Sesungguh PENAT!

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Sungguh saya PENAT gila!
Mau nap sebentar boleh?
(padahal dah tidur 3jam.. hahaha)

Hari ini tamat working in Kemaman. BEST! Cause di bawa makan ke tempat paling favorite di sini. GOOD. It was good.

1) Makan stuffed crab - Tong Juan Seafood Restaurant (Saya tak sure namanya. Rasa betul.. muhahaha.. teruk betulkan.. no pic taken. Segan aihh =.= semua gen Y)

Tapi saya cilok dari Mr. Google.. mari layan.


2) Nasi Briyani Mydin - emm ok la.
3) Nasi Berani Pak Dollah - yang ni best.
4) Kedai Makan panas kakak gelang besaq (hahaha.. Dayah lupa tgk nama kedai.. kuang kuang) - Kita orang sibuk dok tengok tokei dia .. masyaAllah, meriah benar dengan emas.

Pak Din, dok kata
"kalau duduk KL ni, mahu kena ragut"

Sumpah tak tipu, besar giler kot gelang dia. Cincin penuh 4 jari. Fuyooo makcik! Mungkin ini cara makcik ini memberi kepuasan pada dirinya. Tapikan, bahaya. Makanya nasihat saya pada kaum wanita, bersederhana dalam berhias. Jangan kelak membawa padah dan bahaya pada diri sendiri.

Kopok leko sahaja saya tak jumpa lagi. Hahahaha, nama je dok terengganu. Tapi batang hidung pun Dayah tak nampak. Pergi and balik keje orang bawa. Layan. Hari ini final day. Fuh! Mula-mula pening cari finding (hahaha ko memang la Dayah! hehehe.. siapa biasa dengan kerja saya tahulah) now sedikit lega. Ada juga. Idea pun datang mencurah.

Ok la sekian, nak kemas2 luggage. Hahaha. Baru nak kemas. Now dah 7.16am. Nak masuk dalam beg sajo.

Update: Yeahh.. dapat juga makan kat Hi Peng Kedai Kopi. Sedap! Kopi dia. Nasi Lemak dia pun terbaiklah beb! Just nice. Rasa semua ada. Recommended to go.

D_Y_H
Ni datang kerja ke makan da? hahaha. Sampai kena reject bila client ajak makan. Ayo, kapan kerjaku mau siap kalau semua kedai dia ajak. Hahahaha. Ok cau. Siapa mai Kemaman boleh la singgah kedai2 tersebut ya walau details saya tak lengkap.

2 comments:

CikKaikazie said...

dayah dtg kemaman?hohohoh.best eh jln2.btw sy dh 3thn duk kemaman tp xpnh masuk tong juan dgn hai peng.heeee

Dayah said...

Salam CikKaikazie,

La ye ke? Awat tak habaq?
hehehehe.. pulang sudah saya ke rumah semanis rumah.. hihihi

Saya pun kalau tak di bawa tidak lah saya masuk. Tapi kedua-dua kedai ini memang popular & ramai orang.

Kedai satu Malaysia gitu. Dah alang-alang dok sana, apa lagi p la ;p