One word which has describe all

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Coincidentally I walk and found. Thank you Allah. I got 1 answer. All about heart and I remember,

Firman Allah yang bermaksud: "Dan barang siapa yang beriman kepada Allah, nescaya Dia akan memberi petunjuk kepada hatinya." (Surah At-Taghabun, ayat 11)

Sedih? Untuk apa? Ini cuma dunia, pandangan buruk manusia, would it be so serious for you to think so much? Sampai hati mati menilai kebaikan dengan cuma melihat satu kesilapan dan kesalahan dek kerana fitnah yang bertaburan. Yang belum tentu ia benar. Sudahlah tidak mengenali, di momok-momoknya pula dengan fitnah. 

Apa lagi perlu di kata. Bila hati sudah mati, rawatannya cuma Al-Quran. Tak guna terus melayan kerenah kecil yang tidak langsung merosakkan kelangsungan hidup seharian. Di biarkan? Harusnya tidak. Cuma perlukan masa menyelesaikan. Moga Allah beri kekuatan dan jalan keluar.

D_Y_H
Berat fitnah yang di lemparkan. Sudah tersebar luas tanpa tuan empunya diri tidak ketahuinya. Penat berfikir kini saya dapat jawapannya. Terima kasih Allah. Moga di beri pertunjuk. Tak guna membenci, kerana manusia tak layak membenci, sedangkan Allah sentiasa membuka pintu taubatNya, walau berkali dosa kita ulang dengan sedar atau tak sedar.

Comments

Popular Posts