Di arab lelaki tak di benarkan jual pakaian dalam wanita, di Malaysia?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Baca sini untuk berita penuh. Sangat bersetuju sangat-sangat. Kalau boleh kawasan jualan itu pun restricted untuk kaum hawa sahaja. hehehe.

Practikal tak kalau hendak di laksanakan di Malaysia?

1) Kenapa tidak - Ia pakaian wanita what. Why lelaki nak sibuk-sibuk. Especially those guy yang tak ada apa-apa hubungan halal. Tiba-tiba dia pun menyemak sama nak pilih. Hohoho.. malu kot. Kalau Dayah nampak ada sahaja lelaki. Automatik nak lari dulu. Malu owh. 
2) Tapi macam mana kalau para suami yang nak belikan? - Erk..... yer tak yer kan. Tapikan boleh minta tolong adik perempuan tolong belikan. Bukan minta tolong scandal OKAY!
3) Ada suara-suara lelaki yang kata, eh dia kan kekasih saya nak kasi dia sepasang. Halo En. Abang. Tak sesuailah. Bagilah benda lain. Sabar-sabar na... esok-esok dia dah sah milik awak belilah berapa pasang pun. Ajak dia sekali. Baru sesuai. 
4) Tapikan berapa ramai lelaki yang sanggup berada di kawasan wanita ini? Cuba buat pemerhatian sikit? Boleh di katakan hampir tidak wujud lelaki, setiap kali saya pergilah kan. Cuma pernah saya terjumpa seorang dua yang masuk ke kawasan ini dengan tujuan menyentuh-nyentuh pakaian tersebut. Ohh.. apa kena dengan mamat ni? Scary taw tak! 

So relavan sebenarnya nak apply di Malaysia. Siapa setuju? Lelaki mesti tak setujukan. Eh, pandai-pandai je Dayah ni kan. Hehehe.

D_Y_H
Think twice before you decide, at least you have a check and balance.

0 comments: