Kerana ia PINK ^^

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Bersemangat sikit saya nak telan ia. Sebab warna dia cantik! *hohoho sungguh gedik nak juga pilih2 warna ubatkan!* Kalau boleh, nak je cakap ngan doc. Doc... u look more handsome with pink clothes... muahahaha.. pengsan agaknya doc tu. kuang kuang kuang.

Dayah rasa ini adalah ganguan Psikologi. Kalau kanak-kanak tengok pun selera taw. Kalau warna ubat dia color2. Caya tak? Tolonglah percaya. Kalau bagi ubat warna putih je. Confirm, dia tak mo makan. So color sangat memainkan peranan penting. Sama macam makanan, kalau presentation dia cantik, ia pastinya sangat tempting to eat! & I'm the type of person yang sangat teruja tengok makanan with variety of color. 

Warna dia menarik sbb tu Dayah pun semangat nak telan.. hahaha

Kenapa warna memainkan peranan penting? 

1. Sangat POWER! Kerana boleh bagi effect pada mood kita. Caya x? Harus percaya. Color can attract ppl.
2. Warna boleh buat seseorang itu bertukar menjadi seorang yang muram kepada ceria.
3. Warna boleh membuatkan selera seseorang itu bertukar. 
4. Warna juga membantu otak menghafal dengan lebih baik. 
5. Warna juga membantu dalam menyembuhkan penyakit, look into my case. I hate meds! Seriously, I hate to eat them. Tapi di sebabkan ia berwarna, saya telan juga. Anggap ia seperti gula-gula yang sangat sedap. Ia mampu mengubah our MIND kan? See. How color will effect our life. 

Percaya atau tidak ada kajian yang di buat berkaitan warna dan individu? Ada. Antaraya:-

1. Hitam - selalu di kaitkan dengan unhappiness, formality, sexuality, sophisticated. Dalam dlm fashion is often used sebab! ANDA KELIHATAN SLIM kan kan.. so always wear black to look SLIM. Kebanyakan COAT executive berwarna HITAM.
2. Coklat - ini warna alam! Tanah warna apa adik? COKLAT kan? So dia punya kekuatan tersendiri. Kalau dinding di cat warna ini, kita akan rasa dekat dengan Alam. Percaya tak? Pastinya suasananya lebih tenang dan redup. 
3. Merah Jambu (Pink) - My Fav! muahaha.. gegirl sungguh! Ia lebih dekat dengan wanita. Tapi lelaki juga boleh memakai warna PINK. Warna ini akan beri anda rasa selesa dan lembut. Warna ini juga boleh diri di perhatikan. Percayalah. 
4. Unggu (purple) - Ini warna keibuan! Warna yang dekat dengan wanita juga. Ia juga lambang kepada royalty & wealth! Kata orang, wanita yang suka kepada warna ini mempunyai ciri2 keibuan. Adakah wanita yang tak minat x ada ciri2 keibuan? TIDAK ya kawan2. Mitos sahaja.
5. Biru - Ini warna LELAKI! Yap! Cayalah, bila dapat tahu je jantina dalam perut surely beli baju warna BIRU. Kenapa tak warna lain? Most of people will do this. Dan ada kajian mengatakan, mengecatkan bilik warna BIRU akan membuatkan seseorang individu itu LEBIH PRODUCTIVE. Cuba kita tukar warna cat kita nak? Mana tahu akan lebih productive kan. 

Cukup 5 warna dahulu. InsyaAllah akan berkongsi lagi. ^^



Ini budak yang sedang menanti bas (oh van sebenarnya ;p) siap dia bengang ngan pakcik bas. Yang lambat. Sabar la baby! Pakcik tu saja bikin hang panas. Muahahaha.. bertambah kepanasan hang kat dia kan. Dah semalam pakcik tu g ckp "budak ni menyusahkan aq" hahaha.. habislah pakcik tu termasuk dalam LIST "AQ BENCI KO" hahahaha..


D_Y_H
Syukur beransur ok. Dah kurang sakit kepala. Dah kurang likat. Good. Lepas ni kena ckp ngan doc. Please give me meds in PINK color.. muahahahahah http://www.emocutez.com

2 comments:

NB KARA said...

dayah, si Teta kalau pergi klinik siap request lagi ubat kalau tak warna pink warna purple.ha ha ha Sampaikan doc bagi ubat demam dia tak mahu makan, dia masih nak makan panadol cecair perasa strawberi yang sedikit pinky..

Dayah said...

Salam Kak Yati,

huahuahua.. samalah kita teta.. ^^ heeee

Dayah terus semangat nihhh nak makan.. saya nak cadanglah kat doc.. supaya sediakan ubat berwarna pink untuk setiap ubat khas buat wanita.. kuangkuangkuang ;P