12-11-11, sambung cerita

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

The date not significant but the story happen very significant.
To whom?
Dayah la... hehehehe. 

A lots of story (mcm banyak tp 2 je ;P)

No.1, Cup Cake with new ingredient saya MENJADI. YAHOOO! It is simple but yet, satisfy. Butter Cupcake vanila-Orange. Perghh ngada-ngada nak nama panjang2 kekeke. Gambar ada, tapi tak leh nak letak. Card tu merajuk ngan laptop ni. Kena transfer guna laptop lain. Nak buat selalu, memang taklah. Dah nak jenis pemalas, hahaha. Buat bila kena paksa. Hehehe. 

No. 2, check-up with gynea replace Dr. Ras. Macam biasa scan mesti kena tekan-tekan. Sakit memanglah sakit. Dah tu, susah sangat. Lama baru, Found it! Huh, berpeluh doktor tu dan tahan sayalah Dayah. Kalau kulit kita ini boleh tembus, boleh tebus agaknyakan. hehehe. Tak la kasar pun, cuma kesungguhan doktor saya kagumi. Sebelum berjalan dan scan, sempat doktor melawak dengan saya, 

Doktor - Jangan lambat sangat. Cepat2 sikit.
Dayah - Hehehe, susah kot doktor.
Doktor - Saya dulu pun lambat juga.

Yo! Doktor berpengalaman bab-bab gini. Cara dia suruh cepat-cepat macam mudah nampaknya. Tapi saya rasa macam lorong yang gelap je. Tak nampak jalan. Malas nak fikir. Dah lama shut down fikirkan. After scan, rasa perlu fikirkan. Kalau tidak jangka panjang, jangka pendek pun jadilah. Astagfirrullah. Kadang-kadang rasa cetek fikiran. Lepas itu panjangkan semula. Last-last redah dan redha sahajalah. Again, doktor bagi pesanan terakhir. Kalau sakit jangan tunggu, datang segera ke hospital. Baik! 

D_Y_H
Rasa nak redah dan redha. 
Rasa nak short term pun ya. 
Semua itu cuma rasa, reality nya belum tentu Dayah nak!

0 comments: