Permata yang di cari-cari - layan lagu ini best^^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

This few days.. saya ngadap novel2 sahaja. Internet connection hampagas. Naik give up nak fixed the problem. Banyak cara dah di lakukan tak juga mahu-mahu. Tapi bagus jugalah, I am able to finished 3 novel! Yeah. Keluar dengan baby and Datin... went out late lunch with Abah, Angah, Sri, Datin and my baby. Then for the 1st time having fruit tutti (is that correct? ahh belasah je la kan.. hahaha) 

Here and there dengar orang dok sebut sedap-sedap. So baru taw dekat prescient diplomatic ada kedai tu.. angah was told me that it own by Naza Group? If I wrong, then should blame angah. She the one tell me.. hahahaha.

Oh ya... talking about novel.. memang 3 buah saya berjaya habiskan dlm 2 hari ni la kan.. each around 700++ pages.. tiga2 cerita lain-lain. Yang paling best, "Aku yang Kau tinggalkan" sampai baby kata, 

eh long kau ni frust ke? 

erk? Baby ni sengaja nak buat cerita. Frust dengan siapa? Mr. Black? Memang nabi tak mengaku umat dowhh.. hahahaha.. I love my Mr. Black okeh! Walau dah banyak merungut tapi dialah yang berjasa selama 5 tahun ini. Tanpa dia tak dapatlah nak cari rezeki dengan mudah. 

Back to that story, baru tahu ada sebuah negara di Italy namanya TURIN. Lots of knowledge Dayah dapat from that novel. Pasal damage brainlah, pre-nuptial agreement, bit bahasa italy, nilai brother and sister in Islam. Lots of things. Berharga. Dan touching part, bila seorang ibu yang tak sanggup berpisah dengan his son. Sebab? Pre-nuptial agreement. Salah faham sampai hujung cerita dan sekarang ini banyak sungguh novel suka cerita watak mak mertua yang jahatkan? Eh memang realiti mak mertua jahat ek? Dunia-dunia. Manusia tak semuanya sempurna.

Dan novel "Cintra Kontrak" pula remind me about Permata yang di cari. Memang Dayah suka sangat kot lagu ni,


Cerita dia memang rock habis! Brutal sangat Rysha. Berbelit-belit lidah nak sebut nama watak-watak dalam cerita ini. Tipikal malay novel, suka letak nama semua sedap-sedap. But I enjoy reading it. Kena sangat cerita dia dengan usia yang di ceritakan. Tak matang langsung baik watak lelaki dan perempuan dalam cerita ini. Boleh dia panggil suami dia "Cicak kobeng"? hahaha.. funny.

Lepas itu cerita "Uda dan Dara" by Aisya Sofea. Okay, this one dia tulislah apa cerita pun. Dayah beli sama macam Kak Yati. Lepas itu Dayah susun tunggu mood mai nak baca. Hahahaha. Ada lagi berpuluh buah lagi Dayah kepuk tak baca-baca. Now only started reading "Our Iceberg Is Melting" sound bored ek? Tidak sama sekali, I impress the way penulis cuba sampaikan maksud sebenar. Baru baca 4 pages.... now moving.. moving hope boleh baca dan habiskan today. 

Internet connection tak bagus memang bagi ruang untuk Dayah membaca lebih banyak. Sampai mama dan Abah pun merajuk. Hehehe. Depa ajak keluar, I said NO. kekeke.Terus hadap membaca. Sampai Alia.. ehh Ali pun sama naik bored. Tak ada nafsu langsung nak keluar. Just stay at home cuma Saturdaylah dari tengah hari sampai shopping complex tutup berjalan cari barang school dengan Baby and Datin. Selain itu, kita orang makan sampai tak leh jalan. hahahahaha.. seriously. Memang macam nak suruh orang tolong tolak je waktu. Almost 2 hour jadi lagu tu. Rasakan. Lepas itu, sekarang memang kepala saya sensitif dengan MSG.. mmg byk betul MSG dia pakai. Naik pening kepala sampailah take coffee baru lega. Bad thing about fast food. 

Eh, macam-macam Dayah membebelkan? Hehehehe.. maklumlah.. connection yang sengal ini buat Dayah nak telan-telan. Kerja office pun tak boleh nak buat. Sabar je la. Pheww.. baru selesai emailing boss.. hopefully tak kena ketuk.. hahaha.. 

D_Y_H
Internet connect please be nice the me la... rasanya bukan connection but this laptop! Tapi rasa macam connection. Ntah bukan IT expert!

0 comments: