Share: Surat kepada pencuri (C&P)

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Hello semua^^.
Morning yang bright (hahaha rojakkan? ;p)

Dayah cross satu web ni dan terjumpa satu tulisan menarik untuk di kongsi bersama. Berkisar cerita tentang si pencuri? Pencuri apa? Moh kita baca;
Dear pencuri,

Saya benci awak!
Saya tak suka!
Kenapa curi barang saya!
Sampai hidup saya tak tentu!

Awak ambil barang yang terlalu berharga dalam hidup.
Sampai saya tak boleh hidup dengan aman
Awak menyusahkan saya
Kenapa hidup mencuri
Kan lebih baik awak tak mencuri


Cari  keje berfaedah sikit tak boleh?
Susah sangat ke?
Kalau yer pun nak mencuri..
Jangan pada saya!!
Pergilah cari orang lain.

Kenapa saya!
Sengsara saya kerana awak pencuri!
Pulangkan kembali!
Pulangkan!

Awak mencuri barang berharga saya!
Tahu tak BARANG BERHARGA saya!
Macam mana saya nak dapatkan balik?
Macam mana saya nak kembalikan ia seperti selalu?

Tolonglah, kalau saya tahu dari awal
Saya rela pakai security alarm paling mahal dalam dunia.
Kunci setiap sudut
Tapi awak bijak.
Macam-macam cara awak pakai.
Dan akhirnya tumpas segala security alarm yang saya installed!
Benci awak!
Benci!
Walau macam mana saya cuba untuk dapatkan kembali
Ia tak mungkin seperti sedia kala
Ada bekas!
Awak jahat pencuri!

Saya benci awak! Saya benci!

Moga awak bahagia! Saya cari cara recover dari penculikan ini! 

Haa.. pencuri apa?
Pencuri Hatilah kawan-kawan. Buat yang suka mencuri hati itu, bertaubatlah. Tak payah nak tonggak langgit. Kalau ia katakan benar. Kalau tidak nafikan segera. Usah buang masa.

Picture credit to Islamic Thinking (thumblr) : Cinta pada manusia tidak kekal abadi, carilah cinta abadi yang lebih tenang dan tidak menyakitkan. Let's tambah cinta padaNya.
D_Y_H
Cau.. time for packing.. kerja da.. esok saya akan ke Miri. Apa yang menarik?

0 comments: