Jalan bersama 3 dara penggitan

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

I'm in the office. Yezza just complete 1 file. Hahaha.
No mood la.
Dengan tak sihat sungguh rasa. Every 5 min pergi toilet.
Jalan-jalan ke JTAR cari babynya ko-op uniform (eh sejak bila? minat ko-op, dulu masa school igt lagi, ko-op mcm selected student sahaja, I tot la. Dayah baju biru. and baju unggu mcm geng mereka sahaja. perasaan dayah je lebihkan. itu masa school la. honestly mmg tak rapat dengan kawan school dulu. maybe most of them tak suka baju biru yang menyibuk. Hehehe. I know I Know. sampai ke uni pun I'm still being myself suka aktif. dan pertumbuhan badan juga bertambah giat berkembang. hahaha. okay merepek!)

Then p KLCC having dinner and makan. and buy book again! Haishh tak bosan ke Dayah? Tak, saya suka. Cuma now nak jinak-jinak diri baca english book lebih banyak. But susah nak turn my mind to read english book. but I love reading. Walau dalam tak sihat, gagahkan sahaja. Aten ada, she drive. Dayah balik mmg flat! Lepas tu boleh pulak kita orang singgah kedai jamu dekat kg. baru cari scrub. Haaaa. jangan tak taw. Hobi di kala tak ada kerja ada home spa. hahaha. Ini kerja adik-adik. Layan kan aja. Dari membazir duit pergi spa yang kena entah berapa ringgit baik dirumah lebih terjaga auratnya, terjalin hubungan lebih mesra adik-beradik dan tambah riuh suasana. Kau scrub aku, aku scrub kau. Best oh! 

I just did it once la. Sebelum ini manalah nak mahu berscrub2 macam perempuan sangat okay! hahahaha.. mesti korang angkat kening kan. hehehe. Frankly, i'm not really type of really "woman" sgt. satu masa dulu terlalu kasar. Banyak kali kena tegur, saya buat dek je. apa orang kata, ada aku kisah, kau jaga kain kau sudah.

But now, slowly la bebeh. Susah nak ubah sikap keras tak kena gaya ini. Tapi bukan mudah ya. But only certain people will know me better. As I said early, I don't really have many closed friend. Yang sangat rapat dengan Dayah cuma adik-adik. Because I'm homey type person. Liat nak keluar rumah and keluar bilik. If I have book in hand, keluar room for certain work sahaja selebih, tak makan pun tak apa. Sampai kadang-kadang my mama kata, hang ini pemalas sungguh. Well, very bad attitude. Jangan buat na, adik-adik.

Susah nak tengok saya pegang peyapu apatah lagi basuh baju. Hell kan. Hahaha. Maybe I should consider living by my own self lepas tu tahulah betapa kilat calitnya. Dia selagi ada orang rajin selagi itu dia lepas tangan. I know what type of who I am. Tak suka semak, tak suka sampah, tak suka kotor. Since mama suka buat tanpa berhenti berkata-kata terdidik duduk dan lihat. Boleh? hahaha. suka benar layan bebelan mama dari biar dia terus diam. Apa punya perangai da kan. Macam childish sungguh kalau fikir balik. Well, mama pun selalu pesan. Esok-esok hang ada anak, hang tengok. Dang! Mama ini prediction jauh sangat. Belum tentu lagi ma. Kalau di jemput dahulu, maaflah hasrat itu cuma hasrat. Well, I'm not expecting much. Rajuk jauh sekali, cuma realistik pada situasi. Tapi most of them, mom la suka cakap the same thing. Repeating. Aren't mom feel bored? Hahaha. mestilah tak kan. Selagi dia boleh cakap dia cakap tanpa henti. Lepas itu sehari tak dengar suara bebel dia mula kita rindu tak sudah-sudah. Dah kemas rumah pun rasa nak sepah balik semata-mata nak dengar bebelan dia semula. Boleh? 

Betul, it happen to me. Pernah satu masa, mama tak kisah sepah ke apa ke. Dia lantakkan saja. Sampai saya rasa, where is my mom? Really miss her, sampai I feel feed up nak facing the world again. See penangan seorang ibu. No matter how, bebelan dia tetap nyanyian terhebat,  terbaik dan terindah dalam hidup kita. Eh, why I am talking about mommy mumbling pulak ni!!! hahaha.. selalukan Dayah ni tersasar di jalan lurus!ha ha ha.

Reverse... reverse.. reverse.. dah beli segala scrub bagai but not feeling very good la. Still ill. So, I want to sleep early and hope to wake up with a fresh mind. Body heat makin meninggi I feel. Can feel pecah-pecah or lopak2 kecil dalam mulut. I need more water. Nak membaca pun tak ada perasaan, apa tak nya. Lampu saya dah tutup. Selalu terang benderang saya kerjakan bilik ini sebab membaca punya pasal and lebih selamat kalau lampu ada. Macam lampu jaga kita. 

So the conclusion of today activity, I still can actively go here and there although my body not feeling well and I make myself more worse! Despite to recover, now?? Jawab sendiri Dayah. Anywhere, as long as my sister happy. I'm happy la dear. and and and... you know what .. this afternoon, I saw my old picture.. remember there's one of my entry talking about one bollywood actress masa kecil. I was saying, she just look like someone? Ingat tak? Okay, bukan nak perasan. Tapi memang perasan, hahahahahahahaha.. korang nak bantai gelak pun gelak la. Dayah tak kisah ;P hehehehe. 

Ini si Bollywood yang cun itu

Ini playwood yang comel kahkahkahkah
Okeh, dulu saya playwood now dah giantwood. Hahaha. Apa ke benda lah Dayah ni kan? Hehehehe. but but but ... see the picture lahh senang cerita, I see the similarity. Maybe tang pipi je kot. Kalaulah sama, hang bayangkan si playwood ketika ini? Adakah seperti dia ni,

Uishh cantik bangat!
Okay, saya "PEMALU" hahahaha
Jauh beza okay! Tolonglah Dayah! Dulu kecil-kecil boleh la orang nak kidnap bawa gi sana sini, sekarang? Tak dak siapa nak kidnap dah, tak larat nak tolak. ekekeke.

D_Y_H
Adakalanya manusia suka perasan! Memang lumrah hidup kita selalu rasa kita itu dan kita ini. Tapi kita kena ingat, BERSYUKURLAH.

0 comments: