Kepanasan global ke?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

2 hari di office yang serba sunyi, beberapa kerat sahaja yang ada. Hari pertama, Dayah, Lynn, Qilah, Mizan, Andrew. Hari dua, cuma 4 orang, Dayah, Mizan, Andrew, Ivan. Esok? Kita tunggu..... entah siapa pulak kembali. Ramai orang cina percaya esok ada ong. Jadi ramai yang mula bekerja semula esok? Entah benar ke tidak. 

Esok pada Dayah memang sangat-sangat ho ho ho ho onggggg.. sebabnya esok Jumaat! Penghulu segala hari dan hari terakhir buat minggu ini. Dan minggu hadapan bermula rentetan busy meeting. Hari-hari meeting except Friday.. adoi! Dah tak tahu nak susun jadual kerja macam mana. Susunlah pelan-pelan, mujurlah tinggal 2 file lagi nak review. Alhamdulillah. Big job small job belum belum selesai. Alahai kassim! Help! La ni memang saya sangat tak suka nak stay back. Baik kerja dari 9 pagi ke 6 petang lepas tu pulanglah......................... heehehehe. Masa muda mu jangan di siakan di pejabat sahaja. Iya benar! 

Sudah di beri 8 jam, jadi gunalah sebaiknya. Walau memang tidak pernah saya rasa cukup dengan 8 jam. Tapi bila fikirkan semula. Kalau stay memang hari-hari kena stay. Penat! Memang terlalu penat. Kalau siapkan esok tambah lagi.. esok tambah lagi. Siap kena siapkan. Dan tambah tetap tambah. Alahai...... kerja. Saya lebih suka qtr reporting! Tapi no choicelah karang lagi cramp kalau tak buat setiap bulan. Ehh, apa pulak cerita tentang kerja ni dayah! Ohhh..... no no no... 

Yang saya nak cerita ni, sebenarnya tentang panas. Haaaa.. kau sampai sangkut bab lain. Walaupun bekerja dengan jumlah orang yang sedikit di pejabat tetapi suhunya tak sejuk. Padahal aircond pasang semua, dengan degree 16. Cuba bayang! Dalam our space tu boleh muat 10 orang. Tapi yang ada cuma, semalam 5 hari ini 4. Tapi warm. Sungguh warm. Lampu pun Dayah buka satu tempat je. Konpius, konpius. Adakah puncanya global warming?? 



Korang rasa macam mana? Berapa kali refill air hari ni, ntah? Rasa kering. Sampai Mizan kata, Aircond ni dah fully depreciated agaknya. Hahahaha. Agak-agaklah. Dah namanya auditor bahasanya pun... mungkin nak kena bagi tahu admin ni. Aircond ni minta tukar baru gamaknya. Hahaha. Mahu melopong dia karang. Tapi serius warm. Next dah makin ramai agaknya berkipas kita orang dekat office gamaknya. 


Hohoho... tak mau lah jadi baby. Ahahahaha, takkan lah nak buat macam ini di office? Cuba bayangkan? Alahai mana muat mangkuk singki tu Dayah?? hahahahahahahahahaahahahahahaha.. Adoi. Sengal sekejap. 

D_Y_H
Alahai dunia, makin hari kau makin tua. Maafkan kami.

0 comments: