D Journey EP3

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

How r u? Hope everyone was fine^^
Me? Two working days yang horrible! Morning, kena sergah dengan bos. Haishhh. Kuss semangat. What to do. Keputusan yang mungkin salah mungkin betul. I take this as learning stage. Know it not easy to do field work, manage a team, dealt with client, attending meeting and segalanya lah. It just a small group, tapi workload bisa bikin drop. huhuhu. OK STOP DAYAH! hehehehe.. 

Let's begin about D Journey

----------------------------------------------------

D cannot submit application for this round committee meeting!!!!
She sad!
Why cannot submit?

1- Didn't get superior signature and comments. Oh damm!
2- Didn't make Bank Cheque yet! 
3- Of coz, didn't submit yet!
4- Let D reveal that she so busy, till didn't complete the PER! ohhh dammm!

Semua itulah causes. Meeting will be held mid of March. Which is impossible. So 1st mission will be FAILED! Maybe. 

One of team member dah berjaya losing 1.25kg. OMG! Congratulation. Wishing everybody can get better result from time to time also. [Dreaming]

Semalam, our 4th meeting. A1 puasa. Kesian dia nampak pucat. Makan sikit benar. Lurus bentul punya A1! Nak taw apa jadi kat dia.
Hari Orientasi
Trainer: Sehari kena makan 6 meals. Kuantiti adalah sebesar penumpuk each.
[Semua angguk]
Trainer: Faham kan
[Semua angguk]

Gambar: Google
Dalam kepala semua merenca untuk makan sebanyak sebesar penumbuk sahaja.

Kelmarin
A1: Kawan-kawan kalau orang pengsan angkat ek.
A3: Kenapa pulak ni. Nampak tak larat, napa ni?
A1: Orang puasa
A3: Makan apa, buka tadi?
A1: 4 ketul nugget & air tea
A3: Larat ke ni? Tak cukup tu, awak puasa. Kena makan lebih sikit, nanti tak ada tenaga.
A1: Yer lah, kita kan kena makan sepenumbuk je. Orang dah susun dah nugget tu melintang. Awak taw lebih dari penumbuk! Lepas tu orang susun pulak menegak, nasib baik tak lebih. he he he
[Kami gelak. Adoiiiilah Lurus bentul betul la kawan kita orang ni]


Begitulah contohnya. Faham kan.. faham kan??

-----------------------------------------------

D_Y_H
Lets pray for D dan sekarang saya nak jadi halimunan kalau boleh.

1 comments:

twinscraftlife said...

Hi! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com/