Dunia makin ke penghujung: Kini New York pula (Sejantina)

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Baru across BHarian. Terbaca "New York benarkan kahwin sejenis". Sweat! Apa nak jadi dunia la ni. Mengikut petikan berita,

"New York menjadi negeri ke enam membenarkan perkahwinan sejenis dijangka menimbulkan perasan bangga terhadap pasangan sejenis yang mencari golongan profesional yang menawarkan servis berkaitan perkahwinan."

Dan negara apakah yang membenarkan, perkahwinan sejenis ini?

Banyak sangat dah ohhh. Based on wikipedia.com, since 2001, about ten country allowing same sex marriage. Negaranya?

Argentina, Belgium, Canada, Iceland, Netherlands, Norway, Portugal, South Africa, Spain, Sweden and for some city Mexico: Mexico City United States: CT, DC, IA, MA, NH, NY, VT, Coquille, Suquamish. Fuh, SWEAT! Apa nak jadi dunia ni. Tak kurang ada negara yang recognize tapi tapi legalize sahaja lagi (in future la kot!) Aruba (Netherlands only), Curaçao (Netherlands only), Israel, Mexico: all states (Mexico City only), Sint Maarten (Netherlands only), United States: CA (conditional), MD

Dan saya teringat insiden di lift office beberapa minggu lalu. Kebetulan lewat betul saya pulang, ingatkan tak ada dah orang nak berkeliaran (mungkin ada untuk tingkat 1 la - pssst, siapa yang seoffice dengan saya tahulah apa ada dekat tingkat 1. Fuh! Sweat!)

Dah hampir 12.30 pagi seingat saya. Kunci office segala, butang turun ke bawah saya tekan. Dayah dengan Kakak LF.  Mujur dia ada. Kadang-kadang ada juga rasa seram, bila pagi-pagi di sana. Tapi saya bolayan je selalu.

Elok pintu lift terbuka, ada dua mahkluk tuhan keluar dari lift. Terkejut juga saya. Cuma ada dua office sahaja di situ. Office saya dan production house, tapi dua-dua dah CLOSED. Pelik ni! Berkata dalam hati,

- Mana pulak dua orang ini nak pergi.
- Baru lagi kat sini agaknya.

Melulu sahaja mereka berdua keluar terus, berjalan ke arah production house dan langsung ke lorong kecil yang kononnya menghala jalan keluar. Yang sebenarnya jalan mati. Jalan kedapan temu dinding, alahai. Boleh tembus kot bang oii. Masuk balik dengan kalutnya sambil kata,

- Allah salah tingkat [Islam rupanya. tadi tak tahu. sebab keliru dengan pakaianya]


Apa taknya naik lift tak tekan butang. Ayoooooooooo. Hang sembang apalah sampai lupa tekan tingkat. Hahahaha. Kakak LF mulalah membebel,

- Lift ni you need to press till red light came out. Kalau tak memang tak bergeraklah. [Kakak senyum, saya perhati keduanya dari ekor mata]
- Ha'a la sibuk dok bersembang sampai lupa tekan butang, ingat lift ni tahu. [hua hua hua hua.. hang ingat lift ni cerdik nak baca fikiran awk? hahahahaha]

Lawak sungguh. Pastu depa dok sibuk sembang sesama sendiri dengan tangan tergapai di awangan. Macam nak menari pun ada. Gelak-gelak tersipu ayu. Hehehe. Mata saya ni bertambah curious. Elok sampai G, memang tak sabar dah mat dua orang ni. Laju je melulu keluar, saya yang baik hati [angkat bakul ;P] press je la open door, karang ada pulak yang tersepit [memang tak gentlemanlah mat dua orang ni]

Sekali dia melintas je, makkkkaihhhh seksanya. Pakaian memang failed lah. Baju ketat Okey dia mungkin nak tayang bodynya yang ketul2 dan tend tu. Whatever! Seluar masa di sekali perhati sopan dah. Lebuar labuh. Sekali masa keluar lift baru perasan dia pakai seluar lust dari Thailand yang perempuan selalu pakai tu, apa ke namanya??? Selalunya warna hitam.

Nak taw apa yang seksanya? Tak pernah jumpa weeiii fesyen tu perempuan pakai, dari pinggan  belahnya sampai bawah lutut. wahhhhhh.. Bila jalan memang terbukalah aurat tu. uffhhhhh seksa mata! Jatuh rahang gelak. Terbayang kalau perempuan pakai macam tu? Walaweii memang mengundang BAHAYA. Ini lelaki pakai? hua hua hua hua, tak seksi baiiiiii. Seksa mata gue. Dengan langkah lemah gemalai, alahai. Ayu manis, kalau hang perempuan tak apa baiiii. Ini? Allah Allah Allah.

Mungkin lupa auratnya dari mana ke mana. Tak pasal dapat tengok tayangan free. Kakak LF lagilah gelak sampai sepet-sepet matanya [dah memang sepet pun, CUTE!]

- Dayah Dayah Dayah you tengok [sambil menjuih pada mereka] I & you pun tak pakai macam tu. Seksi you [gelak tak leh tahan dah]

Adoilah. Sampai masuk kereta saya gelak. Dan kepala ni memang tak stop thinking. Apa ke bendalah dia buat tengah-tengah malam dekat office area?? Fikiran saya ke tingkat satu. MasyaAllah. Mungkin ya mungkin tak. I still remember my boss said,

- Kalau you masuk 1st floor you selamat, but I tak selamat loh [lepas tu dia gelak besar]

Mulanya tak faham, lama pikiaq.... ohhhhhhh.. walaweiii.. dulu bawah now dah ada atas pulak??? Tak dak siapa taw ke? Betul ke? Tapi bila lama-lama perhati, yang berhenti di tingkat satu memang sangat-sangat hensem, jambu2, badan? semua jenis yang tahap jaga sangat2, mean pergi gym selalu. Metroseksual la kiranya. Ish seram aihhh.

Dan Rasulullah s.a.w pernah berpesan dahulu,

”Lelaki tidak boleh melihat aurat lelaki dan perempuan tidak boleh melihat aurat perempuan. Lelaki tidak boleh berselimut sesama lelaki dalam satu selimut tanpa pakaian dan perempuan tidak boleh berselimut sesama perermpuan dalam satu selimut tanpa pakaian.” Riwayat Bukhari

Jelas bukan. Kalau ada kawan-kawan kita atau ahli keluarga yang berhampiran sebegini, bawa-bawalah berbincang dan tegur cara yang baik. Kalau kita tak bantu siapalah lagi? Jangan ada sikap pentingkan diri, apa orang kata "kubur masing-masing" ha, yakin sangat ke kubur nanti masing-masing? Di Malaysia mungkinlah, kalau buatnya meninggal di negara orang. Siapa yang tahu kan.

D_Y_H
Ohhhh mai mai. Sudah lewat mahu ke office dulu.

0 comments: