"filing kat sini macam rojak! Tapi rojak tu SEDAP dan yang ini pula menyusahkan"

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera,

"filing kat sini macam rojak! Tapi rojak tu SEDAP dan yang ini pula menyusahkan" :))) nak tergolak den! Adooyaii.. mcm2 - conversation between me and my colleagues pada suatu hari yang panas!
Gambar: Google

Messy kan? Kalau Dayah masuk client office file macam ni boleh horrible. Mau tak siap keje. Ate dah cari document tak jumpa. Macam mana tu?? Kalau EA boleh bagi qualified (for problematic accounts / documentations or such) kalau IA bagi Finding - poor filing system.

Gambar: Google
Satu lagi hobby, suka benar orang semakkan dekstop. Betul tak? Make it organise people. Semak mata tengok. Sudahlah nak mencari pun susah. Why not put in one folder and name it, by your work. Susah ke? Janganlah semua pun nak bubuh dekat desktop. Sarat. Simpan dalam FOLDER. Create FOLDER. Kalau tidak jangan terkejut, out of sudden you can ter"DELETE" it's happen!!! So before terkena, please clean up your mess desktop.

Tips mudah:-
1- Organise all you document by type of WORK (differentiate it)
2- Do scanning virus every morning before start work! (taw la bukan co/laptop sendiri tapi amanah untuk di jaga)
3- Scan disk tooo... schdule it once a week!
4. Clean all habuk2 pada keyboard (tak bernafas keyboard tu dengan segala habuk2 - tak ada p beli kat Tesco ada jual - khas for keyboard.. warna PINK pun ado. hehehe)
5- Jangan letak barang on top of your laptop (I always forget this!!! hayooo.. teruk betul! DON'T DO)
6- Don't leave your laptop dalam kereta!! (please2 DON'T, nowadays ada gadget yang boleh detect your laptop even being hiding. So PLEASE BE REMINDED!)

Ok, I should STOP membebel! hahahaha.. see you guys soon .....

"Kita tak sempurna tapi kita mampu jadi sempurna, berusahalah" CIAYOKKKKK *saya senyum dekat awak ni ^___^ senyum tu sedekah .. so please jangan jadi kedekut.. lama2 muka hilang seri =P*

D_Y_H
Hiding all feeling to make other people happy is me sometimes and being mengada-ngada is me also but SOMETIMES.. hahahaha.. *apa ko ngarut ni Dayah!!*





0 comments: