Hi beautiful!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Hi beautiful,
Jangan la pandang belakang mahu pun kiri atau pun kanan.
Awaklah yang cantik ^^

Morning to all,
My wish for today is to complete all my outstanding work.

Yesterday, my boss said apa taw.. "dah la banyak keje"  ahah, baru dia realize agaknya. Yes, I do have lots of work to do. Itu pun nak suruh siapkan within a month. Tak jatuh rahang di buatnya. Kalau saya mmg free tak pe ahboss, bagilah banyak mana pun work. InsyaAllah, I will do within the period. Di sebabkan tak mahu di persalahkan atau di persoalkan, saya kata dekat dia "I do have listed co. files to review. That my priority 1st. Then other 3 branches. Then only I can give my full concentration to drafting sop" 

Fuh, macam lega bila terus terang macam itu. Memang tak puas hatilah orang tua tu. hahaha. I said, "I just being realistic" wohh macam tak caya. Selamba sebatlah, kalau tidak karang macam-macam bunyi pula. Hahaha. Tak apalah, sana dah berkokok sini dah berkokok. So, speed up work. Speed up work. Speed up work.

And hari ini saya nampak semuanya cantik. Hehehe.
Dan kalian juga semua cantik sangat. Tak caya cuba pandang cermin. 
Cantiknya!
Diri kita anugerah illahi yang tak terhingga cantiknya!
Hargai kecantikan yang kalian ada. 
Jangan merungut taw. 
Jangan lebih-lebih dalam mencantikan diri!
Kerana, kecantikan luaran cuma pinjaman sementara yang akan tanggal.
Dan yang tinggal cuma roh. 
Bersederhana dalam bercantik.

Dan suka saya berpesan pada diri dan awak..awak semua, pesan Rasulullah s.a.w dalam hadith Bukhari, 

"Apabila kamu melihat seseorang di kurniakan dengan kelebihan harta melimpah-limpah dan dengan kecantikan, maka lihatlah pula kepada orang yang serba kekurangan"


Picture: GOOGLE

Yah, I agreed! Be happy continue completing work. Yeah babe, awak.. awak pun taw. Tak mo stress. stress. Hadap, tarik nafas perlahan-lahan. Bismillah dan teruskan bekerja. Oh, sudah hampir 6.30 pagi. Bersiap dahulu ya. Mahu segera ke client office. 

Psst: Guys! Don't forget to tell your mom or your sister or your wife or your fiance or your "special" friend that there are soooooooo beautifuuuuuuul today!

D_Y_H
Cantiknya awak. Awaklah, yang sedang membaca ini. Bersyukur, alhamdulillah.

2 comments:

MaryaYusof said...

Amin.... Smoga sy menjadi seorg isteri yg cantik & sihat selalu ;) Thank you dear for your doa..

Dayah said...

Salam Marya,

Amin!
Mudah-mudahan di kabul doa tersebut^^