You are BLIND when LOVE is in the AIR

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

I LOVE YOU  atau nama lain SAYA CINTA AWAK *eh sopannya =P* atau TE AMO atau MAIN TUMSE MUHABBAT KARTA HOON atau ANA AHEBIK atau KIMI O AI SHITERU atau WO AI NI atau DANGSINUL SARANGHEE YO atau CHAN RAAK THER atau AKU TERNO KOWE atau ....... banyak lagilah bahasa2 lain dalam dunia ni. *wahhh .. Dayah dah advance bahasa.. muahaha*

Bila rasa CINTA  http://www.emocutez.com wujud dalam diri seorang manusia, katakan apa sahaja padanya ia Ibarat mencurah air ke daun. KETEGAQ!! http://www.emocutez.com buat pekak je!  Sungguh, banyak kali Dayah menghadapi situasi ini. Tidak kira keluarga mahu pun teman akrab. Ibarat "kenyang" tak perlu di suap makan dan minum. Bagi dia, ku pandang kiri CINTA, ku pandang depan KASIH, ku padang kanan SAYANG dan ku padang belakang SUKA http://www.emocutez.comKenapa tiba-tiba muncul ORANG BUTA bila CINTA BERTEBARAN DI UDARA? http://www.emocutez.com ~ Dayah terkilan dengan sahabat yang dahulu kukuh pendirian kini hilang arah (manusia tidak pernah sempurna, bila ada sahabat yang jauh kita kena bantu tarik dia dari terus hanyut)

Cinta memang boleh buat orang HILANG PERTIMBANGAN ek? 
Cinta memang boleh buat orang TAKSUB ek? 
Cinta memang boleh buat orang HILANG INGATAN ek? 
Cinta juga buat orang TIDAK TETAP PENDIRIAN ek?
Cinta jua buat orang PANDAI jadi BODOH ek? 

oh negativenya kau ni Dayah! hahaha tet! Bukan semua CINTA membawa impak negative dalam kehidupan individu tapi kebanyakannya. Dewasa ini, itulah yang kita sering baca di dada akhbar, tak gitu? Masalah remaja bersepah2 di dada akhbar dan tak kurang di dunia tanpa sempadan ini *internet lol* Bukan remaja sahaja problem orang dewasa terlebih problem juga tak kurangnya. Semuanya kuasa CINTA. Dan ada hadis Nabi yang bermaksud, 

”Sesungguhnya dunia itu manis. Dan sesungguhnya Allah telah menguasakannya kepada kamu sekelian. Kemudian Allah menunggu (memperhatikan) apa yang kamu kerjakan (di dunia itu). Kerana itu takutilah dunia dan takutilah wanita), kerana sesungguhnya sumber bencana Bani Israel adalah wanita.” -Hadith Muslim-

Jangan terkejut, takutlah kepada WANITA. Kepada WANITA, mahu tergolong kepada pendorong faktor NEGATIF? Tanya diri dan sentiasa muhasabah diri. Orang lain tak boleh mengubah kita, jika kita tidak mahu berubah. Pokok pangkal diri sendiri. 


Buat yang sedang hanyut BERCINTA, teruskan berCINTA dengan cara yang positif bukan ke arah negatif yang membawa kepada kemudaratan. Jom kita layan lagu ni, best taw.. ia bukan sekadar lagu tapi nasihat



D_Y_H
This post is suppose to be posted on 23-Oct now is 24-Nov.. hahahaha busynya lah Dayah ni kan.. huhuhu.. I need more hand.. I need more leg.. cukup2 la Dayah.. kalau terlebih semua karang dah tak normal kan. sudah jadi istimewa kan. Huhuhu.. Saya penat + pening .. hahaha http://www.emocutez.com

0 comments: