3rd day - Tang mana nak cari makan best?

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

2nd day for fieldwork and 3rd day in Penang. Hopefully today, Dayah boleh siapkan 1 cycle. InsyaAllah. My boss is coming to Penang juga hari ini and we're going to do closing today. Work till 11.00pm and lebih dari itu rasanya. Too much talking about work, I should stop. Berat kepala pun ya.

Oh ya, I've no idea where to eat here. Semua pun mamak. Kiri kanan mamak. How about local food here? Siapa orang penang? Cuba bagi cadangan sikit. Nak bawa depa pi makan tang mana pun tak taw. Dok pusing-pusing, balik-balik jalan tu jugak. Pasembor pun tak dan nak try lagi. Kalau pi Alor Star sikit2 taw la mana nak terjah. Penang ni, lama dah Dayah tak mai.

All the way to hotel, Dayah lalu highway. About 30 min journey and I feel like driving in Singapore. Seriously! Maybe orang yang dok buat planning and pembangunan bandar ini dapat inspirasi dari Singapore. Adakah mungkin bank land kat sini dah full? Mungkin, Setakat hari ini tak nampak construction lagi. Maybe saya lalu kawasan yang dah di majukan. Nak pusing-pusing pulau kena cari masa sesuai, if adalah dan kena tunggu one of our team member recover from Demam. Kesian dia. 

D_Y_H
For these for days, Dayah hanya mungkin record all the moment I'm here. Not holiday, I'm working here for about 5 days.

0 comments: