Koran by heart really inspire me

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

MasyaAllah.. MasyaAllah.. MasyaAllah.. I'm really inspire. Umur masih kecil tapi ingatan mereka melebihi usia, kita yang dewas belum tentu mampu. I'm touch watching the whole video and cry too.

Dapat merasa kesukaran mereka, Nabiollah and Djami. Tak lupa juga Rifdha yang cerdik.

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/zpO-a8AIz7M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sorry guys, tak dapat nak share the whole documentary, dah kena claimed copyright. So, those want to see. Kena wait  HBO Documentaries announcement. Dayah dah melihatnya, keseluruh rancangannya. Sempatlah sebelum kena tarik from youtube. Oh maybe you guys can Google and find it out yourself. Ada masa nanti, Dayah try cari ya.

Lebih membanggakan, Documentary ini di buat oleh seorang bukan Islam.  Dayah sangat suka bacaan Nabiollah. Saat dia tutup mata, nampak kesungguhan dia menghafaz. Seolah, dengan menutup mata, ayat-ayat Al-quran terbaris di matanya untuk di lagukan. MasyaAllah.

Batas bahasa juga bukan penghalang mereka bersatu kerana Al-Quran. SubhanaAllah. Penyatuan umat Islam itu yang perlu kita lihat kini. Kita umat Nabi Muhammad yang beruntung kerana segalanya telah tersedia. Tinggal kita untuk amalkan. Pilihan ada di depan mata, pilih permata atau kaca? 

Ramai sudah menari bertempik gembira kerana kelalaian kita, mudah-mudahan generasi mendatang akan dapat pendidikan Islam sewajarnya. InsyaAllah. 

D_Y_H
Ingin menghafaz seperti mereka juga.

Comments

Popular Posts