D Journey EP1

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hello my dear friend. 
I'm proud to announce my new Journey [cerita bukan 100% sebenar di tokok tambah supaya lebih menarik] http://www.emocutez.com
Dayah akan update the status from time to time [if busy maaf la yer]
This journey may give inspiration to others ppl like me heeee... 

Sebab saya seorang anak yg degil, budak gemuk yang tak reti2 nak kurus, student! suka benar study last minute! Pekerja! yg sah2 bos kadang bos marah & puji la sgt! Kawan? yg sibuk.. hahaha.

You may feel isshh ntah apa2 je. Tak pe tak pe. Saya tetap nak tulis. This is only record I can tell ppl how I achieve my target. Can memories tapi mungkin ceritanya akan bertukar sedikit. So better I write it down. Uishh bila hang nak start story dah! hahahaha.

----------------------------------------
D Journey

I can say it start when I meet my two buddies @ our so called fav mamak la. We look at each other, walaweiiii.. everyone is gain on weigh!! hahaha. Serius.. sorang tu memang maintain je tp OBES! tahap melampau.. Sorang tu naik dlm 14kg ++ dan sorang lagi memang amazing pembesarannya! almost hundred dah geng! (sorry geng, just to share our journey)

We look around. 

[Let called us as A1, A2, A3 - mcm grading pulak kan ;P]

A1: Orang kata nak dapat teman kita kena keluar, baru boleh jumpa
A2: Ate dah keluar tak de sapa pun pandang kita? [Serius nak gelak ;P]
A1 mula melambai tangan pada seorang lelaki [hahaha..aksi spontan tanpa di duga]
A1: Nampak tak orang lambai dia senyum je [kami tak perasan pun]
A3: Apa kata kita iklan! [lagi tak boleh blah.. hahaha]

Konklusi kami! Kami kena mula step mengurangkan berat badan & hidup secara sihat. No work till drop! No stay at home only. Have to go out. Yes, we choose to go to gym.

Sbbnya, percaya tak kita orang ni dekat je. Jumpa sebulan sekali pun tak. Dua bulan sekali tak juga. Kadang2 after few month baru jumpa. Hayoooo. Sms pun kurang. Masing dengan kerja masing. Sorang dgn assessment, sorang sibuk dengan booth, sorang lagi sibuk dgn report. Ha! Mcm mana nak jumpa??

So our journey has begin. Yahoooooo.... saya ada kawan untuk berlari bersama. Hari di tetapkan 3 days a week. Kami kena DISPLIN! Gambate!

Other D journey is to get her qualification! Dam! Dah dekat hujung bulan dua! Huishhh tak isi experience form lg. Kena sedia $$ for registration. Committee meeting in March! Dang! Cepat ohhh! Nanti lambat lagi dapat. 

----------------------------------------------------------------------
Oh ya, wanna say BIG THANKS to new followers.. rasanya last saya update pasal follower ni no.30 ke 20 lebih ntah.. hahaha.. see berapa jauh da... Any how.. I really appreciate. Wishing you, all the best in your life. Moga sentiasa dalam lindungan Tuhan dan hidup sentiasa di berkati, Amin.

D_Y_H
Serius sedikit hari ini. Pelik bos ckp sorry. Dia pun manusia la Dayah! Bisa buat silap. Tapi tadi mana dia buat salah. Cuma ask you to fax je pun. Dah semua orang tak ada. Hang je ada. Ishhh. hahaha.. saya yang pelik dia kata bos pelik. kuang kuang kuang [PEACE]

0 comments: