Eh, si blogger popular

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

I went out with mama, angah and sri today. For the first time ever, went to OU. Iya, selama duduk di Selangor ini. Ini lah kali pertama saya jejak kaki ke tempat shopping yang di kata terkenal dan sememang padat dengan kereta. But! Even padat not that difficult as going to MidValley. That why I hate going shop in KL area. Dia punya susah nak pergi dan dapatkan parking, memang amazing!

I would rather choose Alamanda, small but full! Yes, full! I can get whatever I want there. Kinda peaceful place to go. Kalau ada places, memang semak dan serabut. But Alamanda during raya memang penuh juga. hehehe. but tak apa I still like it.

Jalan punya jalan, pusing belakang tengok 3 orang lagi hilang jejak. Eh, depa ini sangkut tang mana?? Ahh sudah. Dayah jalan straight je pun tak bengkang bengkok, awat hilang dari radar? 

"Along .. along" ehh.. lol, belakang sahaja pun. Ternampaklah mama, angah dan sri. Tersengih-sengih. 
"Hang taw along?" Taw apa? Taw taw mai mai, tanya taw dak?
"Tadi ada blogger popular si...... " sorry saya lupa namanya sapa. Sebab Dayah memang tak kenali beliau =.=" huhuhu, buat malu jadi blogger sahaja. Kata Sri dia adalah blogger no. 1 negara? Erk. really? and Why I didn't know? Sudah. Nampak sangat jarang blog walking. Admit memang jarang. Cuma jengah blog yang saya jadi follower sahaja. Itu pun yang hari-hari update BA. Hari-hari mengadap blogger ini pun tidaklah. Kesuntukan masa. But dalam selang sehari saya pasti masuk. Sebab dah jadi habitat singgah rumah ke tiga ini. Kenapa 3? No. 1 tentulah home sweet home, No. 2 tentulah the office of load of work, dan tentulah No. 3 my Never ending story. Heee. 

"Ye ke, yang mana satu? Cheq tak kenai dia la" 
"Yang dekat esclator tadi, mama pandang dia"
"dah dia cantik" mama menyibuk tiba-tiba. Eh, mama ni pantang nampak hat cantik. Nak buat menantu ek? hahaha. Kena kirim salam sahajalah, si blogger popular itu berjalan dengan buah hatinya. Dayah cuma perasan ada seorang sahaja makhluk tuhan yang berpasangan berjalan di hadapan saya tadi. Memang cantik dan saya teringat dia sebab tiba-tiba buat mulut herot. Nak gelak pun ada. Mungkin tanda protes dengan si buah hati agaknya. 

Siapa agaknya si cantik manis itu ya??
Siapa blogger popular tu ya? Yang melekat dalam minda saya yang popular Kak Jem si Virus Padu, Kak Tijah si Tijah dengan lawak-lawak bernas, BA hari-hari pun sure ada update, Che mat gebu banyak idea memasaknya, Ceera kakak yang suka hijau, Auntie Nani and Auntie Betty yang selalu mengingatkan dan si kecil Orked yang comel dengan pelbagai gelagat. Selain dari nama yang saya sebut itu memang saya jarang atau tak pernah singgah mungkin.

Walaupun saya rasa macam dah lama berblogging tapi saya rasa macam baru. Sebab yang baru-baru ini sangat advance. Tengok sahaja pada rating blog depa, design blog, macam-macam input iya juga. Hebatkan. Itulah dia teknologi. Budak-budak la ni, memang advance. Pandai-pandai depa ni semua. Mungkin satu hari nanti, Malaysia juga boleh lahirkan seorang "Steve Jobs", mungkin. Siapa tahukan. 

D_Y_H
I really enjoy watching G&B, both of them is really make me feel.. ahhh can't say it .. lots of feelings.

4 comments:

yatie chomeyl said...

hanis zalikha kot tu dayah

Dayah said...

Salam Kak Yatie,

Heee.. rasanya tak. Sebab dia bertudung.

Kak Ungku Betty said...

Assalam Dayah....lama tak tinggalkan komen. Selalunya baca aje. Ada jugak terselit blog aunty yer...tak canggih manapun, simple dan yang penting kongsi peringatan, nasihat-menasihati diri sendiri yg selalunya alpa. Aunty harap Dayah sentiasa jaga diri dan kesihatan. Semoga Allah berikan kekuatan kepada Dayah untuk menghadapi hari2 yang mendatang dengan penuh yakin dan ceria. Take care girl...;D

Dayah said...

Salam Auntie Betty,

Mestilah termasuk dlm list heeee^^
Dayah pun lama x tinggal komen dlm blog Auntie, sempat singgah kadang2 baca pun tak dan nak habiskan. huhuhu. IbeeZZ u hehehehe..

InsyaAllah, itu juga doa saya. Moga terus tabah hadinya ujian hidup.