Time is ticking - no turning back

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Time is ticking, so please.. please .. please don't look at history! Look for future please.!!  I advice myself and you. Yes you also. We tend to forget sometimes?or most of the times? Answer it.


Messykan! Ishhh.. Kadang-kadang Dayah pun serabut bila meja penuh, kepala pun turut sama penuh. Ini work station @ client office. Ambik ko. hahaha.. Work station kat office penuh dengan file currently tapi tak messy la. Bersusun kemas  http://www.emocutez.com *kadang2 tak! hahaha*

And I do chilling out toooo! There, seeee... with my lovely sister and brother. Ni lama kot! Masa MAHA.. hahaha ambik ko lama giler baru nak bubuh dalam ni. JAKUN sangat http://www.emocutez.com tiba-tiba jumpa Strawbery

See sungguh gedss.. hahaha.. Keterujaan mereka sungguh terserlah. Mujur gambar ni kekaburan sedikit kalau tak. Sure ged.. geds... gedsss... ;P

Cepat sungguh masa berlalu kan. Now di ambang year 2011. OMG! Another 9 years to 2020. Can we achieved our Mission in 2020? Can we? Tepuk dada tanya diri masing-masing, apa yang kalian sumbang buat diri, keluarga, bangsa, negara dan AGAMA pastinya. 

Esok cuti! 31-Dec-2010, so boleh buat RE-CAP tempoh setahun yang lalu. Lihat semua apa telah kalian capai, Dayah bahagikan kepada 4, seperti di bawah:-

1) Kerjaya - Alhamdulillah makin sibuk!!!! SANGAT! Sampai tak cukup masa. InsyaAllah early next year I'll get my qualification *national dulu sebelum world*
2) Pelajar - Alhamdulillah sudah lepas 1 paper!!! Another 4 to pass!! 

3) Personnel - Ermmmmmm..... i'm nothing

4) Sosial - Alhamdulillah banyak berkongsi input dalam blog ini. Meet new ppl, although in real life never meet you ^^ *I hope to see you guys face to face* Dayah ni tak bersosial sangatlah kot. Banyak terperap di rumah. Lebih gemar mengadap makanan lol http://www.emocutez.com *patut hang GEMUK.. hahahah* Suka jalan raya lebih http://www.emocutez.com.

Penutup bicara, renungkanlah Hadith di bawah:-

"Dari Ibnu Ibnu Umar r.a katanya: rasulullah S.A.W memegang bahuku lalu ia bersabda:” Hendaklah engkau berada dalam dunia seolah-olah engkau orang berdagang atau orang yang sedang melalui di jalan (pengembara)”. Dan adalah Ibnu Umar r.a berkata:”Jika engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu pagi; dan apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu petang. Dan gunakanlah dari sihat engkau bagi masa sakit engkau dan dari hidup engkau bagi masa mati engkau"

Selingan aksi menarik dari pemain Malayisa (Sumber: Berita Harian Galeri)

Pada Dayah, Fahmi mempunyai TANGAN MAGNET yang hebat menangkap bola
Dan Safee pula mempunyai punya TENDANG yang BAIKKKK!
Pergghhhh dia LARIIIIIII sangat LAJU!!!
 D_Y_H
Good Bye 2010 http://www.emocutez.com and WELCOME 2011 AND CONGRATE TO PASUKAN MALAYSIA, YOU GUYS BEST LA!!! SANGAT BEST!! Sampai jadi tak sopan *nasib baik kat rumah.. hahahaha*

0 comments: