Slider

Sunday, February 27, 2011

A cup of TEA

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

[Today, mood yang muram & suram kembali baik. Buang semua kata2 penghasut. Mual & muak menghadapnya. Tapi itulah rezeki saya. Maka kena tabah & sabar. Ganjarannya pasti manis - pujuk diri]

A cup of TEA
Picture: Google

What TEA means for me?

T - Trust
E - Earn
A - Accept

TEA, why tea? Because I love TEA! Betul, sangat! Bukan  setakat a cup but I even can take a jug, ngeeee. Sampai kedai mamak, 

D: Mamak, TEA "O" SUAM kurang manis satu!

Yeah, saya tak suka minum manis2. I even teach baby how to make TEA. My ingredient, EASY! 

1 Tea Pot
1 tea bag
2-3 teaspoon of sugar
Hot water (how many liters? up to you..)

Ohh come on Dayah! Semua orang pandai buat!! hahahaha.. saja nak tulis jugak.. hehehe. Rahsia kedai buat tea tarik sedap, nak taw? 
1- Serbuk tea akan di campur dari pelbagai jenama (normally 3 jenis). This is what I always see. My mom tell me also la. Oh ya, my mom ada gerai makan. 
2- Sudu untuk kacau kena rendam dalam air panas yang di letak sedikit garam. Yap! sedikit sahaja.

Dayah sure kat luar sana, ramai sangat yang mengemar TEA. 
1- By having TEA you can build TRUST
2- Having a TEA with your partner you can EARN. A lot! Knowledge, experience and MONEY!
3- By having a cup of TEA then you can deal to ACCEPT one business or perhaps maybe more deal? or maybe you can propose you "GF" to you ACCEPT you... winkkk.

I always wanted to have a cup of TEA .. sambil memandang ke laut. Owhhh SWEET! Sambil baca buku. Oh yeahh. Best! and another think... TEA can help you reduce STRESS. Try it! Take deep breath, free you mind and enjoy your TEA.

P/s: My fav tea is 888 rose tea. 

D_Y_H
Wanna make tea.. bubai.... and see Datin cook .. she want make our lunch. Dayah nak siap2 took picture. She warn me.. jgn turun until she complete.. hahaha.. nak turun kacau her. ngeee. bubai againnnn

Friday, February 25, 2011

D Journey EP2

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Holla.... 
Begin of Chp.2 

Bukan novel atau cerpen ya. Cuma coretan cakar ayam! hehehehe. Ampun, kalau salah sana sini. I just wanna make it fun. Tak fun? hahaha... slow2 kita make it fun. 
---------------------------------------
Hari ke-2 latihan kecergasan. Mari mengenal machine.

A1: Makan apa tadi?
A2: Macam biasa lol.
[Dua2 gelak! Ate bila nak kurus! Melantak tak ingat dunia]
A1: Kena come out with diet menu la. D buat lahhhhhhhhh
[Sama senyum sampai telinga]
A2: Betul la! Ehhhh, mana dia ni. Dah 745 pun. Lambat!

SMS Received
Kat mana? Dah 745. We park at e9. 
SMS Replied
otw, jammed dowh.

Jalan memang tak pernah lengang. Kuala Lumpur pun namanya. Sana jammed! Sini pun nak jammed! Adeh, lewat dah ni. Punyalah berderet-deret kerja. Tak sedar. Perut pulak tak mahu berkompromi langsung. Kerjanya, lapar. Lapar. Lapar.

Sampai sahaja. Parked! Find them! Got it! Yes, shall we go. Sengih sampai telinga. Orang lewatlah katakan. 

A2: Apasal lambat?
[A3 sengih kambing. Orang bersalah..huhuhu... ampun!]
A3: Sorry, jalan jammed & terbabas tengok jam. 
A1: Awak memang!
A3: Sorry la beb! Esok-esok kena letak timing bom! hahahahaha.....

Bertiga, menuju destinasi. Masing-masing, memilih locker untuk menyimpan barang. Locked! Walking down! and decided to do 20+20+20 = 1 hour. Dang! Mampu ke ni! Ciayokkkkkk! 

1 Machine - Treadmills 
Picture: Fitness Superstore-UK
To do it 20 minute walking.. speed 5! YES, I did it. Tot tak mampu,  but dengan bantuan National Geographic. I manage to do it. Alhamdulillah. Peluh? Cuma tak basah lencun sahaja. 

