Ahaaiii.. Mee Rebus D haiii senangnya dalam hati^^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Tengok tajuk pun tahu, saya senang hati. Hehehe. Apa taknya, hilang kempunan mahu mee rebus. Tahu kenapa? Sebab saya berjaya memasaknya dalam tempoh sejam. Yeahh.

Mula-mula jejak pintu rumah memang kecewa sangat-sangat kot. Geram, nak marah. Arghhh! Stress terus dah lah, dari office tadi terus sahaja ke NSK. Laju-laju beli barang yang di katakan tidak ada. Sekali balik, hampeh punya Tiah. Hambikk kau, geram punya pasal memang kena bebellah. Dia pula keluar. Haa.. memang sahaja cari pasal. Mujur ada Datin dengan baby. Dia oranglah mangsa, kerah tenaga dia orang pergi ambil barang. Lepas satu satu. Ada juga barang yang tak ada. Arghhh! Geram lagi. Apa lagi nampak abang baru dah siap mandi dan hensem.. hahaha.. kembang hidung dia yang sedia kembang tu. kekekeke. Apa lagi suruh dia pergi beli. Main tarik talik jugalah dia. Puas pujuk barulah dia mahu. Thanks abang. Kalau tak, memang tak menjadilah. 

Godek-godek.. ketung ketang sorang-sorang, tak lama lepas tu. Angah and Sri Mai... apa lagi. Kerja celur mencelur, goreng mengoreng itulah yang di minta bantu. Bahan lain saya dah sediakan. Dan akhirnya... taraaaaa....


Hohoho.... jadi juga akhirnya..
Sengih sampai telingalah. Hehehe.. suka suka suka. 
Alhamdulillah. Kelmarin tidak tercapai hajat mahu berpulut, ikan masin or ikan kembung dengan kepala parut. Mujurlah hari ini dapat. Mama and Abah baru sahaja pulang, hoyehhh.. Dah boleh request .. kuang kuang kuang. Baby tadi dah request dengan mama, laksa. holoh holoh.. nama pun baby. Sure esok lusa mama buat.

D_Y_H
ohh senangnya dalam hati......

0 comments: