It is not simple as A B C

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

[Note: Ini bebelan kosong! Maaf kalau muak. Dayah akan posting entri  yang bermanafaat akan datang.. selamat membaca, if you feel uncomfortable. It's ok, just leave will come back with something good soon]

Hi guys, how r u?
Hope everyone is fine and good. 
Dayah? Good also just sometimes horrible! Selalu je tak meet boss expectation. Huh! Teruknya! My weakness la. Cannot blame other, I'm the one should change. Demotivated? Yes sometimes. I kept all myself. Sometimes only, i'm express it out. Salahlah, cara tu kan. Patutnya kena luahkan. But I don't know, suka benar simpan & tanggung sendiri. [Ok! Stop talking about myself. Find solution is great then membebel kan.. but sometimes.. I just can't stop to tell.. hahahaha..sorry]

Dayah! Allah bagi 24 jam sehari!!!! Semua orang sama!! Huhuhu.. kena remind myself! Again & again! 

Things that I really wanted to do now is
1- Apply for MIA - which I haven't have time to do it. Dah 3 times being remind! Dusssshhh. Kalau tak mesti dah selamat paid membership RM250 annually. Some say, why you want apply? Sooner u'll get acca. Hermmmmmmm.. apa nak jawab? Tamak? NO! But tis is wot I dream since school. Boleh terima alasan tu? Its very valuable when u get it. I'm serious! Ibarat memiliki title "Dr"
2- Fill up Annual Return - baru isi sikit. Tak pernah isi experience langsung! Sapa rajin.. heeeee^^ kan senang kalau tanda A, B, C or D. Ini kena isi da. 
3- LAUT! - Lama nak ngadap laut! Laut sumber inspirasi yang boleh telan semua rasa dalam hati! I hope saya akan punya weekend to spend. Sekarang berangan dulu. Cannot go la. When? MA is due also.. huhuhu tak sentuh lagi. TB currently not balance. Cisss .. kena re-class some account which is not logic presented in last audited. Seriously, I don't know where to start. Since, it's more than 3 years never do any account or buat financial audit pun! Buka kitab la kan.

Note : MIA - Malaysia Institute of Accountant   MA - Management Account    TB - Trial balance

and.... i feel old! hahahaha... psiko sungguh statement ni kan! nothing change! been told, I've nothing achievement!! sardiskan. especially from those who u love and care for. "kau apa pun tak ada" - diam2 menangis. Mungkin niat mereka baik, tapi mereka telah buat saya berfikir jauh. Memang saya tak berguna. I've do nothing. What i've done to myself, parent, sibling, friend, national and world? Nothing. Pernah fikir mcm tu tak? Dayah fikir. Takkan nak jadi politician kan? GILO! Tak mo. Bukan dunia saya. Tapi kadang2 terfikir why not! hahahaha. Sewel. Tapi saya akan positive semula, walaupun tak nampak tp ada sahaja benda2 kecil yang orang tak nampak tapi saya tahu saya buat.. heeee^^

[Moralnya: bila down, cepat bangkit supaya kita tak terus tenggelam. Rosak jiwa. Take it easy and do improvement. It's take times bukan petik jari boleh bertukar. Sebab kita manusia yang khilaf sekejap-kejap tertidur dan alpa - remind diri dan perbaiki diri. Jadi jadi sempurna? Kita mampu tapi mustahil mencapi sifar zero dlm hidup. Tak setuju? Tak apa, pandangan Dayah la. Kalau dia sempurna dalam satu bidang tentu ada ada perkara lain dia tidak sempurna. Perhatikan.]

D_Y_H
Muak ohhh ngadap. Need to find something else, it just I can't! Tak mahu jadi munafik. Ya Allah jauhkanlah. Lelah sungguh.

0 comments: