Weehuuu.. kecut perut baiiiii

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Tajuk! Saja tak bagi ramai yang boleh search hahahaha. Hakikatnya kini, perut cheq tengah ketaq owhhh. Pasai apa? Hang pa tengok image di bawah:-


Tengok pada P3, P bermaksud Professional dan F pula adalah Fundamental. Dayah tinggal P paper lagi. Ada 4 kesemuanya. Chiayokkkkk!! 

Tertera pada P3 last result passing rate is 47%. Berpeluh. Paper P kebanyakkannya passing ratenya less than 50%. Maknanya, kurang separuh dari candidate yang lulus. Cabaran.

Dayah usha P3 sahaja sebab, itulah paper yang bakal saya duduki in 12-Dec-2011. Check list:-

1) Buku rujukan dan latihan - ada dah, susun cantik punya. Buka dan selak-selak je baru =.=" huhuhu. 
2) Baca? - Haram taklah lagi. 
3) Latihan? - Ohhh, nehi nehi nehi. Memang sumpah tak sentuh langsung. Last buat masa ambil sebelum ni. Dan markah saya waktu tu 46! Sakit hati! Nasib tak 49, kalau tak lagi sakit hati!. Buat ACCA memang sentiasa buat saya bengang dengan diri sendiri. 
4) Attend kelas? - No more. Since subject ni repeat paper & I don't know why saya dah tak nak ambil kelas? Selain UiTM, tempat-tempat lain adalah MAHAL! Thus, now banyak resources boleh kita dapat dari net dan acca website too. Cuma kena rajin sikit and provided bacalah! Bukan kumpul je Dayah ek.. hahaha. 
5) Short note - Yes did it. Tapi lama tak update and not complete yet. 
6) Register for exam - Oh definitely sudah. I manage to get 81 pounds hehehehe.. Senyum lebaq. I paid less than RM400. Syukur. 
7) Docket - Tentu-tentunya belum keluaq baiii.. heeee.. 
8) Sedia? - Memang tak langsung. Nak cari partner study, tapi tak dak siapa. At least discussion boleh juga berkembang otak ni. Kalau ada pun di Open. Tuition. Tapi cheq lama dah tak join forum sana. Ramai foreigner, Malaysian tak pernah jumpa lagi. Ada sapa-sapa join juga? 

D_Y_H
Ok babai. Nak menyanyi lagu Maher Zain - InsyaAllah. [Jangan hujan lebat sudah ;P]

0 comments: