Siapa ambil ACCA? Mari kita berjimat secara berjemaah .. mari .. mari .. mari

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

[Entri baru sila scroll bawah. Entri ini akan sentiasa di atas sehingga 8-Sep-2011. Selamat Membaca]

Mari kita berjimat wahai kawan-kawan yang mengambil ACCA exam on the next sitting. Pastinya ramai yang dah menyemak emailkan? Basically now ada 3 date ACCA offer for payment:-

Closing dates

December exams  
8 SeptemberEarly exam entry (online only)
8 OctoberStandard exam entry (online and paper)
8 NovemberLate exam entry (online only)
June exams 
8 MarchEarly exam entry (online only)
8 AprilStandard exam entry (online and paper)
8 MayLate exam entry (online only)


Tak susah nak hafalkan? Kata minta no. ;P hehehe dan feesnya juga berbeza-beza kawan-kawan. Marilah jadi bijak dalam membayar ya. [Kalaulah bayar annual fees dia buat lagi, ni haihhh seronoknya] Berapa pulak fees penjimatan?

ACCA Qualification fees

Exam level Exam entry period December December 2011 exam fee
(per exam)
June 2012 exam fee
(per exam)
Knowledge

F1, F2 and F3
Early £55 £55
Standard £61 £64
Late £183 £192
Skills

F4, F5, F6, F7, F8 and F9
Early £69 £69
Standard £76 £80
Late £198 £208
Professional

P1, P2, and P3
(and any two from P4, P5, P6 and P7)
Early   £81 £81
Standard £89 £94
Late £211 £222



Haaa.. tak ke lebih murah berganda. Mari-mari kita membayar. Siapa yang nak ambil December exam ini, put aside your exam money 1st ya. Jangan belanja sakan tok raya sampai lupa allocate for exam. 

Dayah baru je tadi nak bayar, dah sampai payment stage dapat pula message baik punya dari ACCA, 

"Technical teams are currently carrying out essential maintenance. ACCA appreciates your patience during this time and apologises for any inconvenience caused"

Tepuk dahi. Haishh. Tak apa-apa, sebelum 8-Sep-2011 akan di laksanakan juga. Akan ku cuba beberapa kali. La ni currency change dalam RM4.9194 per 1pound. So belum naik RM5++ lagi baikk secepat kilat bayar. 

(sumber maklumat adalah ACCA: Entering for exams)

D_Y_H
Apa tunggu lagi, lakukannya sebelum 8-September 2011. My next exam will be on 12-December-2011, wahahaha... study haram pun tak buat. Alahailah Dayah, janganlah hang sedekah duit free-free kat ACCA yang dah kaya tu. Pergi exam buat panas kerusi je.. ayooo.. Kena start mentelaah secara berhemah jua.






















0 comments: