Slider

Monday, November 28, 2011

I'm P.A.N.I.C

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Serious I'm panic! I can't answer some of the quiz @ open tuition. Does it mean, RED ALARM?


Memang sudah kemuncak saat ini. Tak bisa menoleh ke belakang lagi.All the best pada yang start exam in early December. Don't panic. I'm trying my best to resolve my "panic" issue. Slowly readings all the note 1st then continue with practice. Fuh! Macam sempat. Tapi kena sempatkan juga. Althought there are so many things I need to complete before 12 and 19. Wow! Ohhhh.. man. DON'T PANIC Dayah!

Oh my my my... this weekend akan berkubu di Pahang. My relative wedding and my abah jadi caterer. So lots of preparation nak buat. Semalam sembang-sembang dengan mama. Jemputan around 2,000 plus including VVIP. Walaweii, all the best to the team. Kena buat yang the best as we can. Oh ya kan. Bunga I haven't think off. Nak pakai bunga apa pulak kali ini. Muak sebenarnya dengan bunga-bunga biasa. Antara menu yang bakal di hidangkan is AYAM PERCIK! Berasaplah wak dengan bau ayam. hahaha.

and bibik or umi will leaving us soon. Sob. Sob. Sob. So after this no more umi. umi. umi. She back for good. Nanti ada masa nak ajak mama lawat umi dekat kampung dia. She the only bibik so far, I will buy clothes or anything. She the type yang very soft, masak sedap! She work in Arab before. Oh so many things will happen in December. I hope .. I really hope that I can cover as much as possible and no body trying to ruin my mood of study. PLEASE! 

Tak mo gaduh dengan sapa-sapa. Tak mo marah-marah. Tak mo stress. Oh which I can stop it. All that will happen to me la. Every time. Ada sahaja orang suka cari pasal. Sometimes, simple thing pun you can't think! Kan dah mula nak marah. Well, I need to control my emotion. I owe abah his account. Damm! Lama dah tertunggak. Should I leave one of my work? I think I should think properly. Sebab sayang sangat susah nak leave, that my problem and it is my dream since young! So it is very hard for me to leave it. Also PANIC juga ini. Wonder, someone said you've a lots of responsibilities. Tak mau percaya, karut je kan. By looking on certain part on tahi lalat you can predict? Maybe yes maybe nope. Tapi saya tak percaya pun. Hehehe. 

D_Y_H
ohhh I smell something good. Angah is cooking. Mai mai bilik ajak makan. Eh, makcik ni. Tak busy meh? I tot she is busy with her tesis?

Sunday, November 27, 2011

Bermula detik Ah_M - harapnya di habiskan

Assammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Ah_M? Apa benda pulak ini kan. Hehehe. Dia adalah watak baru saya cuba cipta. Cerita Dee masih belum tamat. Sebab? Saya sukar nak garapkan ceritanya. Hahaha. Berapa banyak dah watak-watak yang saya cuba hidupkan sedari beberapa tahun lalu dan cuma Dee sahaja Dayah publish. Selainnya bermuka-muka saya simpan dalam bekas kedap udara. Hehehe. Dan tidak pernah siapa pun pernah membaca. Watak Dee adalah tulisan spontan saya, tanpa rangka tanpa olahan semula sebab itu berserabut dan saya cuma suka-suka tulis. 

Dan kini Ah_M, baru 2 pages. Menulisnya pun saya sendiri berdebar-debar. Terasa saya sedang membaca novel dari minda saya dan di tulis semula. Hehehe. Imaginasi yang kadang-kadang buat saya pitam berfikir, hahaha. Saya sedang fikir macam mana Ah_M. Nak yang macam mana dia ek? 

Look alike. teringat mama suka tocang rambut saya mcm ni. hahaha. nak perasan diri sendiri, aduhaii dayah! keekekeke. main-main je ek. Tapi serius look similar.

So adorable. I like her. Comel sangat.

Hehehe.. saya sedang konpius. Nak membayangkan bagaimana wajahnya si Ah_M dan yang pasti Deeb seharusnya berambut panjang. Hehehe. Dan inilah Deeb, 


Amacam? Hehehe. Sedang bayangkan wajah Ah_M and Deeb. Dua dunia berbeza tapi di tempat yang sama. Kontra betul mereka berdua, tapi keadaan memaksa untuk mereka mencari persamaan yang di lakonkan sahaja. Realitinya mereka cuma sahabat baik. Berselindung di sebalik sijil yang menyelamatkan Ah_M. Di sebab itu Ah_M sangat berterima kasih kepada Deeb.

D_Y_H
Melakar muka surat seterusnya.

Saturday, November 26, 2011

Bermulanya setahun lagi - Salam Maal Hijrah 1433

Assalammulaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Happy New year.
Selamat menyambut tahun 1433H, macam mana meriahnya kita sibuk nak sambut tahun baru kalender masihi, kenapa tidak kita sibuk dan meriahkan lagi sambutan Kalendar Hijrah. Moga tahun baru ini kita boleh berhijrah dengan lebih baik. Usia pun setahun lagi ke hadapan. 



Beberapa minit lagi, selamat tahun baru semua. 

D_Y_H
Penat sangat dan lapar sangat waktu ini. Mahu makan fish and chips tiba-tiba. Mahu ke cari ada fish fillet lagi tak .. kalau tak kena p beli dorry dorry dorry.. and cooked or? beli siap je lah kan? hahaha malas sungguh. Kalau masak jimat berganda2, ramai boleh makan. Kalau beli, kedekut! Hang sorang je makan Dayah. hehehe. Di fikirkan.

Tuesday, November 22, 2011

3rd day - Tang mana nak cari makan best?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

2nd day for fieldwork and 3rd day in Penang. Hopefully today, Dayah boleh siapkan 1 cycle. InsyaAllah. My boss is coming to Penang juga hari ini and we're going to do closing today. Work till 11.00pm and lebih dari itu rasanya. Too much talking about work, I should stop. Berat kepala pun ya.

Oh ya, I've no idea where to eat here. Semua pun mamak. Kiri kanan mamak. How about local food here? Siapa orang penang? Cuba bagi cadangan sikit. Nak bawa depa pi makan tang mana pun tak taw. Dok pusing-pusing, balik-balik jalan tu jugak. Pasembor pun tak dan nak try lagi. Kalau pi Alor Star sikit2 taw la mana nak terjah. Penang ni, lama dah Dayah tak mai.

All the way to hotel, Dayah lalu highway. About 30 min journey and I feel like driving in Singapore. Seriously! Maybe orang yang dok buat planning and pembangunan bandar ini dapat inspirasi dari Singapore. Adakah mungkin bank land kat sini dah full? Mungkin, Setakat hari ini tak nampak construction lagi. Maybe saya lalu kawasan yang dah di majukan. Nak pusing-pusing pulau kena cari masa sesuai, if adalah dan kena tunggu one of our team member recover from Demam. Kesian dia. 

D_Y_H
For these for days, Dayah hanya mungkin record all the moment I'm here. Not holiday, I'm working here for about 5 days.

Monday, November 21, 2011

TAHNIAH HARIMAU MUDA.. I'm proud!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Yahooooo!
TAHNIAH HARIMAU MUDA. Korang memang aaaaummmmlah. Setiap detik penuh debar. I really proud, tengok TV macam-macam reaksi penyokong Indonesia yang sedih dan menangis. Pastinya mereka sangat sedih. Can feel their feeling, sangat terasa. 

Tahniah Penjaga Gol. Khairul Fahmi, dia memang tangkas dan hebat! Pemain Malaysia yang lain semua HEBAT! Banyak kali gaung negara cuba di bolosi, tapi berjaya di tangkas dengan baik. Cut it short, TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH! 

Saya sangat bersemangat! Walaupun rasa nak demam. Kemenangan Malaysia hari ini sungguh menyuntik semangat buat saya. TQ kepada semua player. Gembiranya. Moga esok, kerja saya lebih pantas.

Cayalah! Moga dengan kemengangan ini, team HARIMAU MALAYSIA terus-terus bersemangat dan menang lebih banyak kejohanan bola sepak dan mungkin suatu hari nanti kita boleh lebih ke peringat dunia. Amin.

D_Y_H
Sakit kepala makin menekan. Baiklah cepat. Saya dah rasa macam kura-kura. Sudahlah BM tadi buat kejutan. Intead of having 5 days fieldwork, now we've to complete it within 4 days. Memang tekanan dan saya sedang positif. ^^ Mujurlah HARIMAU MUDA telah membangkitkan semangat saya.. yeahhh. Korang memang HEBAT!!!! Agak2 ada cuti tak?

2nd day - Harapan

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Wake up in the morning without knowing what time is this. Gelap lagi. Pastinya subuh masih ada. Bergegas bersiap dan terus on lappy clean up bit the workingpaper. Rasa macam nak plan. Tapi rasa entah apa nak plan. Rasa sangat slow pagi2 ni. Rasa nak read novel, pun tak buat. Alihnya bersila update blog, hehehe. 

Journey to client office yang masih kabur. Tapi kata receptionist dekat sahaja, follow the highway lane. Okay. Nanti saya cuba. Kalau salah? Carilah. Monday blues, ada tak? Mungkin tidak, sebab terasa nak habiskan semuanya segera. 

Dan semalam tak dapat rasa Nasi Lemak Bukit Gantang, aisehh. Habis memanjang. Hope balik boleh tapau. Saya harap saya dapat siapkan banyak WP hari ini. PRAYING. 

Dayah belum sampai tahap stressed lagi, cuma eager nak siapkan cepat. Hehehe. Kalau saya stressed saya akan tend to eat. That the bad habit I've but no ice-cream, no chocolate and sweets. Pastinya apa sahaja, as long as makan. So today? Nasi Kandar for lunch? Hahaha. Tak taw lah lagi. Nak pi pusing-pusing penang? Pun tak taw lagi. Memang sangat bersemangat nak habiskan fieldwork ini seawal yang boleh. But tadi dok pikiaq kot saya boleh shorten and tambah test? Hah, sudah. Let's praying my 1st day on field berlangsung dengan baiknya. 

D_Y_H
Hope no traffic here. Hopefully.

Inspiration Monday #2 - SMILE

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,


D_Y_H
Happy Monday all.
Source picture: Tumblr. com

Nasi Kandar satu!!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Amboi hang Dayah, mentang-mentang selamat mendarat dengan jayanya di Penang Road (walaupun jenuh pusing nak cari Hutton Road. Ceh, pi mai pi mai jalan tu jugak). Kepala pun dah weng-weng dek kerana tak cukup rehat. Tapi saya sangat suka hari ini 20112011 kerana berjaya menghasil 3 tier cake yang comel coloringnya. I'm not worried what people will critic. Tak apa. My first ever trial decorating cake. Selalunya Tiah yang punya keje. 1st tier memang paling lama 2 hours just for shaping. Perrghh. Memang menguji kesabara, Next tier just around less than hour dan lebih kemas. Picture tak ada, kalau tak boleh tayang hehehe. Nak juga buat bahan history kekekeke. 

Back tu Penang. Tomorrow, eh not tomorrow dah today pun is working days. Tugas saya di sini adalah audit hypermarket. Lama dah tak buat fieldwork. Balik-balik ngadap office, pergi meeting. Field work memang agak lama tak pergi. Hopefully, I can work fast and very fast. [PRAYING]

Dah mai Penang ini kenalah pikiaq, nak pi mana semuakan. Cuma tak tawlah ada masa ke tidak. Macam busy je. Consider 4 hari nak siapkan semua. Wahhh, saya cuba! 

D__Y_H
Dah tak lalu nak menulis. Saya rasa weng2 sungguh. Tata semua. Happy Monday.

Saturday, November 19, 2011

Apa rasa bila kena tipu?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Bila kita kena tipu, mesti kita rasa sangat terukkan. Ada masa kita akan rasa terlalu teruk. Sampai menjejaskan emosi. Sampai membantutkan pekerjaan yang ada. Sukarkan nak kembali semula dari rasa tertipu. 


Kena maafkan. Lupakan yang keruh. Cakap senanglah. Nak buat? Ingat senang? Memang susah. Tapi kena cubakan. Sebab sedangkan Nabi s.a.w pun seorang yang pemaaf. Inikan pula kita cuma manusia biasa yang penuh dengan dosa. Ambil masa jika sukar, cari solution untuk memaafkan. Sukar memang sukar tapi selepas memaafkan, perasaan tenang yang sukar di tafsir sendiri.


Ingin duduk di bawah pohon rendang, pandang ke langit luas tanpa sebarang masalah. Dunia hanya pinjaman yang perlu di hayati dengan penuh cermat. 

D_Y_H
Mahu bercuti panjang. Tapi agak mustahil.

Thursday, November 17, 2011

Saya rasa kecil tapi masih gemuk

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Tiba-tiba "saya kecil", oh agak mustahil. Terlalu mustahil. Tapi tidak mustahil ia terjadi. Hehehe. What I need is to believe in myself, I can do it. Which I can't now. Macamlah susah sangat. Dayah dah sampai stage ini, 


Yes, I reach this stage. Sudah lama dan terlalu lama. Obesiti. Ramai yang obesiti di Malaysia, kerana? 

1- Makanan dekat Malaysia terlalu makmur
2- Senang sangat nak dapatkannya, 24 hours.
3- Iklan bersepah-sepah tentang makan. Nafsu makan meningkat.
4- Kurang kawalan kendiri dalam diri.
5- Makan. Makan. Makan sampai lupa diri.

Tapi jangan salahkan faktor. Benar. Salahkan diri sendiri, kerana anda / saya tidak akan gemuk kalau anda / saya amalkan cara hidup yang sihat. Makanlah banyak mana pun kalau pandai seimbangkan ia. Perkara yang saya gagal laksanakan, walau saya sudah lama kenalpasti:-

1-Kurangkan makanan berprotein tinggi
2- Senaman. 
3- Tidur yang cukup, bukan asal nice example 4 hours a day. Tidur orang dewasa antara 6 ke 8 jam sehari.
4- Minum air masak secukupnya
5- Balance life. Cukup rehat, cukup bersuka-ria, cukup kerja, dan cukup ibadah. 


Dan saya kadang-kadang saya geram juga dengan orang yang perasan begini? Siapa setuju? ;P hahaha. Sudah-sudahlah rasa diri anda gemuk, yang penting rasa sihat dan paling penting kira BMI anda. 


Macam mana nak mengira BMI? Macam ini yang kawan-kawan:-

Body Mass Inderx (BMI) = Berat or Weight (Kg) / [Tinggi or Height (m) X  Tinggi or Height (m)]

Contohnya= Berat 75kg dan Tinggi 1.65m

               =      75
                 [1.65x1.65]
               = 27.5482

Dari hasil pengiraan di atas, di mana kategorinya? Sila rujuk di bawah:-
  • Underweight = <18.5
  • Normal weight = 18.5–24.9
  • Overweight = 25–29.9
  • Obesity = BMI of 30 or greater

Ini bermakna, anda overweight. Jadinya? Kena terus berusaha untuk dapatkan berat yang normal. Selamat mengira dan selamat menjalani kehidupan yang sihat. 

Dan saya sedang bermimpi untuk mendapat semula backward weight yang saya hilang selama 18 tahun yang lalu. Saya mula menjadi sangat obesiti seawal usia 9 tahun ke atas. Bayangkan berapa lama sudah saya berhadapan dengan diri yang obesiti dan saya tak pernah terasa dengan ejekan, sebab dah immune.. hehehe. Semua itu cuma gurauan bagi saya. Jadi matlamat saya kini, saya mahu kecil. Mahu kecil. Kerana tahap obesiti saya melampau. 

Dan hari ini, saya rasa kekurangan 1cm. Mungkin kerana kurang mengambil makan malam yang terlalu lewat dan rajin minum air kosong dan tidur lebih awal (dari 1 pagi ke atas dan semalam 12.00mlm). Saya mahu cuba perlahan-lahan tidak mahu drastik seperti biasa, kerana ia tidak akan terjadi dan selalu GAGAL melaksanakan misi. Dan yang penting saya mahu kecilkan cyst. Walau sizenya tidak membimbangkan tapi saya perlu kecilkan ia. Kerana size is the matter of losing ovary / twisted ovary / ovari akan pecah dan bila-bila ia akan menganggu evolusi ovari. Banyak buruk dari baiknya. Saya perlu risau tentang ini. Sangat perlu. Dan ini adalah REMINDER buat diri saya sendiri. 

GAMBAR: Sumber GOOGLE

D_Y_H
Setiap pagi sebaik sahaja bangun dari tidur, saya sudah mula mengambil segelas air kosong. Dan makan breakfast. Try to skip lunch, sometimes.

Wednesday, November 16, 2011

Wawawawa.. MALU ohhh =.="

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Silap bagi information, dah lah Dayah dengan selamba yayaya pergi cakap. "There is a....." Huwaaaa. Rasa nak sorok bawah kerusi. Dah semua Audit Committee terdiam and my boss kata let us check. Duh! Rasa nak sepak diri laju2. Waiting for my boss respond. Dah send appologies email to everyone for mixed up information. Rasa macam dah overload with information sampai boleh mixed everything. Dammm. 

Malu giler kot. Dah la tadi, call one of the committee. Dia dok gelak2, saya pun dok pikiaq awat Dayah kata lagu tu. Hahaha. Confident sangat, rupanya salah input. Demmm! Memang kena duduk kerusi junior balik khatam balik all the SOP. Huhuhu. 

Serba-salah giler kot. Tomorrow another AC meeting with PLC. No changes of the meeting, hopefully everything will going, okay. I hope. Debarnya macam menanti kelahiran (eh, macam taw macam mana menanti kelahiran). Process dari sebelum audit sampai ke meeting, memang sentiasa mendebarkan. Keluar bilik boss itu ibarat keluar dari padang tembak. Di tembak dush dush dush. Pakai kalis peluru pun masih tak kalis-kalis. Hahaha. 

Ok I had enough complaining about my work! Heee.. sorry guys. Sometimes nak tulis nak tulis nak tulis, that the only way I can throw all the feeling that I've. 

Siapa pernah, hadapi the same thing. Wrong input was given during the meeting with so many audience. Mesti ramai jawab dalam hati ;P. Hehehe.

D_Y_H
Saya rasa serabut betul sejak-sejak kebelakangan ini. Fening2. Nak duduk sendiri pun tak tenang, ada sahaja outstanding work yang berselirat dalam kepala. Hayoooo.. mungkin kerana saya risau kerja + sampingan kerja + exm. although someone say pedulikan your sampingan work, but I CANT! How I can forget my dad? Dah tolak banyak kali, buat saya rasa terlalu serba salah. Muka je nampak selamba, tapi dalam hati memang tak tenang hidup. Sebab itu, redha makayah itu penting. Saya kadang-kadang nak jerit dengan telinga beliau, I CAN't! tapi dia pasti tak akan faham kerana kepercayaan beliau bukan seperti saya. Kerana kepercayaan kami yang berbezaan, kadang-kadang banyak benda saya tak agree dengan dia. Susahnya! Tapi nak buat macam mana, kena telan sorang-sorang.Ohhh bebel lagi.

Tuesday, November 15, 2011

Terkejar-kejar

Assalammualaikum wbt & Salam Sejatehtera, 

[Omelan kosong saya, teruskan membaca ke entri seterusnya jika tidak berminat dan terus datang ke mari iya kawan-kawan. Perlu lebih motivasi untuk menulis. Tq]

Bunyi macam Dayah dok main kejar-kejar.. Hehehe. tidaklah sama sekali. Cuma from one to another job. Tak habis di office, di rumah pun sambung. Tapi masa cukup limited. Kertas P3 atas meja tunggu menanti nak di belek-belek. Belum dilaksanakan dengan sempurna. Dulu masa kampus semuanya boleh, bagi multiple or triplle work. Still can do. Now? It is difference. Full time study dan kerja tambahan, OKAY. Full time working dan part time study, part time wokm, TUNGANG LANGANG. Macam kena langgar todak! 

Nasib sipi-sipi tak menusuk diri. Admit my time management masih lagi weak. Peliknya kenapa dulu boleh? Now? Semua pun rasa HAMPEH! Ish. Hari ini ada discussion dan kejar submit report. Semalam kena lecture dengan boss. Lecture lagi. Talking about TIMING. Memang sah, kena bebel. Hempap batu 1 tan atas kepala. Terus terfikir schedule December'11. January'12 to December'12 dah ready, tinggal nak tambah planning. But still kena discuss dengan dialah. Senang hidup dia pun tak bising, nanti di salahkan lagi. Dia tak suka di susahkan. Itu konlusinya. Dia nak perfect. High expectation. 

Banyak lagi nak kena improve. Semalam terfikir, tang mana lagi nak tambah bagi elok sikit? Fikir punya fikir satu solution pun tak dapat. Mungkin kena conteng-conteng kat paper. Ya. Macam brainstorming. I may need it.

Source: Google
Click picture to enlarge.
Rasa nak escape sekejap, duduk somewhere just myself and do quick revision. But tak confident mesti nak baca the whole things. But I have limited of time. So now, memang kena start quick revision yang very smart. Let see whether it is workable ke tak. 

Pasal keje, have to do it. To do it la kan. Baru monthly reporting, kalau weekly reporting? Mahu pengsan hari-hari. No. of client pun baru berapa kerat kalau nak banding yang lain, but still a lot sebab kena ada high writing skill and kena tahu nak stand for the finding. Kalau sendiri yang buat senang nak jawab. All in mind. Teringat my 2 ex- manager. How they handle? Dua-dua ada keistimewaannya tersendiri. Sorang sangat dekat, boleh dear.. dear.. sorang lagi ramah tamah tapi senang nak dekat. Difference kan.I don't know myself macam mana? Selalu nak positif tapi selalu jadi negatif.. kekekeke.

D_Y_H
Time for work. Happy tuesday, everyone. Semangat. Semangat. Semangat. 

Monday, November 14, 2011

D Journey EP7 - Kerjanya Malas.Malas.Malas

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

[D Journey adalah cerita tentang seorang DEE yang beresolusi yang entah bila akan di tunaikan. Makan berhari, berbulan dan sudah bertahun. Hanya cebisan-cebisan hidup individu sekeliling yang saya kutip menyelit jadi bahan cerita.. cerita rekaan.. main-main dan suka-suka hehehe.. sukaa LIKE aje.. tak suka tak apa..hehehe^^]

Subuh!
Subuh!
Subuh!

Ishh, langau mana bising-bising ini. Kacau sungguh. Getak hati, mata terpejam tapi jasad sudah terjaga. Automatik tepat 5.30pagi. Itu sudah rutin. Sejak meningkat seumur usia, sewal itu jasad Dee seolah mengajar Dee untuk ingat akan hari kematian bila-bila. Yang degil? Cuma diri yang di selaput dengan KEMALASAN! Sudah. Sudah. Sudah. It's time to wake up

Argggggh. Mengeliat sebebasnya. 
Huarghhh. Menguap seluasnya. Mujur tak masuk lalat. Kalau tak breakfast free! Aeeuww!

Di pagi subuh yang tenang, Dee seperti kebiasaan melunjur kaki bermalasan di atas katil kadang-kadang di lantai. Mana sahaja tempat tidurnya. Senang. Di mana sahaja dia bisa terlena. Kalau penat. Kalau tidak katil empuk itu juga yang di carinya. Mana tak kena gelar PEMALAS. Ambik kau. Acap kali di ulang di telinganya bukannya dengar, di tulikan sahaja. DEGIL la katakan. Hendak apa di tunaikan. Inilah hasilnya. Walaupun bukan semua. Tetapi tetap DEGIL, ya rabbi. Kalau tak riuh suara ibu menjerit keluar anak tekak memang tak sah. 

Selesai mandi, rutinnya seperti biasa, IBU LAPAR! Tersengih macam kerang busuk. Sebelum ke tempat kerja itulah dia. Makan. Makan. Makan. Resolution no.2 SIHAT, bagai di lupakan. Ishh, manusia seorang ini tahu berjanji tunainya? Memang berat. Terlupalah itu, temu janji dengan doktor tak berapa lama lagi. Pasti telinganya panas lagi. Oh, I hate Doktor! Setiap kali kaki melangkah ke ruangan pemeriksaan. Jika tidak terpaksa, tidak mungkin Dee ke sana. Kerana degilnya dia. Lesap segala janji mahu teruskan perjuangan di GYM. Semuanya ada cerita. Malas mahu ungkit. Ada masa, ada peluang dia mahu kesana. Apa khabarnya dia kan? Eh. Siapa dia? Hehehe. Nanti Dee cerita. 

Ya Allah, Dee hang pakai tudung jenis apa ni? 
Dengan warna lagu sarkas! Aduhhh, mari ibu ambilkan yang lain.

Dia buat dah! Dee mengomel dalam hati. Hehehe. Tapi Ibu tetap no. 1, apa sahaja yang tidak kena pasti ibu orang pertama yang menegurnya, walau kadang-kadang bingit di telinga.

Ala, Ibu ini pesen nenek kebayan. Tak nak lah. Tak pasal satu office pandang, Apa tak nya Ibu sediakan tudung beropol-ropol. MasyaAllah, cukuplah dia di kenali dengan Dee SEMPOI, SELAMBA dan kadang-kadang SENGAL. Hahaha. Kejam betul, kawan-kawan di office. Belasahlah, janji depa happy. Sengih sendiri. 

TUkk! Aduhh.
Berangan lagi. Dah jom makan, Ini sayang Ibu lebih ini.

Makan dengan sopan, depan Ibu kena sopan. Ibu selalu tegur, anak dara kena sopan jangan nampak kasar sangat. Tak manis di pandang. Iya, Ibu. Pesanan Ibu sentiasa lekat di jantung, eh tak di hati. Hehehe. Selesai makan, laju-laju ambil kunci. Office, I'm coming!

Semangatlah konon nak ke pejabat, hari Isninlah katanya. Harus semangatnya lebih hangat dari biasa. Pagi-pagi kalau lewat memang tak pakai jumpalah parkir, makanya Dee harus pantas sampai ke pejabat. Almaklumlah, makin sesak bagunan DwiTasik. Dulu siapa pun tak mahu, sejak dah naik berderetnya kedai, penuh parking. Tak suka! Tapi. tapi. tapi. Suka sebenarnya, kedai makan berderet. Eh, makan lagi? Hah sudah, memang tak tertunailah resolusi no.2 SIHAT.

D_Y_H
Nanti kita sambung lagi.

Sunday, November 13, 2011

Defini C.I.N.T.A

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Maksud cinta? Auww J.I.W.A.N.G hahaha. Sekali sekala kan. Kenapa tiba-tiba CINTA? Sebab saya sedang membaca senaskah karya yang best. Bukan semata-mata cinta, bahasanya mudah dan terselit banyak cerita Rasulullah yang di olah dengan caranya yang begitu mudah. Merujuk kepada muka surat 293 dan 294, Awak Suka Saya tak? (ASST):-

"Cinta bagi saya... saya mentai seseorang kalau ia boleh menghapirkan saya kepada Allah. Cinta itu terlalu suci bagi saya. Cinta ialah memelihara dan menjaga kesucian wanita yang saya suka. Saya tidak akan menyentuhnya selagi dia belum sah menjadi isteri saya. Cinta saya ialah membelai dan menyayangi dia sepenuh hati. Saya tidak akan menyakitinya, apa lagi melukakan hatinya. Saya akan setianya. Saya mahu memandangnya dengan penuh kasih sayang. Dia hanya untuk saya dan saya untuk dia. Matanya hanya memandang saya, bukan lelaki lain. Hantinya hanya untuk saya bukan untuk orang lain."

"Cinta bukan berpegangan tangan, bercumbuan... itu nafsu. Cinta bukan sentiasa berjumpa dan bertepu sampai larut malam membawa ke pagi. Itu juga nafsu. Terlalu banyak nak dijelaskan menyenai cinta. Berbilion manusia di dunia, maka berbilion la rasa cinta dan takrif masing-masing. Bagi saya senang saja,  semua cinta ada maknanya tersendiri dan eksklusif untuk setiap orang. Ia tak sama antara satu sama lain. Tidak mengapa, memang Allah cinptakan kita berbeza, sedangkan cap ibu jari pun berbeza. Asalkan cinta itu tidak melanggar batas syariat, maka bercintalah. Saya tidak mahu cemarkan kesucian cinta saya. Saya mahu bercinta dengan Intan dengan cara yang beradap, bermaruah dan terpelihara. Kalau cintakan seseorang pasti awk akan jaga maruah dan kesucian dirinya. Awak takkan menyentuh apa lagi merosakkannya. Kemudian dia ditinggalkan. Itu bukan cinta, itu nafsu"

D_Y_H
Banyak tentang kuda yang saya mula belajar.
Ramai yang bercinta tapi semuanya nafsu. Percayalah, renung pada diri sendiri jangan pandang jauh sangat.

12-11-11, sambung cerita

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

The date not significant but the story happen very significant.
To whom?
Dayah la... hehehehe. 

A lots of story (mcm banyak tp 2 je ;P)

No.1, Cup Cake with new ingredient saya MENJADI. YAHOOO! It is simple but yet, satisfy. Butter Cupcake vanila-Orange. Perghh ngada-ngada nak nama panjang2 kekeke. Gambar ada, tapi tak leh nak letak. Card tu merajuk ngan laptop ni. Kena transfer guna laptop lain. Nak buat selalu, memang taklah. Dah nak jenis pemalas, hahaha. Buat bila kena paksa. Hehehe. 

No. 2, check-up with gynea replace Dr. Ras. Macam biasa scan mesti kena tekan-tekan. Sakit memanglah sakit. Dah tu, susah sangat. Lama baru, Found it! Huh, berpeluh doktor tu dan tahan sayalah Dayah. Kalau kulit kita ini boleh tembus, boleh tebus agaknyakan. hehehe. Tak la kasar pun, cuma kesungguhan doktor saya kagumi. Sebelum berjalan dan scan, sempat doktor melawak dengan saya, 

Doktor - Jangan lambat sangat. Cepat2 sikit.
Dayah - Hehehe, susah kot doktor.
Doktor - Saya dulu pun lambat juga.

Yo! Doktor berpengalaman bab-bab gini. Cara dia suruh cepat-cepat macam mudah nampaknya. Tapi saya rasa macam lorong yang gelap je. Tak nampak jalan. Malas nak fikir. Dah lama shut down fikirkan. After scan, rasa perlu fikirkan. Kalau tidak jangka panjang, jangka pendek pun jadilah. Astagfirrullah. Kadang-kadang rasa cetek fikiran. Lepas itu panjangkan semula. Last-last redah dan redha sahajalah. Again, doktor bagi pesanan terakhir. Kalau sakit jangan tunggu, datang segera ke hospital. Baik! 

D_Y_H
Rasa nak redah dan redha. 
Rasa nak short term pun ya. 
Semua itu cuma rasa, reality nya belum tentu Dayah nak!

Friday, November 11, 2011

Cuak kebebeh!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Yo! Happy Friday.
Nothing happen on 11.11.11.
I suppose to meet my gynea. Tapi dia tak dak. Doc replace her pun tak dak. So no check-up.
Fuhh, lap peluh! Lega untuk hari ini but not for tomorrow. 
I'll need to see her in the morning.
Wohooo. Cuak cuak cuak. 

Tapi.....................................
Abah buat Dayah tambah cuak.

Abah: Along, dia orang nak datang test food.
Dayah: Hah! Mana leh. Orang keje.
Abah: Mana pulak hang kherja. Ahad kherja?
Duhhh! Ahad la pulak.
Abah: Tak ada banyak alasan, hang yang buat menu. Masak!
Hah! Ayo...... help! Mana den taw.. Den belasah je hari tu masak buat menu. 
Wawawawawa mana den nak lari ni!
Tolonglah ada prince datang tolong selamatkan keadaan.
Mama? Mestilah dia kata, "yang hang pandai bubuh nama2 menu yang mama tak taw siapa suruh!"
Demmmmm... senang je kot sebenarnya! Ayokk! 
Wawawawa.. kembang kempis la jawabnya. 
Sure dia orang nak tengok dengan presentation. 
Ayok!!!
Huhuhu. Puas dah toleh kiri dan kanan ni.
Argh! fikir kek dulu. Ini lagi satu. Tomorrow 3 tier kek! Demm! 

D_Y_H
Nak berkubang ke kedai cari bahan kek dan bunga juga.. Hah! Bungan pun nak kena gubah. Demm! Aghhhh serupa tak cuti! Ayo... ok kawan-kawan. doakan supaya semua yang saya buat menjadi. Huhuhu. Paling penting food test tu. Ayo. Sendiri create menu, sendirilah cari solutionnya kini. SEMANGAT!

Wednesday, November 9, 2011

Semangat. Semangat. Semangat.

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,


Semangat.
Semangat.
Semangat.

Yer, saya sangat perlu semangat.
Paling penting ada 3 benda saya perlu selesaikan by December.
Ya Allah, permudahkan segalanya.
Progress now 5% or can I say < than that! OMG!
Gigil dah ni.
How? Belah-belahlah badan ini.
Supaya jaminan buat diri sendiri mampu saya tunaikan?
Hidup kita singkat, mudah2an saya mampu.
CIAYOK!

D_Y_H
Perlu bersiap2 kemas diri dulu baru semangat! Selamat bersemangat semua^^

Welcome Tasha

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

This morning, when I wake up and I immediately look at my computer. Eh, lupa tutup!! Tepuk dahi. Semalam memang kurang sihat. Bengang dengan diri sendiri pun ada, masa tengah sibuk-sibuklah nak sakit pula kan. Dalam pada tu, Dayah sambung sikit accounting work yang masih tertunggak. Half sahaja bertahan, lepas tu, cannot tahan anymore. Tidur sampailah pagi. Pandang screen penuh messengers. Ceh. Delete-delete. Tergerak nak buka mukabuku. Received message from my junior masa dekat UMS.

She asked me about blogging dan tak sangka she read all the entries that I linked to mukabuku. Thanks dear. Tasha minta tolong ajar macam mana nak create blog, so a simple step, I ask her to open BLOGGER.COM and all the simple step should be followed easily. Kan. Hehehe. 

Welcome to Blogging world Tasha. For those, want to know her better please do visit her blog (here). Bloggerians you can give your moral support to her also, by following her^^ and sharing some knowledge that you may know^^

D_Y_H
This morning meeting was so-so. Some people may just want to defend them-self. But some may just agree with us. Herm.. it is part and parcel of working as auditor.. yooo.. kadang2 rasa geram.. kadang rasa sillynya! Kadang2 rasa ohhhh.. arghh.. semua perasaan pun ada. Boleh?

Wordless Wednesday (2) : Everyone hope for better day

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Source: tumblr.com
To gain something don't forget to work & pray to Allah.

D_Y_H
Early exit meeting hopefully everything went well. Risau jugak ini, sometimes cannot predict what are they going to ask you and paling penting, don't make mood my boss change. Huh! satu hal pulak nak explain. Ohh. terlewat sudah. Bubai semua. Have a great Wednesday^^

Tuesday, November 8, 2011

Indah dunia andai semua manusia berfikiran begini - terima seadanya dan belajar berubah ke arah kebaikan

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Tajuk saya memang panjangkan. He.he.he. Sengaja kerana tidak sempat memikir yang pendek-pendek. He.He.He. Jengah ke rumah mukabuku dan terbaca sesuatu yang menarik minat saya untuk habiskan membacanya. Butang baca lebih lanjut saya tekan. Dan tidak di nafikan, memang ia meninggalkan kesan di hati. Alangkah bahagianya dunia ini andai semua orang dapat berfikir sedemikian, makanya tidak wujudlah kisah rumahtangga yang porak peranda dan tidak akan adalah yang takut berkomitmen. 

Tajuknya: Saya tetap cintakan awak sayangkan awak selamanya (auwww)  

Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia khodijah, tidaklah setaqwa Aisyah, puntidaklah setabah Fatimah. Isterimu hanyalah seorang wanita akhir zaman yang ingin menjadi solehah. 

Suami yang menikahimu tidaklah sesempurna Rasulullah, tidaklah setabah Ayyub,tidak segagah Musa, bahkan juga bukan setampan Yusuf. Suamimu hanya seorang lelaki akhir zaman yang bercita-cita mendidik diri dan keluarganya menjadi ahli syurga.

Jadi bersyukurlah dengan pasanganmu kerana dia adalah anugerah Allah yang hanya pinjaman untukmu, hargailah dirinya sebelum Allah mengambil semula dia daripadamu..


Romatis, bunyinya. Tapi akan wujudkah golongan ini? Mungkin ada 1 dalam sejuta. Mungkin lebih. 

Source: Google - Berbuailah tinggi dan tinggi, capailah impian setinggi langit. 
D_Y_H
Makin lemah saya rasa. Esok ada meeting, harap cepat baik dan kembali semula tenaga untuk bekerja. 

11.11.11 apa cerita?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Ramai yang berdebar menanti 11.11.11. Mahu melangsungkan hari besar @ bahagia. Menanti saat kelahiran. Menyambut birthday. dan etc. Macam-macam nak buatkan. Saya sendiri ada appointment pada tarikh yang sama. Just happen. Leave dah lama approved. Dug dag dug dag juga jantung ini. Tak tahu apa pula apa hasilnya kali ini.

Harapnya segalanya berlangsung dengan baik. I hope for no pain. I really hoping. Moga segalanya baik-baik sahaja.

D_Y_H
Longlai sungguh hari ini.

Monday, November 7, 2011

All the best to monster baiii and tecik sri

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Just! Dropping by Sri blog.. reading her note on OK FINAL!!!! I BENCI U.. I know what she hate most now. Her paperwork. Go GAL! You can do it. Both angah and sri tengah struggling completing their final paper for master. I see them up and down from the 1st day. All most drop but they manage to catch up again. Sikit lagi dear. Don't give. Anggap gangguan kami semua butterfly yang cantik2 nak ceriakan hidup^^ hehehehe.. 

InsyaAllah. Keep hope and pray.

Sehari tak nak kacau depa dua orang memang tak sah. Kalau dayah ada di rumahlah. Nak lagi depa dua orang ini hidung memang sensitif. Perut selalu lapaq! Mana hang tak gemukkk baiii oii ;P (ya la.. aq pun sama gemuk.. hahahaha).. by the way angah, honestly, you've gain in weight. What you feel is correct lol.

All the best to both of you, sikit je lagi nak habis. When I look at them, I feel so slow! Still left few papers to complete. Hopefully next year, I can do something. Think something and start with something. Hopefully. [PRAYING] and I'm tired facing the same thing from year to years. 

Stop talking bout me, ANGAH and SRI CIAYOK! CIAYOK! CIAYOK! Susah dahulu senang. senang. kemudian hari. I hope one day, I will start to do it also. InsyaAllah. Tinggal beberapa tahun sahaja lagi untuk melaksanakannya. 

MOOD turn on, 

Source: tumblr.com

D_Y_H
Kenyang! Makan steamboat + bbq, done by Datin, Sri and tomyam soup by Angah. See both of them also love to cooked.

Friday, November 4, 2011

Awesome - Life would be better if?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Allow me to quote some awesome quote by twit peeps. Sungguh awesome. There are so many, I just choose those catching me.

Here we go, what they're saying about "LIFE WOULD BE BETTER"
  • if you could lose 5lbs by eating more  
  • if I had a lot of money (yeahh, every body want it!)
  • IF EVERYDAY IS FRIDAY (hoyehhh, I love this!!)
  • if people had better understanding and not just think about themselves
  • if we would stop thinking of ways life could be better, and realize the absolutely amazing this we have (hahaha.. betul. betul. STOP dreaming without MOVING!)
  • LIFE WOULD BE BETTER without Justin Bieber (tak boleh blahhh oke!)
  • if I knew how to cook everything I craved (dang! nak juga! ni asyik belek resipi lepas tu tak jadi? hah! geramkan!)
  • if everybody put God Allah in their hearts and had faith in HIM.
  • if you're here =.="
  • if u wasn't in it..
  • if there is a peace in every country! ♥ (yeahhh FREE FOR PALESTIN!)
  • if haters didn't exist ( I wish!)
  • giving my dollar to someone that deserve it. (hopefully!)
  • IF we slept together (LOL! tak mo tak mo!)
  • if I can ► Play the moments ▌▌ Pause the memories ■ Stop the pain ◄◄ Rewind the happiness (yeahh, I want it! but of coz impossible! moving forward my dear!)
  • if there weren't cheaters, liars, dishonesty, hurt, stress, & hardships. Don't u think? (not only me,  guess everybody wishing the same thing)
  • if i didn't know how to be heart broken or hurt. (ouchh, wake up! life must go on!)
  • if you're the one for me.. :') (hohoho,.. he's mine! ahaks! mood gatai on. now off. hahahaha)
  • if governments take tweets seriously (hahaha.. yah AGREED! bukan semualah yang relevant! I wonder those any department do this?)
  • IF some girls had mute buttons,guys had edit buttons,bad times had fast forward buttons & good times had pause buttons (which impossible)
  • if it rained and snowed money (woohaa, dreaming!)
  • if people took a second to help others & help homeless animals to have a safe home (agreed!)
  • if we can read each other's minds and we can turn back the hand of time
  • If every man would respect every other men and women. Treat people like you want to be treated and respect our sisters (AGREED SANGAT!)
  • if we could transport anywhere or flyyy
  • if I could pick you
  • IF school didn't exist 
  • if you and me are together
  • without tears
  • when we always always remember Allah
Ohhh so many IF! What IF doesn't happen? Move dear, MOVE! Don't dreaming to much! There's nothing possible until you start doing it. Ciayokkkk! 

D_Y_H
Let's start something and earn many.

Jumaat yang ceria paginya^^ harap kekal ke akhirnya

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Selamat pagi sunshine.. ohh no sun this morning. all we had is raining day.. oh I'm LOVE IT. Tiap titik hujan memberi rasa senang dan tenang dalam diri saya.

and I'm happy cause mama helping me cooked all the best dishes.... woohaaa.. I'm so happy and I didn't do anything accept for Yogurt Sauce. heeee.. all done by mama. Thanks mama.  

 
Of cause kena buat muka comel dulu dengan mama.. beli barang apa yang patut sampai senget bahu cheq angkat barang sorang-sorang hehehehe.

Calling mama at 5am. She asking me what to do with the chicken? I told her, ayam bakar dah la mama. I wake up again, around 6.30am, she has done with Ayam percik.. waaaaaaaa.. mama. I love you lah.. Ayam Kuzi all done atas Dapur. Nasi Mandy also done atas dapur.. hehehe. now just wait to taste it ... and my turn to do Yogurt Sauce.. woooohaaaa..


 

I'm sooooooo happy... btw.. takut lupa.. Selamat Hari Raya AidilAdha semua umat Islam. Dan yang melaksana rukun islam, menunaikan haji. Semoga pulang dengan ibadah yang sempurna, Amin. Dan sentiasa di kurniakan kesihatan yang baik.

D_Y_H
Nak senyum macam baby tu. Hopefully nothing will spoiled my mood today heeeee..
1 picture of mine, there rest i MR. GOOGLE.

Thursday, November 3, 2011

Reasons you're single

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Siapa dengar Hot.fm this morning? Saya dengar tapi agak lewat. I can' t really recall the topic, if not mistaken about ramai andartu sebab high income. Betulkan? Awesome topic. Tambah dengan 3 stooges kat situ. Hayoo, bikin gamat pagi saya. Hari-hari otw to office, sure I will get my radio "on". Memang cerialah and tak di sangka. and was found HOT topic, REASONS YOURE SINGLE. Woohaa, make me eager to see the result.

