Terkejar-kejar

Assalammualaikum wbt & Salam Sejatehtera, 

[Omelan kosong saya, teruskan membaca ke entri seterusnya jika tidak berminat dan terus datang ke mari iya kawan-kawan. Perlu lebih motivasi untuk menulis. Tq]

Bunyi macam Dayah dok main kejar-kejar.. Hehehe. tidaklah sama sekali. Cuma from one to another job. Tak habis di office, di rumah pun sambung. Tapi masa cukup limited. Kertas P3 atas meja tunggu menanti nak di belek-belek. Belum dilaksanakan dengan sempurna. Dulu masa kampus semuanya boleh, bagi multiple or triplle work. Still can do. Now? It is difference. Full time study dan kerja tambahan, OKAY. Full time working dan part time study, part time wokm, TUNGANG LANGANG. Macam kena langgar todak! 

Nasib sipi-sipi tak menusuk diri. Admit my time management masih lagi weak. Peliknya kenapa dulu boleh? Now? Semua pun rasa HAMPEH! Ish. Hari ini ada discussion dan kejar submit report. Semalam kena lecture dengan boss. Lecture lagi. Talking about TIMING. Memang sah, kena bebel. Hempap batu 1 tan atas kepala. Terus terfikir schedule December'11. January'12 to December'12 dah ready, tinggal nak tambah planning. But still kena discuss dengan dialah. Senang hidup dia pun tak bising, nanti di salahkan lagi. Dia tak suka di susahkan. Itu konlusinya. Dia nak perfect. High expectation. 

Banyak lagi nak kena improve. Semalam terfikir, tang mana lagi nak tambah bagi elok sikit? Fikir punya fikir satu solution pun tak dapat. Mungkin kena conteng-conteng kat paper. Ya. Macam brainstorming. I may need it.

Source: Google
Click picture to enlarge.
Rasa nak escape sekejap, duduk somewhere just myself and do quick revision. But tak confident mesti nak baca the whole things. But I have limited of time. So now, memang kena start quick revision yang very smart. Let see whether it is workable ke tak. 

Pasal keje, have to do it. To do it la kan. Baru monthly reporting, kalau weekly reporting? Mahu pengsan hari-hari. No. of client pun baru berapa kerat kalau nak banding yang lain, but still a lot sebab kena ada high writing skill and kena tahu nak stand for the finding. Kalau sendiri yang buat senang nak jawab. All in mind. Teringat my 2 ex- manager. How they handle? Dua-dua ada keistimewaannya tersendiri. Sorang sangat dekat, boleh dear.. dear.. sorang lagi ramah tamah tapi senang nak dekat. Difference kan.I don't know myself macam mana? Selalu nak positif tapi selalu jadi negatif.. kekekeke.

D_Y_H
Time for work. Happy tuesday, everyone. Semangat. Semangat. Semangat. 

0 comments: