Ireland Muflis?????

Assalammualaikum wbt & Selamat Sejahtera,

Ireland tu celah mana Dayah? tet! ahahaha salah sebuah European. Ramai juga rakyat Malaysia memilih Ireland sebagai Destinasi untuk sambung belajar bagi pelajar perubatan dan tak kurang juga ramai yang buat ACCA di sana. Saya ada kawan yang menetap di sana, lepas habis belajar katanya nak bekerja di sana dahulu beberapa tahun sebelum kembali pulang berkhidmat di Malaysia. Dayah suka singgah facebook dia sebab banyak cup cakes comel2. She good in baking kek and deco. Comel sangat and she has lovely mummy yang rajin ulang alik Ireland - Malaysia. Bestnya.

As far as I know, Ireland is a peace country. Tak pernah sampai pun =P. Negara yang cantik dari pandangan mata ke dalam gambar ya.

Sumber: Google
Picture: Google
Cantikkan? For me yes. Bukan issue cantik atau tidak Ireland. Tapi cerita Dayah tentang DEBT CRISIS IRELAND. Anyone knows? Baru semalam, effect dia KLCI drop. 20 points if not mistaken, correct me if wrong. Information from who else my beloved BIG SISTER lor.. BAI a.k.a ANGAH. I'm SHOCKED! Happen because of BOND. Now they want to increase TAX and cut expenditure, this is how government work! They are almost going to bankrupt! OMG.

Interest rate dah naik 8.18% as at 10-Nov. How tinggi! Value for BOND fall down! and adakah sebuah lagi European country akan muflis?

D_Y_H
http://www.emocutez.com
Sedang berfikir.. ummmppppphh...

5 comments:

kelhome said...

turun lagi la EURO! Yay!

Dayah said...

Salam Kelhome..

hehehe.. So far turun but GBP naikk huawaaaa.. x best sungguh!

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

tak mustahil bleh bankrup..

sabree hussin said...

wah... syok r forex player boleh buat duit. Ni ada indicator baik ni

Dayah said...

Salam,

Mizi..yap tak mustahil..saya dengar mereka mencetak wang untuk bayar debt! *dgr sahaja.. mungkin fakta yang salah* if really happen.. duit mereka di pasaran akan terlalu byk. Lebih teruk pengurusan wang mereka.

Sabree,
Can buy la.. but please be careful. GBP now seem like naik. E-20 now is helping Ireland to resolved this issues.