2nd Machine - Exercise Bike
Picture: Fitness Superstore-UK
Same in 20 minutes also. Tidak penat! Because duduk! Tetapi, span punggung macam tak ada. Padahal, ayoooooo empuk. Maybe, terlalu banyak lemak tak baik. Entah tak arif. Tak apa. Teruskan!

3rd Machine - Cross Trainers
Apa benda alah ni? See below, best! Because I can see lemak2 goyang2. Hahaha. Sebab lemak banyak terkumpul di lengan. Siapa yang gemuk, cuba luruskan lengang. Pastinya lemak terkumpul boleh di goyang2. [hahahahaha.. cubalah]

Picture: Fitness Superstore-UK
Semua machines di atas adalah senaman CARDIO. Betul tak? Pakar? Kalau salah betulkan budak ni ya. For burning fat. While you walk on treadmills, this machines is able to read how many calories has u burned and also to read you heartbeat. Same goes to other machines also. RESULT: Kaki sakit, bila jalan. Perut kejang, bila gelak. Sebab body system terkejut. Slowly, it will be able to coop.

Another journey, which I've done is studying and details out my task & responsibilities to include in PER. Puas bina ayat. Good, I can improve my writing skills, kan? This Monday will submit to my partner for his comment and signatories. Can't wait! Has told my sis to help me do Cheque bank. Oh, before I dream too farrrrrr.. let done it 1st. 

Next meeting is on Sunday and I start to eat 6 meals a day. Which tak jadi! Mesti jadi 2 meals juga. Haishhh. Being told by trainer you have to get 6 meals and in small portion. Ok, small portion dah slowly followed. Yang 6 tu! Pray that I can do it. 

D_Y_H
Times flies too fast.  End of Feb dah. May will be another checkup. Hope nothing serious.

Rindunya DAGING!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

D.A.G.I.N.G

Steak!

Ribs!

Sup Ekor!

Ohhhhh.. sungguh Dayah rindu giler! Dah lama tak jamah Daging. Sorry Daging, I mean red meat. Saya tak boleh makan awak. Tapi kan tapi kan... kalau rindu mcm ni boleh tak? Boleh la ... boleh la....................................... boleh la........[kerana Cyst saya tak makan dia & nak senang kurangkan berat pun]

D_Y_H
Ohh seminit lagi.. tata.. time for work & meeting lg da.... SAYA RINDU DAGING! Mama pls don't la cooked daging & tayang. Merana sungguh! Sob!

Thursday, February 24, 2011

D Journey EP1

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hello my dear friend. 
I'm proud to announce my new Journey [cerita bukan 100% sebenar di tokok tambah supaya lebih menarik] http://www.emocutez.com
Dayah akan update the status from time to time [if busy maaf la yer]
This journey may give inspiration to others ppl like me heeee... 

Sebab saya seorang anak yg degil, budak gemuk yang tak reti2 nak kurus, student! suka benar study last minute! Pekerja! yg sah2 bos kadang bos marah & puji la sgt! Kawan? yg sibuk.. hahaha.

You may feel isshh ntah apa2 je. Tak pe tak pe. Saya tetap nak tulis. This is only record I can tell ppl how I achieve my target. Can memories tapi mungkin ceritanya akan bertukar sedikit. So better I write it down. Uishh bila hang nak start story dah! hahahaha.

----------------------------------------
D Journey

I can say it start when I meet my two buddies @ our so called fav mamak la. We look at each other, walaweiiii.. everyone is gain on weigh!! hahaha. Serius.. sorang tu memang maintain je tp OBES! tahap melampau.. Sorang tu naik dlm 14kg ++ dan sorang lagi memang amazing pembesarannya! almost hundred dah geng! (sorry geng, just to share our journey)

We look around. 

[Let called us as A1, A2, A3 - mcm grading pulak kan ;P]

A1: Orang kata nak dapat teman kita kena keluar, baru boleh jumpa
A2: Ate dah keluar tak de sapa pun pandang kita? [Serius nak gelak ;P]
A1 mula melambai tangan pada seorang lelaki [hahaha..aksi spontan tanpa di duga]
A1: Nampak tak orang lambai dia senyum je [kami tak perasan pun]
A3: Apa kata kita iklan! [lagi tak boleh blah.. hahaha]

Konklusi kami! Kami kena mula step mengurangkan berat badan & hidup secara sihat. No work till drop! No stay at home only. Have to go out. Yes, we choose to go to gym.

Sbbnya, percaya tak kita orang ni dekat je. Jumpa sebulan sekali pun tak. Dua bulan sekali tak juga. Kadang2 after few month baru jumpa. Hayoooo. Sms pun kurang. Masing dengan kerja masing. Sorang dgn assessment, sorang sibuk dengan booth, sorang lagi sibuk dgn report. Ha! Mcm mana nak jumpa??

So our journey has begin. Yahoooooo.... saya ada kawan untuk berlari bersama. Hari di tetapkan 3 days a week. Kami kena DISPLIN! Gambate!

Other D journey is to get her qualification! Dam! Dah dekat hujung bulan dua! Huishhh tak isi experience form lg. Kena sedia $$ for registration. Committee meeting in March! Dang! Cepat ohhh! Nanti lambat lagi dapat. 

----------------------------------------------------------------------
Oh ya, wanna say BIG THANKS to new followers.. rasanya last saya update pasal follower ni no.30 ke 20 lebih ntah.. hahaha.. see berapa jauh da... Any how.. I really appreciate. Wishing you, all the best in your life. Moga sentiasa dalam lindungan Tuhan dan hidup sentiasa di berkati, Amin.

D_Y_H
Serius sedikit hari ini. Pelik bos ckp sorry. Dia pun manusia la Dayah! Bisa buat silap. Tapi tadi mana dia buat salah. Cuma ask you to fax je pun. Dah semua orang tak ada. Hang je ada. Ishhh. hahaha.. saya yang pelik dia kata bos pelik. kuang kuang kuang [PEACE]

Tuesday, February 22, 2011

Harapan lumpuh, tapi perjuangan harus teguh!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

I know i'm sad!
Harapan saya lumpuh!
Lebih saya berusaha lebih teruk.
Herm... hampir2 tunduk & kalah.

Kecewa lagi.

KECEWA sungguh!
Kena bangun dari kekalahan!
Menjadi tentera yang lebih berani & punya strategi yang lebih baik
Jawapan saya - harus berhenti menjadi si tukang menerima
Sudah penat & makin culas.

Saat ini ... hanya mahu pujuk hati.
Mahu sendiri.
Sudah jatuh berkali dan masih lagi jatuh.
Hampir tapi masih kalah.

Picture - Matthewpolland : Impian tak pernah padam, terus positivekan diri. Berubah pentingkan diri!!

D_Y_H
Pusing

Monday, February 21, 2011

Penantian yang menyeksakan

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Bagai menanti buah tak gugur!
Durian ohhh durian....
Aq lapar ni! hahahaha
Opsss bukan durian..


Huh! Penat ohhh.. berapa lama harus ku nanti da.
Patutnya out dah by 18-Feb-2011.
Today dah 21-Feb-2011.... jantung dah berdegup pantas seperti di kejar harimau.

Mau.. mau .. mau... tapi sebenarnya tak mau tak mau.. hahaha
Takut ohh!

D_Y_H
Pray for good. btw, nak ucap CONGRATE pada kaklyda. Mommy to be! Ciayokkkk kakak ^^

Friday, February 18, 2011

It is not simple as A B C

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

[Note: Ini bebelan kosong! Maaf kalau muak. Dayah akan posting entri  yang bermanafaat akan datang.. selamat membaca, if you feel uncomfortable. It's ok, just leave will come back with something good soon]

Hi guys, how r u?
Hope everyone is fine and good. 
Dayah? Good also just sometimes horrible! Selalu je tak meet boss expectation. Huh! Teruknya! My weakness la. Cannot blame other, I'm the one should change. Demotivated? Yes sometimes. I kept all myself. Sometimes only, i'm express it out. Salahlah, cara tu kan. Patutnya kena luahkan. But I don't know, suka benar simpan & tanggung sendiri. [Ok! Stop talking about myself. Find solution is great then membebel kan.. but sometimes.. I just can't stop to tell.. hahahaha..sorry]

Dayah! Allah bagi 24 jam sehari!!!! Semua orang sama!! Huhuhu.. kena remind myself! Again & again! 

Things that I really wanted to do now is
1- Apply for MIA - which I haven't have time to do it. Dah 3 times being remind! Dusssshhh. Kalau tak mesti dah selamat paid membership RM250 annually. Some say, why you want apply? Sooner u'll get acca. Hermmmmmmm.. apa nak jawab? Tamak? NO! But tis is wot I dream since school. Boleh terima alasan tu? Its very valuable when u get it. I'm serious! Ibarat memiliki title "Dr"
2- Fill up Annual Return - baru isi sikit. Tak pernah isi experience langsung! Sapa rajin.. heeeee^^ kan senang kalau tanda A, B, C or D. Ini kena isi da. 
3- LAUT! - Lama nak ngadap laut! Laut sumber inspirasi yang boleh telan semua rasa dalam hati! I hope saya akan punya weekend to spend. Sekarang berangan dulu. Cannot go la. When? MA is due also.. huhuhu tak sentuh lagi. TB currently not balance. Cisss .. kena re-class some account which is not logic presented in last audited. Seriously, I don't know where to start. Since, it's more than 3 years never do any account or buat financial audit pun! Buka kitab la kan.

Note : MIA - Malaysia Institute of Accountant   MA - Management Account    TB - Trial balance

and.... i feel old! hahahaha... psiko sungguh statement ni kan! nothing change! been told, I've nothing achievement!! sardiskan. especially from those who u love and care for. "kau apa pun tak ada" - diam2 menangis. Mungkin niat mereka baik, tapi mereka telah buat saya berfikir jauh. Memang saya tak berguna. I've do nothing. What i've done to myself, parent, sibling, friend, national and world? Nothing. Pernah fikir mcm tu tak? Dayah fikir. Takkan nak jadi politician kan? GILO! Tak mo. Bukan dunia saya. Tapi kadang2 terfikir why not! hahahaha. Sewel. Tapi saya akan positive semula, walaupun tak nampak tp ada sahaja benda2 kecil yang orang tak nampak tapi saya tahu saya buat.. heeee^^

[Moralnya: bila down, cepat bangkit supaya kita tak terus tenggelam. Rosak jiwa. Take it easy and do improvement. It's take times bukan petik jari boleh bertukar. Sebab kita manusia yang khilaf sekejap-kejap tertidur dan alpa - remind diri dan perbaiki diri. Jadi jadi sempurna? Kita mampu tapi mustahil mencapi sifar zero dlm hidup. Tak setuju? Tak apa, pandangan Dayah la. Kalau dia sempurna dalam satu bidang tentu ada ada perkara lain dia tidak sempurna. Perhatikan.]

D_Y_H
Muak ohhh ngadap. Need to find something else, it just I can't! Tak mahu jadi munafik. Ya Allah jauhkanlah. Lelah sungguh.

Wednesday, February 16, 2011

Counting the date

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtehtera,


I'm counting the date
SCARRYYYYYYYY... http://www.emocutez.com

D_Y_H
Seminit.. dua minit... 3 minit.... 4 minit... shhh shhhh.. 1920++ minutes to go... huhuhu.. [Jantung berdengup .. sekejap mengecil sekejap menguncup.. uhhhh]

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul - Apa kalian tahu?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Yahoooooo esok cutiiii!! Tapi ....... http://www.emocutez.com *Work will never end la*

Lupakan kerja seminit. 
Now, what you guys know about Maulidur Rasul?
Ke cuti je?? Dah cuti, cuti je la [Jawapan orang kurang tahu, siapa? Jangan toleh sangat nanti teleng ;P]

Cannot! Cannot!
This cuti is meaningful for us as muslim, why?
Hari lahir junjungan mulia kita Nabi Muhammad s.a.w

Kalau orang sibuk dok ingat Valentine Day for Hari Kekasih, jadi kita sebagai Umat Nabi Muhammad kenalah INGAT tarikh ini 12 Rabiulawal (lekatkan dekat di hati). Tujuannya agar kita sentiasa segar dengan setiap perjuangan Nabi s.a.w. serta menambahkan lagi rasa sayang kita terhadap Nabi junjungan mulia. Alangkah bahagianya kita, andai di sana (akhirat) kita dapat merasai safaatnya.

Kita tidak bertuah kerana tidak dapat menatap indah wajahnya. Tapi kita sangat bertuah kerana di tinggalkan ilmu dan panduan untuk bekalan di akhirat kelak. 

Apa nak buat? 
1- Teruskan berselawat ke atasnya (bila hati gundah, cuba amalkan. Tenang hati akan kembali, take deep breath dan selawat)
2- Terus membaca as-sunnah (banyak panduan berguna dan kata perangsang buat kita bangkit jadi manusia berguna)
3- Segarkan diri dengan cara hidup Islam (kaji Al-Quran dan As-sunnah, tak tahu kenalah berguru - tp jangan salah cari guru) 

Mari kita semarakkan jiwa yang lompong dengan ilmu kehidupan yang telah sedia ada, tinggalkan mahu laksanakannya. Mari kenal Rasulullah dan kenal zat Allah. 

Dayah selalu ingat ini, 

"Belajarlah sehingga ke liang lahad" 

dan Dayah jengah ke iluvislam tadi ada testi ni menarik, jom baca


Salam Maulidur Rasul, semua. 

D_Y_H
Being scolded entah berapa kali, saya diam. Malas cari pasal. Dia penat diamlah dia. Tapi mungkin pendekatan saya salah. Saya patut pertahankan dan beritahu cerita sebenar? Masih belajar, sudah cuba 1 month turnaround tapi masih ada pertikaian. Saya kena buat 1 week? Nonsense. [Ini ruang luahan rasa kadang-kadang, kalau muak maafkan saya. Teman mendengar sangat sukar di temui]

Sunday, February 13, 2011

Spoiled betul

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

[Menulis ketika MARAH melampau - Syaitan sudah menang dan ketawa keriangan, dah Dayah!!]

SPOILED sungguh! 
Baru nak celebrate
Sekali mangkuk betulla. 
Memang berasap. 
Memang mcm peluru berpandu je la mulut ni
Dah tak pandang kiri dan kanan dah.
Tahu tembak peluru je. http://www.emocutez.com

Ate, ada AQ KESAH!
Memang melampau bila MARAH kuasi diri. 
Hermmmm.. ya ya ya.. I'm wrong... 
Who spoiled it??
Ya ya ya .. u guys can blame me. 

I'm da one cannot control myself.
Nak ambil hati, ambiklaaaaa.. berapa kilo, berapa ringgit hambik.. hambik. 
Wa malas nak kacau... wa geram! 
Rasa nak gigit orang.

D_Y_H
Happy Birthday, papito. Nanti2 lah beli hadiah, patutlah tadi semua tak jadi. Rupanya memang tak menjadi pun. Huh! MARAH. [Tiba-tiba Dayah sudah jadi SINGA - orang bukan takut gelak lagi ada! Arrgrggggg.. GERAM.. nak gigit bantal]

Wednesday, February 9, 2011

Bila saya down apa saya buat? korang buat apa?

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Lately banyak cerita kurang menarik dalam akhbar kan? Berebut sana sini, orang ni betul orang ni salah, kelmarin dulu pun saya di omokkan dengan cerita orang itu begini orang itu begitu. Telinga rasa pekak mendengarnya. Berfikir, kalau orang bercakap tentang saya dan saya tak ketahuinya? Sedihkan. Tapi itulah lumrah orang popular / di kenali. Hidupnya akan di gali sedalam-dalamnya. Sampai saat dia mati pun masih di perkatakan. Ehhh, dah lari tajuk asal.. muhahahaha. 

Sebenarnya Dayah nak story tentang, perkara yang akan saya buat bila saya "DOWN". Iyerlah, dalam kehidupan tak hari-hari kita di beri matahari. Kadang-kadang hujan sepanjang hari kan. Contoh hari ni, 1 is going already, 1 will be leaving, 1 just leaving without informing pun. Haishhh. How bad I feel now. (Sampai saat ni! Mana silap? kena Muhasabah diri - mungkin banyak salah diri yang saya tak nampak, syukur Allah beri mata hati untuk menilai semula)

Apa saya dah buat last Friday, is went to see Shaolin. It's make me forget all sadness! Sungguh, so very-very recommended to go and watch

Apa yang saya suka tentang Shaolin;
1- Seni mempertahankan diri (dari dulu suka shaolin)
2- Jackie Chan - lawak la dia
Saya suka mereka - mcm adik beradik kembar pun ya
3- Walau dia jahat tapi dia sayangkan tanah air dia tak mahu bagi pada pendatang tapi dia menindas (ini jahat)
4- Walau jahat mcm mana pun seorang itu, when comes to feeling dia punya perasaan ya! So manusia tidak di lahirkan JAHAT. Tapi manusia itu sendiri yang pilih untuk jadi JAHAT dan di benci. 
5- Bila dah kehilangan semuanya baru kesedaran itu muncul
6- Dan sungguh ironiknya apabila Heronya Andy Lau mati (tgklah kalau nak tahu^^)

Nak tahu lebih silalah ke panggung berdekatan. Rasa mahu tonton lagi. Saya bagi full start + extra full hehehe. 

Apa lagi saya akan buat kalau saya DOWN?

Membelah jalan. Iyer inilah yang paling gemar saya buat. Saya akan pandu ke mana sahaja saya suka. Tak kira hala tuju. Selalunya ke kedai makan, muahahaha (ini sungguh teruk! jangan tiru ya). Sambil belah jalan saya akan menilai diri. Pada jalanlah saya adukan semua keresahan hati dengan tingkap terbuka, saya andaikan alam sedang berkomunikasi dengan saya. Dia pendengar yang setia. Bila-bila masa wujud untuk kita berkomunikasi, kalau manusia ada masa hilang.

Dayah, kalau dah tahap kronik mesti cari jalan. Kenapa ntah. Rasa jalan & alam lebih mudah faham ledakan perasaan. Dan saya tak perlu rasa malu untuk hamburkan titis demi titis kerana Alam yang baik hati sahaja yang melihat.

Bulan. Iya! Bulan dahulu pernah jadi sahabat di kala saya sibuk mentelaah pelajaran. Kini? Saya jarang tengok dia. Meja study dahulu mengadap langit. Sungguh indah. Kini? Mengadap pintu je la labu. Nak alih rasa tak sesuai, banyak sangat mata yang sibuk mahu menerobos jendela. Makanya, berhati-hati itu adalah lebih baik. Orang mesti kata gila kalau bercakap dengan bulan. Pelik. Tapi ia benar. Bulan juga alam. Dan dia memahami. Cuma bulan ni macam chipsmore. Kejap ada kejap tak ada. Hailahh bulan... 

Selain pada itu, Dayah tak buat apa dah kot. Erkk, eh ada lagi. LAUT, yer. Saya pengemar desiran  angin laut, bunyi air dan bau laut. Dulu saya takut pada dalamnya laut. Betul. Sampai kena paksa, di tolak masuk ke dalam laut. KEDEBUK, nasib air laut kalau air kolam. Mahu kering. Kena refill balik. He he he. Dari situ ketakutan itu lari jauh dari diri. Kita kena merasanya baru kita tahu bagaimana rasanya ia. 

Masa belajar dulu, suka sangat duduk jeti tenung jauh. Naik SAA saya tu dari Kg. E ke ODEC, duduk melunjur atas batu, sampai senja. Dulu tak ada sapa pun nak pergi sana. Sekarang, ramai buat port dating. Ishhh, apa kes. Baik bawa kawan buat hi-tea. Lagi best. Lainlah bawa bini dak? Halal pun halal.

D_Y_H
I feel down to earth. Sedang mengutip kembali apa yang hilang. Harap esok lebih cerah.

Wednesday, February 2, 2011

Happy Chinese New Year

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Happy Chinese New Year kawan-kawan semua and Happy Holiday tooo (long holiday kan^^)

 May this year will bring a lot of HAPPINESS and also WEALTHINESS
It's year^^ cutenya Rabbit. Menurut kepercayaan, mereka yang lahir tahun rabbit  ni:-
  • Often make ideal diplomats or politicians
  • They are just too sensitive to the world around them
  • The average rabbit person emphasizes the importance of small details. They pay attention to everything from color, design and furniture to food and conversation
  • Person born in the year of rabbit often leads a conservative lifestyle, where one of the most important things is their security
  • It is not easy to provoke rabbit people. They are sentimental and compassionate. Yes, and they cry easily too
  • Romantic and sweet, faithful too
  • He/she has a talent to avoid the trouble and identify opportunity




D_Y_H
Mode: Kemalasan. Rasa berat semua organ.. muhahahahaha.. tata