Sudah selamat duduki exam...Hipp .. hipp.. horayyyy.. boleh goyang2.. hahaha

Assalammulaikum wbt & Salam Sejahtera,

Yeaaa.. selesai sudah December sitting. Will waiting next June for another sitting. Hope I can get good result walaupun untuk dapat 100% adalah mustahilhttp://www.emocutez.com kini saya boleh melompat bintang dengan jayanya *ohhh jangan buat di rumah!!!!! boleh RUNTUH.. hahahaha =P*

HORAYYYYY STRESSS DAYAH dah kurang yeke? ohh tidak juga.. kerja masih menghantui.. ...... ........berduyun tiba huhuhu


Binatang apakah itu?? mcm pig? kan? Hidungnya pink? Comel juga kan... cuma gambar hiasan http://www.emocutez.com maaf ya andai yang tak suka

Esok kembali semula bekerja setelah 3 hari bercuti exam http://www.emocutez.com X mo ahh cakap pasal kerja sure berat kepala.. huhuhu.. nak cerita benda2 best je la..

Haaa.. hari tu kan Dayah ada buat hantaran. Best.. best.. best.. http://www.emocutez.com 1st time dapat tempahan dari luar. Itu pun kawan angah yang tempah. Alhamdulillah, TERIMA KASIH Syida sebab percayakan kita orang. Hehehe. Nanti Dayah uploadkan gambarnya ya. Baru jumpa tadi gambarnya. Hehehe. Itu antara kerja part time Dayah, Angah & Sri. termasuk Chef Tiah, *Kang merajuk lak tak sebut nama dia =P*

Lepas ni nak kaji pembuatan kek secara jayanya... hahahaha.. cup cakes sudah sedikit kepandaian *tapi kan apa kes ko asyik buat blueberry je Cik Dayah oiiiii? hahahaha...* Pernah cuba membuat kek, tapi rasanya tak berapa nak jadi. Memang tangan kaku beb! Pandai mengarah je.. hahaha. Buat kerja macam jantan Dayah ni =P padanlah orang takut nak dekat.. kuikuikui...

Sedikit TIPS buat yang ambil professional paper i.e. ACCA

1- Do your past year paper (which I failed to do all.. ohhh teruknya)
2- Read all the technical article in Student Accountant!! (important sure one of the topic will be ask tak kira in Part A or B)
3-Don't target!! Baca semua! Walau ada prediction (which is I got from Opentuition.com tak masuk pun)
4- Kalau ada KAPLAN or BPP do make sure you have covered all!
5- How to understand that particular subject?? I just find out! Seriously you have to look into STUDY GUIDE provided by ACCA (dlm website ada cari!!! REMEMBER- next year all subject will be revamp!! huhuhu - silibus baru beb!)
6-Siapa yang follow Opentuition.com, it is GOOD if you can read Chat session (i used for P1 alhamdulillah certain issued yang di tekankan dalam discussion keluar! Betul ni. Tapi 15 mark je la. Ok la kan)

D_Y_H
Orite its time for me to read news... nanti Dayah update lagi yer. InsyaAllah akan rajin update selalu, ada orang nak baca tak ni? hahaha minta puji ek =P http://www.emocutez.com

0 comments: