Oh rindu giler kat ia.

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Missed giler kat Mr. boyfriend. Ingat lagi tak Mr. Hoka-Hoka? Dah lebih setahun tak jumpa. Memang nak sangat-sangatlah ketemu lagi. Cepatlah masa berlalu pantas. Teringat sangat dah ni. Menahan saja. Tu la jauh sangat. Kalau tak mahu hari-hari jumap Mr. Hoka-Hoka. 

Yeahhh... this coming Saturday, I will meet youlah. Missing it. Dah terbayang keseronokan berganda-gada. Nak nak nak. Tapi.......................................................................












Dah tak boleh, Mr. Mooooo :(
Kena ambil Mr. Chick :))
Tak perlah janji dapat pelahap.... hahahahaha

Ini yang Dayah makan dulu :(( selamat tinggal Mr. Mooooo.... surelah tak leh curi-curi.. mommy ada.. mesti dia marah nanti...


Oh ya... insyaAllah Mommy joint sekali.. senyum lebarlah dia. Kan bagus kalau ada dekat Malaysia juga. Hari-hari boleh jumpa Mr. Hoka-Hoka. Kan kan kan. 

Alamak. Ongkosnya pun belum di tukar. Lohh, gi mana ini orang! Kena wait Thursday or Friday, eh chop. Esok boleh pun boleh kot. Heeee ^___^ 

Tak pergi lama pun. Just 2 days. Hotel dah cancel dan made new booking. Dah melambai-lambai dah Jakarta. Ayooo. Apa nak jadilah si Dayah ni. Kalau bab berjalan bagi kat dia. Tak sabar nak cuba street food. Hari tu tak berkesempatan. Tak sabar nak pergi Plaza Indonesia. Hahaha. Kat sini nak cari pencuci muka. Agak-agak berjaya tak Dayah bawa pulang? Harap-harap masih ada. Kalau tidak kena redhalah pakai yang sekarang.

Parah dah Dayah ni. Baru teringat perbualan dengan Abah pasal road trip to Vietnam. Walaweiii. Kalau jadi bestnya. I don't mind to drive long hours for every precious moment that I will gain. Mudah-mudahan menjadi kenyataan. Kalau boleh pergi Indonesia by car. Mahu sahaja saya  ^_____^ 

Pernah saya kena tegur dengan my boss, 

Boss    - You tak penat ke drive jauh-jauh.
Dayah - No, I enjoy it! (Senyum lebar)
Boss    - I can't tahan la, Drive to far.
              No body replace you? 
Dayah - No, unless I really tired. Then terpaksa angkat tangan lor.

Perjalanan yang jauh, entah berapa minggu. Abah kata 2 weeks (boleh ke nak apply cuti lama tu? Sure kerja menimbun-nimbun. Susah juga makan gajikan. Tak freedom dari segi masa) Tak apa. Kalau ada rezeki mesti Allah permudahkan. Rencana perjalanan tahun hadapan pun sudah ada di awal tahun. Berjalan je kan? Selagi di beri waktu, why not. Makin kita berjalan, makin luas mata kita lihat dunia dan rasa bertuahnya kita berada di Malaysia. Rasa rindu pada tempat sendiri pun pasti ada. 

Kewangan? Rancang awal, insyaAllah okay. Grab ticket murah AirAsia tu. Kemana sahaja kita mampu. Penginapan? Kalau mampu duduklah mana pun anda suka. Kalau perlu budget, cari sahaja di internet. Banyak. Dan banyak pula Dayah bebelkan. 

Dayah memang tak sabar untuk berjumpa Mr. Hoka-Hoka. My mouth melting. Dah terbayang keenakan rasanya. Paling penting ingin benar saya makan nasi padang. 

D_Y_H
Kalau di hitung kerja, memang tak habis-habis. Selesai satu, 1 lagi muncul. Selesai lagi, muncul lagi.

2 comments:

Cik Cip Puding said...

hai dayah.. sedap la pulak bento tu.. rindu nak makan.. uhuuu...

Dayah said...

Salam Hi Azrul,

Hehehe.. tu la.. mmg sedap^____^