call during feeding time or when you're too close to Mr. Bek. Sangat bising depa ini. Tak fikiaq dulu before dok  mmmbek... mmmbekk..

Oh ya...kalau hangpa ada banyak OAT KRUNCH yang tak habis-habis lepas ini boleh cuba memberinya kepada Mr. Bek.. hehehehe.. Tak baik membazir! Beri kepada yang memerlukan, sesungguhnya mereka pun tahu lapar. 

D_Y_H
Makin banyak makin bersusun my work. Balik dah terlalu letih dan tak tahu bila masanya nak buat revision?????? Bilanya nak tgk TV bilanya nak movie?? bilanya nak baca buku2 and novel? ohh tapi novel kalau dia dah best sangat, saya akan usaha habiskan la la tu jugak. Hehehe. Buruk tabiat betul.

0 comments: