Salam Kemerdekaan Malaysian^^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,
Picture: GOOGLE
Selamat Menyambut Kemerdekaan ke -54 buat semua warga negara Malaysia tak kira di mana jua anda berapa. Hayatilah erti merdeka. Sebagai anak yang lahir selepas Malaysia bebas dari segala kesusahan, pastinya Dayah tak merasa betapa perit dan payahnya mencapai kemerdekaan. Walau kini, telinga saya di momokkan dengan pelbagai cerita politik yang mengatakan semua sejarah Malaysia telah di tipu. Aduhai sedihnya, katanya lagi agenda politik. Tapi kenapa kini? Selepas 54 tahun? Kenapa tidak dahulu? Tidakkah orang-orang yang sudah lama dalam bidang sejarah boleh memperbetulkannya? Apakah tugas mereka, jika tidak?

Walau apapun, sejarah itu tetap sejarah. Baik mana buruk mana sesuatu sejarah itu, kita harus sedar kini kita bebas berjalan di bumi Malaysia. Dapat hirup lagi udara segar tanpa ada yang sekat. Tanpa ada rasa ragu dan takut.

In what reason, I hope for better Malaysia and wishing that we can sustain our independence, Amin. Buang pandangan politik masing-masing, just think what we want? and for me, tak ada parti politik yang bersih dan adil secara total. Ok, actually I hate politic.

HAPPY INDEPENDENCE DAY MALAYSIAN. 

D_Y_H
Don't ask me about politic.. especially party mana hang sokong? Lagi hangpa tanya lagi cheq meluat. Asal cheq boleh bebas dengan Islam cara hidupku dan membawa kereta tanpa halangan walau kemana sahaja, cheq rasa syok dah heeee^^  (tp cheq tak la buta sangat bab politik ni. Cuma mati kutu kalau nak jawab, sungguh aihhh. so please don't ask me)

Comments

Popular Posts