Here is some of the reason I got from timeline, let check it out:-
  • You're in love with a celebrity who doesn't even know you exist.
  • You take your single female friend's advice about men (I agree with this ;P)
  • You expect more than you are willing to give.
  • You haven't met me yet. I haven't met you yet. We're still strangers. ♡ (I agree with this ;P lol hahaha)
  • You're afraid to commit again
  • Your heart can't accept anyone yet because it's healing from the damaged that someone has done.
  • You know you deserve better. (betul! erk, sometimes it is just our EGO! gotcha!)
  • You still have a flip phone (erk??)
  • You're a lot happier now! :D
  • You keep asking what's wrong, when absolutely nothing is wrong. (hahaha, correct la)
  • You're in love with internet.. (hahaaha, boleh?)
  • You're waiting for someone and you're not looking for anyone else
  • You are too busy dreaming about one direction<3 (kehkehkeh, ya lor)
  • You're waiting for something that wont happen. (absolutely, agreed)
  • You can't stop loving that one person
  • You're waiting for the day where someone from infinite will fly to Singapore, and kiss you when you wake up. (hahaha.. well I'm in Malaysia.. x agreed ... hehehe. dalam mimpi la )
  • Because the standards you have for a partner aren't even met by you. You want more than you deserve.
  • Because you want a perfect partner. You want an ideal mate rather than a real mate. (most of ppl find for this?)
  • Because u cant find someone as awesome as u ! `;D (hahahaha.. awesome ek.. hermm)
  • THE PERSON YOU LIKE IS ALREADY TAKEN. -______-
  • No one wants you. (sardis bunyinya.. but who know? kan?)
  • Because you understand what is "heartbroken".
  • You are completely invisible to your crush's eyes.
  • No one is awesome enough to be with you & well yeah Allah is saving someone special for you.
  • You wont get over your ex
  • You spent all your time running after a man who was trying to figure out a new way to walk away from you
  • Your Scared Of Commitment & Heart Break
  • You too busy snatching things others brought to the table instead of bringing things to the table.
  • Because you don't need someone to feel complete.
  • You can't trust anyone anymore cause you've been hurt so many times before. (some may think like this, I've been facing this kind of ppl many times)
  • You're waiting for someone and you're not looking for anyone else
  • Datings stupid and too much commitment.
  • Because education is much more important than not-last-long relationship that only break your heart and ruin you life (absolutely, agreed)
Yang saya yakin setiap Adam ada Hawanya, tidak alam nyata pasti di alam akhirat nanti. Don't be scared of being single. Pandang individu yang pelbagai itu hanya dugaan untuk kamu, kamu, kamu dan saya sendiri untuk terus hidup di muka bumi ini selagi nyawa di kandung badan^^

Love this message (Source: Tumblr.com)
D_Y_H
So, what is your reason for being single?

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday (1): Raining day again

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera



Source: tumblr.com
I love raining day!
Simply because it's make us feel cool and relax.

Dikhabarkan dari Aisyah r.a mengatakan bahawa Rasulullah s.a.w apabila melihat hujan, baginda berkata:”Semoga hujan yang bermanfaat.” Al-Bukhari (e-hadith, Jakim)

D_Y_H
L.O.V.E.R.A.I.N.I.N.G

Tuesday, November 1, 2011

H.A.P.P.Y

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,



D_Y_H
Hari yang masih panjang.
Source: Picture from tumblr.com

Cik siti ke?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Cik Siti ada? Tanya seorang pekerja resort.
Cik Siti? Menjawab dengan soalan. Dalam hati tentu dia cari Siti. Keluarga dia ke ek? Oh ya, sebenarnya ada seorang rakan pejabat yang namanya Siti tapi tak dapat join. MIA tiba-tiba. Dayah memang blurr, kejap. Toleh dekat Lynn, budak sorang ni dok sengih-sengih. Eh, apahal pulak dia senyum? 

Cik Siti mana? Siti tak ada dalam group ni. Salah orang agaknya. Pekerja resort itu sudah mula pening.
Tak Kak, ada. En. Nik kata jumpa Cik Siti untuk bayaran Tea Break. Hah! Mahu jatuh rahang den waktu tu. Si Lynn, dah gelak-gelak. Ayo! Ini semua boss la punya pasal. Malu dowhh!

Oh, bukan Cik Siti. Salah nama tu. Kata saya membetulkan.
Iya Kak, En. Nik kata Cik Siti >>..<<<. hahahaha, sudah. 
Dia salah faham, tak apa macam ni. Sekejap iya. Saya berlalu dan mencari, Event Manager. 
Daniel, ....bla.. bla.. dia cari Cik Siti da. Daniel dah gelak-gelak. Cisss.
Youlah Cik Siti, your boss say you Siti >>..<<< ma. Hahahaha. Hadoilah. Hadoi. Hadoi. Sedap-sedap my Abah Mama bagi nama, lain pula jadinya. 

Nak jadi cerita, bukan setakat sampai kejadian dia atas (di malam hari). Keesokkan harinya, setelah semua acara selesai. Saya ke reception counter, masih ada hutang yang belum di selesaikan. Masuk sahaja, sudah nampak Alex dan Nik. Sapa mereka sekejap. Sembang-sembang apa yang patut. Petugas di kaunter dah mula pandang ke arah saya. 
Cik Siti iya? Ha, sudah. Cik Siti Lagi?? #$%@%^&*^
Saya bukan Cik Siti. Saya nak buat payment untuk tea break. Fahamlah dia. Dia beri saya bill dan mata saya cuma tertancap pada details billings dan amount. Semuanya betul. Bayar saya terus meminta resit. 

Nak tulis atas nama Cik Siti ke Company. Memahami maksud beliau. Saya terus menjawab.
Atas nama company bukan Cik Siti.

Nik, kenapa Cik Siti Tanya saya kepada Nik. Dia dah senyum-senyum. 
Dah boss you panggil you panggil you Siti >>..<<<.
Kalau saya lah Siti, sure dah lebat hujan pagi ni. hahahaha...
Alex pula nak menyampuk. Mana ada hujan. Malu aiii taw =.=" 

Ha.a Kak saya nyaris-nyaris nak tulis bill ini dengan nama Siti >>..<<<. Hahaha. sudahnya semua pun tertipu. Adoi lawak-lawak. Sekali saya pun tengok semula dekat bill, sekali memang betul da. ATTN: CIK SITI, hahahaha. Melekat nama itu sampai Ahad. Sabar je la.

D_Y_H
Cik Siti ohh Cik Siti. Cik Siti Kembang sebesen iyer.. hahahaaha